keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Lämpenevää

Riemukseni sain tänään viettää vapaapäivää. Se tarkoitti rullalenkkiä, lukemista hyvässä seurassa sekä kissan silittelyä. Myrsky ei ollut kauhean innoissaan lämpenevästä kelistä. Kuumalla ei jaksa liikkua. Tänään kissaa ilmiselvästi laiskotti. Kesäyö oli pitänyt kollin pihalla koko edellisen yön. Sain sen kuitenkin seurakseni pihalle kun siellä luin. Aurinkovuoteen alla oli hyvä paikka makoilla.


Luettavana minulla oli Donna Leonin uutuuskirja; Uskon asia: komisario Guido Brunettin tutkimuksia. Tämä olikin jo sarjan 19. kirja. Samanoloisia ja -kaltaisiahan ne ovat, uutuudenviehätys on karissut jo aikaa sitten. Ihan mielellään niitä kuitenkin lukee haistaakseen (ja maistaakseen) venetsialaista elämänmenoa. Tässä kyseisessä kirjassa Venetsiaa koettelee helleaalto:

"Paidan kainalot ja selkä tuntuivat nihkeiltä. Hän meni ikkunaan ja katsoi kanavan vettä joka heijastui mustana päivän porotuksessa. Campo San Lorenzo: jopa kulkukissat, jotka pitivät majaa kirkon julkisivua vasten pystytetyssä monikerroksisessa kissayhteisössä, olivat kadonneet; Brunetti mietti olivatko ne poistuneet kaunpungista kesälomalle."

Toivottavasti Myrsky ei tunne tarvetta poistua sijaiskodista kesälomalle. Sijaiskodin pihapiiri on aivan loistava kissan kesänviettopaikka. Bloginpitäjäkin viettää jossain vaiheessa kesälomaa, eikä poistune paikkakunnalta. Ainakaan kovin pitkäksi aikaa. Huomenna on taas paluu takaisin sorvin ääreen. Paitsi että töissä meillä ei ole sorvia. Meillä on levy- ja lankavalssi. Toinen valsseista imee sähköä hirmuiset määrät, toinen käy kauramoottorilla.

Translation: Warming Up.

17 kommenttia:

 1. Selvästikin teillä on molemmilla ollut kissanpäivät! Kyllä se Myrsky on suloinen, kun seurana on pihalla lukemassakin. Kirjan ote kuulostaa niin tutulta, etä voisin vannoa sen lukeneeni, mutta enpä tiedä jos on ihan uusi kirja. Mulla on surkea muisti lukemieni kirjojen nimien suhteen. Joskun niitä kirjasinkin sen takia, mutta onpa sekin jäänyt.
  Hmm, nyt alkoi tuo valssaukseni kiinnostamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Leon on ihan tuore, se on luullakseni nyt kesällä ilmestynyt. Ei niitä kaikkia lukemiaan kirjoja voi muistaa jos kirjoja paljon lukee. Minä kirjaan lukemani kirjat kirjapäiväkirjaan, mutta eiväthän ne siellä aakkosellisessa järjestyksessä tietenkään ole. Useasti kansikuvan näkeminen tai viimeistään takakannen lukeminen palauttaa kirjan mieleen. (Tai sitten ei.)
   Niin. Konevalssi ja käsivalssi.

   Poista
 2. Luettu on! Samaa mieltä, että samankaltaisuutta esiintyy, mutta eipä se ihme olekaan kun samat henkilöt esiintyvät kirjoissa.

  Kissa pitenee ja litistyy = lämmintä piisaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin olen Donna Leonin kirjoihin tykästynyt, päähenkilöllä on omanlaisensa pohdiskeleva ote elämään. Tähän mennessä kaikki ovat olleet hyviä, huonoa Donna Leonia ei ole tullut vastaan. Ilmeisesti on olemassa myös joku ruoka(kuva?)kirja Leonin Venetsiasta, se voisi olla mielenkiintoinen. Sitä en ole vielä tavoittanut.

   Pitkät kissat=Lämmin ilma:D

   Poista
 3. Mitä muuta voisi toivoa, kissa, kirja ja kesä! Meillä ei suostuttaisi maahan nukkumaan, aurinkotuolissa istujan sylissä täytyy saada köllötellä. Tai sitten niin, että lukija loikoilee maassa ja kissa aurinkotuolissa :) Onneksi Nerolla on nykyisin omakin tuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. No kyllä minäkin kissalle tilaa tekisin jos kissa niin vaatisi, sehän on selvä. Vai on Prinssillä oma tuoli! Upeaa. Todennäköisesti Myrskykin olisi tullut tuolille jalkopäähän, mutta auringossa oli sille liian kuumat oltavat:(

   Poista
 4. Voi Myrskyä, yritin keksiä tähän jotain sanottavaa mut en keksinyt - kuva ja Myrsky vaan lumosivat <3

  VastaaPoista
 5. (Toi "todista ettet ole robotti"-juttu on muuten ärsyttävä ku yrittää lähettää kommenttia. en saanu millään selvää ja kirjotin kolme kertaa väärin ennenku sain kommentin lisättyä :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis onko minulla semmoinen? En tiennytkään.
   Minuakin ärsyttää ne varmistukset. Asialle täytyy tehdä jotain. (Mistähän siihen löytyisi apu, pitää yrittää pohtia...)

   Poista
  2. Ah noniin! nyt ei kyselly enään oonko robotti :D

   Poista
 6. Hyvähän teijän on pötkötellessä, ku toisella on pötkötystuoli ja toisella pehmyt nurtsi. Meil ei oo kumpaakaan. On vaan rautapenkkejä ja soraa. Ei kuule paljon tee miäli heittäytyy kylelleen. Teil on lokosta! Ihana kattella ku te nautitte, ihan kaikesta. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos kaima, sijaiskodissa on noi kissanpäivät;)
   Ps. Yritä tänään illalla hypätä sänkyyn, jos vaikka heltyisivät.

   Poista
 7. Mikä onkaan parempaa, kuin yhteinen lepohetki puutarhassa?

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!