keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Yökiitäjiä sijaiskodin pihalta

Tässä kaksi yökiitäjää sijaiskodin pihalta. Alla olevassa kuvassa oleva kiitäjä on helposti tunnistettava, keskikokoinen ja raidallinen. Kyseinen kiitäjä on siitä poikkeuksellinen että se liikkuu myös päivisin.


Kaikkihan tämän karvaisen kiitäjän tunnistivat. Sehän on Felis catus, kissa, eli kesykissa tai kotikissa. Tämän yksilön kutsumanimi on Myrsky.

Seuraavassa saattaa olla enemmän haastetta. Itse en kyseistä kiitäjää ensin tunnistanut, mutta saman kiitäjän lajitoveri oli tehnyt vierailuja muidenkin pihalle. Joku innokas kuvaaja otti siitä kuvan ja kuva päätyi paikallisen sanomalehden päivän kuvaksi muutama viikko sitten. 


Tämä kiitäjä liikkuu aktiivisesti vain muutaman tunnin ajan auringonlaskun jälkeen. Muun ajan se lepää puiden rungoilla tai lehvästön suojassa teeskennellen kuivunutta lehteä.
Kuka tietää/arvaa mistä kiitäjästä on kysymys?

Iloksemme blogi on saanut uusia lukijoita, tervetuloa mukaan Eki ja Mandy!

Translation: What´s That Bug?

12 kommenttia:

 1. Kauniita ovat molemmat! Alempi taitaa olla lehmuskiitäjä? Olen itsekin bongannut tuollaisen, se tosiaan näyttää kuolleelta lehdeltä päiväsaikaan ja on aika vaikea havaita. Meillä on myös syreenikiitäjiä, ne taitavat olla suurin kiitäjälaji maassamme. Niiden toukat pistelivät viime vuonna norjanangervon lehdet suihinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan oikein, lehmuskiitäjähän se!
   Nämäkin ovat aika kookkaita. Tämä yksilö oli todella pullea, ja aivan sattumalta sen huomasin.

   Poista
 2. Tuota...Ensimmäisen kuvan kiitäjä tunnistettu! Mutta toisesta ei sitten tiedetäkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen olikin helppo, ja se toinen tunnistettiin lehmuskiitäjäksi. Niitä voi Naukulan pihaltakin löytyä...

   Poista
 3. Jeps! Mekin veikattiin tuo ensimmäinen oikein, toisesta ei kyllä ollut hajuakaan! Jännän punertavat siivet sillä siivekkäällä veijarilla!

  Kiitos! Vierailemme "lähes peilikuvamme" sivuilla mielellämme! Sinä onnekas saat olla myös ulkona, minä vaan yritän hyppiä ovenkahvaan ja miukua hennosti, jotta joku heltyisi iltahämärissä päästämään ulos. Mulle on kyllä yritetty sanoa, että Rekku Resquen säännöt kieltävät ehdottomasti päästämästä mua ulos, vaikka kuinka säälistä haluisivatkin joskus kokeilla... Ja mukamas oppisin sitten heti uuden kivan jutun, joten kuulemma ihan turhaan yritän kaikkia konsteja... ja kuulemma täällä jossain lymyilee ilveskin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siipien väritys lehmuskiitäjällä kuulemma vaihtelee yksilöiden välillä paljonkin. Mandy ja Mindy ja Myrsky taas ovat melkein kuin kolme marjaa:)
   Sääntöjä on tietysti noudatettava jos niihin on sitouduttu. Ja kissan parhaaksi ne tietysti ovatkin. Myrskyn omistaja toivoi että kissa saisi ulkoilla vapaasti, ja täällä sijaiskodissa se onnistuu. Tosiasiassa aika harva blogikissa ulkoilee vapaasti. Myrsky on sellainen villilapsi, ei siitä enää sisäkissaa saisikaan.

   Poista
 4. Vau hienoja molemmat. Eka on takuulla Myrsky (kuten arvelitkin), mutta tokaa en tunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tämä lehmuskiitäjä oli uusi tuttavuus. Se oli aika vaikuttava ja se oli ikuistettava.

   Poista
 5. Huh, onpa jännittävän näköinen kiitäjä tämä ensimmäinen kiiluvine silmineen! Toista kiitäjää olisin veikannut horsmasellaiseksi, koska en ole muita nähnytkään, mutta nytpä tunnistan lehmuskiitäjänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiluvat silmät voivat olla pelottavat, mutta tämä raidallinen kiitäjä on luonteeltaan ihmisrakas ja helposti lähestyttävä.

   Poista
 6. Lea oli (yhdessä edellisessä asunnossa) erikoistunut juuri tuollaisten kiitäjäötököiden metsätykseen ja usein ne nauttiikin juuri yöpalansa varsin touhukkaan metsästyksen päätteeksi.

  Lean harmiksi nykyisin ulkoilut ajoittuvat kuitenkin iltapäivään joten yökiitäjien bongaus ei ole mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli melkoisen vanttera runko, se olisi varmaan Lealle maistunut yöpalaksi...

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!