tiistai 31. heinäkuuta 2012

Leimuava taivas sekä perheenlisäystä

Siis perheenlisäystä. Luit aivan oikein. Menikö kahvi väärään kurkkuun? Lisääntyykö sijaiskodin huollettavien lukumäärä? Saako Myrsky leikkikaverin? No ei. Lisääntyminen on jo tapahtunut. Lue alaspäin niin tiedät mistä on kysymys.

Eräänä iltana sain sanattoman kehotuksen tulla pihalle. Oletettavasti siellä oli jotain mielenkiintoista, joten nappasin kameran mukaani. Taivaalla oli poikkeava iltavalaistus.


Siihen en ensin kiinnittänyt huomiota, vaan erääseen kesän aikana syntyneeseen lapseen. Sijaiskodin pihalla oli kevään aikana suhistu ahkerasti, ja tulosta oli syntynyt.Raparperin alta löytyi pieni siilinpoikanen. Mutta ei niin pieni etteikö se jo olisi osannut kiroilla. Kovasti se piti meteliä kun sitä lähestyin kameran kanssa. Se suhisi ja piti meteliä yhtä pontevasti kuin kookkaammat lajitoverinsa.

Myrskykin tuli paikalle tarkastamaan että mistä nyt oli kysymys. Kissa ei välitä siileistä. Ilmeisesti ne kuuluvat kategoriaan asiat mille ei voi mitään. Ja lokeroon otukset, joita on vain siedettävä.

Ai lisää noita piikikkäitä?

Toivottavasti tämä pieni piikikäs saa riittävästi murua rinnan alle jotta se selviäisi talvesta. 
Onneksi on vielä kesää jäljellä sen kasvaa ja vahvistua.

Translation: The More the Merrier?

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Toivottavasti vauva kasvaisi kovasti. Luonnetta sillä ainakin riittää. Äkäinen luonne ei tosin takaa talvesta selviytymistä. Siihen tarvitaan sitä rasvaa!

   Poista
 2. Me jo ehittiin luuleen ja toivoon vaikka mitä. Mut onhan toi siilikin kiva, kai. Ehkä ei tosiaan kannata läpätä tassulla, Myrsky. Näyttää sen verran neulatyynyltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Siileistä kannattaa pysyä kaukana. Muistakaa tekin se jos tuommoisen kohtaatte.

   Poista
 3. Haha, oikein arvasit että mielikuvitus keksi jo vaikka mitä lisääntymistä... Siilit on söpöjä ja siilivauvvat vielä enemmän söpöjä. Myrskyn asenne on jees! Onko sitä siilivauvvaa hyvä ruokkkia, tiedätkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä yksilö pärjäsi jo omillaan, luulen että se etsii jo itse ravintonsa. Siileille voisi tietysti antaa kissanruokaa -todennäköisesti kupilla kävisi kuitenkin joku raidallinen... Aiemmin ennen Myrskyä laitoin siileille tarjolle kissanruokaa, mutta kissan tultua taloon luovuin siitä.

   Poista
 4. Taitaa Myrsky olla tavannut vauvan aikaisemminkin... Näin epäilen ilmeestä päätellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin paljon mahdollista. Siileistä kissa ei perusta. Jos pusikosta kuuluu rapinaa, Myrsky käy tietysti katsomassa mikä siellä rapisee. Jos rapistelija on siili, kohautetaan vain olkapäitä. Ja tuhahdetaan. Noin kuvainnollisesti.

   Poista
 5. Tuitui, söpö pienokainen. Kiva kun Myrsky osaa ottaa iisisti tulokkaan kanssa.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!