perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kesäkoti

Ja kesämatot

Tämä juttu käsittelee sijaiskodin keittiön mattoja. Minusta ei tunnu oikein luontevalta kirjoittaa ylipäätään sisustuksesta tai matoista, mutta yritän. Tätä ei ole pakko lukea, mutta kuvat kannattaa katsoa.

Marraskuussa kerroin sijaiskodin keittiön raidallisista matoista, kuinka täällä sijaiskodissa sisustusvalinnat ja mattojen kuosi valitaan kissan värityksen mukaan. (Joo joo ja höpö höpö.) Tammipakkasilla minua tulivat kirpparilla vastaan sinivalkoraidalliset räsymatot. Ihastuin oitis. Täydelliset kesämatot kesäkotiin.


Olin pantannut niiden esille ottamista, mutta tällä viikolla pesin ruskeat matot ja kaivoin uudet matot esiin ja vihdoin ne päätyivät keittiön lattialle. Eivät ne tosin niin hyviltä näyttäneet mitä tammikuussa kuvittelin. Värit ovat kyllä kirkkaat ja sopivan raikkaat ja kesäiset. Mutta tuo toisinpäin menevä raita rikkoo kokonaisuuden. Ne eivät siis olekaan raitamatot, vaan ruutumatot. Eivät siis kovin hyvin mätsäävä yhdistelmä kissan kanssa. Tämä oli pienoinen pettymys. Kelvannevat kuitenkin toistaiseksi. Ainakin väritys käy yhteen kissan ruokalautasten alustan sekä ruokakuppien kanssa.

Mitä oli mieltä Myrsky uusista matoista?

Kuule mamma, aivan sama mulle!

Myrsky oli sitä mieltä että kannattaa keskittyä olennaiseen, eli häneen. Ja siihen että ruokakuppi täyttyy säännöllisesti. Myrskyn mielestä on aivan turha vaivata päätään jollain yhdentekevällä maton värityksellä.

Minä yritän nyt siis hyväksyä vallitsevan tilanteen. Tosin kestää tovi ennenkuin silmä tottuu ruudulliseen raidallisen sijasta. Sillä täällä sijaiskodissa raidat = rakkaus.

Translation: Not So Matching Combo.

10 kommenttia:

 1. Voi kauhiata, kun ensin aattelin että nyt Myrsky värjätään siniseksi, että mätsää mattoihin ;) Ei sentään, onneksi, kun on niin komea kissa. Meillä on tänään myös uusi matto, sitä kovasti haistellaan ja ihmetellään, vaanitaankin;) Siis kissat, mä vaan kattelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vain katselet, et vaani:D Teillä on kyllä hyvä systeemi tuon sisustamisen suhteen, kissatkin osallistuvat siihen -ja vieläpä omatoimisesti. Muistelen sitä porontaljaa:D

   Poista
 2. Meillä Ruska tykkää räsymatoista, koska niihin voi teroittaa kynsiä. Jopa Ruskan pennut ovat jo hoksanneet tämän. Siis ruuduista viis, mutta jos mattoon voi teroittaa kynsiä, silloin se on mainio kissan mielestä. Jos ei voi, silloin se taas on yhdentekevä. Eli ei haittaa kissaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska rakastaa räsymattoja:)
   Ja nyt kynsienteroitus tyyli on siirtynyt pennuillekin, tämähän on aika mainio juttu. Toivottavasti pentujen uusissa kodeissa (sitten kun sen aika koittaa) olisi räsymattoja.

   Poista
 3. Siinähän on raitoja molempiin suuntiin. Oikein kivat minusta. Koukkuhäntäkin tykkää. Myrskyssäkin on selässä tuollainen pystyraita ja kyljissä vaakaraitoja, upea kuviointi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri sanoistasi. Enköhän minäkin ala tottumaan tuohon ruutu/raita kuvioon!

   Poista
 4. Ruutu on hyvä ja raitaturkki erinomainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma. Kesän saavat nuo matot lattialla lojua. Syksyn tultua kaivan sitten vanhat hyväksi havaitut matot takaisin.

   Poista
 5. Matto? Mikä se on? Tai oikeesti tiän kyl mikä matto on, mut meilhän ei oo lattialla ku pari kynnysmattoo. Jaa miksi? Mä kus... pissin niille. Ja nyt kun mä en enää, ainakaan kovin paljoo, kus... pissis, niin meille tuli toi Liru-Tuisku. Se kyl pissii. Onnee teijän uudelle matolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiitos vaan.
   Vai ei teillä pidetä mattoja lattialla? Kumma juttu. Meillä ne pysyy pitämättäkin, heh!
   (Se taitaa olla muuuten melkoinen operaatio tuo koiranpennun sisäsiistiksi opettaminen. Tarkennus: Siis pikkuveljen sisäsiistiksi opettaminen.)

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!