keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Me teimme sen taas

Eilen kävin kirjastossa. Entinen kirjastontäti muisteli että pääsiäisen jälkeinen tiistai olisi kirjastoissa vuoden vilkkain päivä. Toiveissani oli uutuskirjoista pullisteleva palautushylly. Tyhjin käsin en kirjastosta joutunut lähtemään, yksi uutuuskirja lähti mukaani: Nesbø, Jo; Aave. Vasta maanantaina näin jossain lehdessä tästä mainoksen, ja ajattelin että tämä kirja täytyy ehdottomasti varata. Nyt onnisti, sain kirjan varaamatta. (Ainoa huono puoli tässä on, että kirjalla on vain viikon laina-aika. Joten asiat tärkeysjärjestykseen!)
Ote kirjan takaliepeestä: "Aave on jälleen maailmanluokan rikostarina, monitasoinen ja kunnianhimoisesti rakennettu romaani. Jo Nesbø on aikapäiviä sitten ohittanut amerikkalaiset mestarinsa Raymond Chandlerista James Ellroyhin."

Kotiin päästyäni hoidin tarvittavat askareet jotta pääsisin kirjan pariin. Ruokaostokset kaappiin ja tulet uuniin.


Asettauduin olohuoneen lattialle piikkimaton päälle kirjan kanssa. Puut paloivat ja rätisivät takassa, kissa etsiytyi kylkeeni. Onneksi olohuoneen pöydällä oli yksi kamera mihin yletyin ja sain ikuistettua rentoutushetkemme. Kamera ei ollut omani, joten ihan automaattiasetusta käytin, sen verran sitä osasin kuitenkin käyttää. Melko valjuiksi kuvat jäivät. Jälkikäteen kuvia tarkastellessa ajattelin että kalansilmäobjektiivilla olisi voinut saada aika makeita otoksia.


No, aina ei voi onnistua. Tai oma tuttu kamera olla siinä käden ulottuvilla. Tärkeintä oli tällä kertaa vangita se tunnelma. Arjen ihanuus.

Translation: More Relaxation.

16 kommenttia:

 1. Ihanaa! Saataispa meki jo rentoutua... ehkä ens viikolla sit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksaa jaksaa! No, täplätytöt ainakin jaksavat vaikka henkilökunta onkin vaarassa musertua muuttotaakan alle... Tsemppiä teille!

   Poista
 2. Aivan ihana! Ekassa kuvassa varsinkin näkee, miten Myrsky on oikein liimautunut kylkeen.

  VastaaPoista
 3. Kyllä rentoutuminen seurassa on mukavaa. Oikeastaan siinä vasta rentoutuukin, itsekseen sitä miettii: joko pitäisi nousta tekemään se ja tuo, mutta kaverin kanssa sitä jää paikoilleen ja hyvän kirjan lukeminen se vasta nautinto onkin.

  VastaaPoista
 4. Hei Myrsky ja sijaiskotijoukot! Punakolmikko emäntineen jää lukemaan juttujanne :)

  VastaaPoista
 5. Kukapa muukaan olisi niin hyvä rentoutuslisä, kuin kylkeen painautuva kissa.

  VastaaPoista
 6. Tykkään kovasti kun nykyään saa kirjastosta pikalainaa jo ihan uutuuksia, hyvä homma. Mikä ihana rentous kuvistanne huokuukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi noista pikalainoista, varausjonot lyhenevät.

   Poista
 7. Tykkäät siä Myrsky ihan oikiasti maata piikkimatolla? Melkonen fakiiri olet. Kunnioittaen Myrtti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules Myrtti. Myrsky on kerran koettanut piikkimattoa tassullaan, ja se ei ollut Myrskyn juttu. Siinä piikkimatolla makaavan ihmisen vieressä taas on melkoisen kiva köllötellä.

   Poista
 8. Ihanat kuvat! Hyvin näkee kuinka kissa tykkää olla ihmisen (valitun sellaisen) kyljessä!
  Kyllä minäkin tykkään kun oma kissa änkee kylkeen.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!