lauantai 28. huhtikuuta 2012

Illan tullen

Istutaan yhdessä kissan kanssa sijaiskodin rappusilla. On jo sen verran lämmin, että hetken aikaa tarkenee siinä istua yhdessä. Ja mietiskellä.


Bloginpitäjä tietysti ajattelee ja toivoo ettei kissan reviirille tulisi enää vieraita tunkeilijoita. Onkohan kissoilla joku korkeampi voima keneltä voisi pyytää varjelusta? Viimeksi torstaina samainen pukari poikkesi ja taas huudettiin.

Perjantai-iltana hämärän tullen sijaiskodin pihalle saapui vieras. Kun menin kutsumaan Myrskyä sisälle kuulin pihan perukoilta rapinaa, ja heti arvasin mistä vieraasta on kysymys. Osaatteko arvata mikä se siellä hissukseen rapisteli? Kyseisistä vieraista olen kertonut aiemminkin.


Siilihän se siellä kuivia lehtiä kapsutteli ja etsiskeli ravintoa. Myöhemmin illalla Myrskykin huomasi siilin kun se eteni aidan vierustaa pitkin. (Siilit muuten liikkuvat aika nopeasti, sitä ei ihan heti uskoisi kuinka rivakasti ne oikein etenevät.) Kissa paineli samantien korkealle omenapuuhun! Ovatkohan ne kohdanneet lähemminkin? Toivotaan että Myrskyllä riittää suvaitsevuutta siilien suhteen, luulen että kissan on aivan turha ryhtyä siileille ryttyilemään. Varsinkaan jos ne osaavat kiroilla.
Oikein rauhallista viikonloppua kaikille.

Translation: Sympathy for the Hedgehog.
(Pleased to Meet You, Hope You Guessed My Name, Oh Yeah)

19 kommenttia:

 1. Suloinen iltahetkikuva. Toivotan rauhaa Myrskyn reviirille! On niin epäreilua, että vieraat tulevat häiritsemään kotirauhaa. Myrsky oppii varmasti kunnioittamaan siiliä, jolla on hyvät suojautumis- ja puolustautumiskeinot.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Cheri. Siilin vierailu pihalla ei ole Myrskyltä pois, joten eivätköhän ne kykene elämään rinnakkaiseloa. Näin uskon ja toivon.

  VastaaPoista
 3. Tunnelmallinen kuva mietiskelevistä kaveruksista:)
  Toivottavasti sinne pihalle ei tule enää muita vieraita kuin pikkuinen kiroileva siili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minni. Nämä ovat mielestäni hienoja hetkiä. Kun yhdessä hiljaa istutaan ja molemmat miettivät omiaan.

   Poista
 4. Kaunis tuo teidän kuvanne, rauhallinen yhteishetki. Siilit ovat suloisia, harmikseni meidän pihalla niitä ei näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilit tarvitsevat tietynlaisen pihapiirin talvehtiakseen. Ja sijaiskodin piha on sellainen. Pari hoitamatonta nurkkaa ja muutamia koloja minne ryömiä. Sinun pihasi on siis niin siisti ja hyvinhoidettu ettei siileillä ole siellä mahdollisuuksia:)

   Poista
 5. Kaunis iltahetki teillä ollunna,se rauhoittaa mielen♥.Suloinen reviirille tulijahan siellä,onhan toki häiritsevää tulla luvatta toisen reviirille,mutta...Täällä ei ole näkyny siilejä aikoihin:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tansku. Pihalle saavat siilit tulla, vieraat kissat eivät. Paitsi jos kutsutaan. (Ja sitä ei tosin varmaan tapahdukaan...)

   Poista
 6. Suojelusta voi aina pyytää Muumi-kirjoista tutulta Kaikkien Pikkueläinten Suojelijalta :) Erityisen tunnelmallinen tuo yhteiskuva Myrskyn kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä ella. Minulta on jääneet Muumikirjat lukematta, täytyy varmaan korjata asia:)

   Poista
 7. Epäilemättä ovat siili ja Myrksy joskus tavanneet! Ainakin Myrskyn reaktiosta päätellen :)

  VastaaPoista
 8. Hiano kuva, noin mäkin istuin äipän vieressä päivällä, auringonpaisteessa tosin. Me ei liikuta ilta-aikaan, ku meijän äippä on arka. Mähän siis en oo. Mä oon yhtä rohkee ku säkin, kaima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan kaima. Kyllä me Myrskyt uskalletaan vaikka mitä. Mä tiedän että mäykyt on ihan älyttömän rohkeita, nehän menee vaikka ketunkoloon tai supin ja mäyrän pesään -siis jos vaan ihmiset antaa niiden mennä...

   Poista
 9. Yhteiskuvassa on tunnelmaa ja läheisyyttä, vaikka mietiskelettekin molemmat omianne. Hyvää vappua sijaiskotiin!

  VastaaPoista
 10. Ihana kuva!!

  Siili onkin ehkä parempi jättää rauhaan, luulen ma. Ettei nenälle tai silmille käy hullummin!

  Hauskaa vappua teidän joukolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina. Luulen että kissa ymmärtää pian ettei siilille ole vastaan sanomista.

   Hauskaa Vappua sinulle ja kissalapsille

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!