maanantai 23. huhtikuuta 2012

Mistä sen tietää että on kevät?

Siis oikeasti kevät. Ja kissan kevät.

Kissa viihtyy entistä enemmän ulkona. Lopullinen käänne kevään suhteen tapahtui parisen viikkoa sitten pääsiäisen tienoilla. Kissa alkoi viihtymään yöaikaan ulkosalla. Vielä sillä ei ole vapaata kulkua sisätiloihin, vaan se on henkilökunnan varassa se ulko-oven aukeaminen.

Mjau! Se on kevät nyt!


Onhan tämä hieman haikeata. Kissa ei nuku enää samassa sängyssä kanssani, vaan huitelee pitkin pihoja. Illalla se syö ja sen jälkeen on lähdettävä partiokierrokselle pihalle. Jos hyvin käy, se saattaa keskeyttää partioretkensä kun henkilökunta käy kutsumassa sitä sisälle.

Viikko sitten perjantain ja lauantain välisenä yönä sain sänkyyni aamuneljältä kissan, jonka turkin oli öinen sadevesi kastellut. Märkäturkkinen Myrsky tuli sänkyyn kuivattelemaan itseään. Sadevedellä pesty puhdas kissa, turkki niin pehmoinen. Se oli onnea se.

Muita kevään merkkejä ovat maasta nousevat kukkaset, ja raparperikin on rohkaistunut. Tosin tovi menee siihen ennenkuin pääsee piirakkaa leipomaan.

Omasta talvipompastani en vielä uskalla luopua. Sillä neiti kevät voi olla arvaamaton ja oikukas. Ja itse olen kuitenkin jonkinmoinen vilukissa. Äitini viime viikolla piilotti isäni untuvatakin, vilukissoja taidamme olla molemmat, mutta untuvatakki on ihan liikaa näille plusasteille!

Kissa sen sijaan on luovuttanut paljon talviturkistaan. Ja se on päässyt jo kesäkuntoon. Energiankulutus on melkoista, joten enemmän ruokaa on tarjolla. Ja kaikki syödään hyvällä ruokahalulla.

Vaikka talvitakki ylläni vielä ajelen, niin alla on jo kesäkumi! Enää ei nastarengas rapise asfaltilla. Kunhan kaupunginmiehet puhdistavat jalkakäytävät ja pyörätiet hiekasta, kaivan rullaluistimet esiin ja lähden baanalle.


Hyvää alkanutta keväistä viikkoa kaikille, toivottelee 
pihatarkastaja, 
pihavahti ja kujakyttä Myrsky.


Translation: Summer Tyres and Lonely Nights.


10 kommenttia:

 1. Ai että, on ollut varmasti myös vahvat tuoksut sadevesikissassa. Myrskylle sopii mainiosti tuollaiset majesteettiset alhaalta otetut kuvat.

  VastaaPoista
 2. Minullakin vaihtui viimein tänään kesäkumit alle ja ai että se on ihanan tuntuista ja kuuloista. Tuli ihan kesäinen olol!
  Myrsky on niin hieno. Nyt on Ransu kerrankin kasvattanut talviturkin edes joten kuten talven puolella (helmi-maaliskuussa) joten nyt sitä jo irtoaa suurina tuppiona, varsinkin poikien painiessa, Mustin harmaata villakerrastoa ja Ransun lähes valkoista kauluria lentää tupsuina ilmaan.
  Märkä kissa tuoksuu hyvältä :-) Meillä Musti on samanlainen yöhiippari, mutta onneksi menen itsekin niin myöhään nukkumaan, että olen yleensä vielä lukemassa kun kuulen kissanluukun kolahduksen ja voin päästää Mustin eteisestä makkariin. Oven saa auki sängystä kurkottamalla, hyvä systeemi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kuinka kevyesti nastaton rengas rullaakin, ai että:)

   On sinulla melkoisen hyvä viritelmä, ei tarvitse edes sängystä nousta, melkein voisin tuosta olla kateellinen. Paitsi että en osaa olla kateellinen, osaan vain olla iloinen toisten puolesta.

   Poista
 3. Samat elkeet täällä. Meillä vasta alkaa turkinvaihto, aamurutiineihin kuuluu harjaaminen ulkona aamukahvin aikaan. Toistaiseksi Nero on nukkunut muutaman tunnin yöllä sisällä, tulee kotiin kahden kolmen aikaan ja jo puoli viisi sen pitää lähteä töihin. Mutta ihana nähdä miten onnellinen ja tyytyväinen se on vapaudestaan. Henkilökunnan unirytmi vain on koetuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin syöksyn aamuisin kissan kimppuun harjan kanssa kun se tulee ulkoa. Olen huomannut jos turkki on hieman kostea, irtoaa karva paremmin. Lieneekö turhaa työtä, irtokarvoja löytyy kuitenkin melkein jokaikisestä paikasta mistä vain mahdollista!
   Puuhaa on kumminkin kivaa, sekä kissan että minun mielestäni.

   Poista
 4. Taisi alkaa nyt Myrskyn pitkä työrupeama...Ei yhtään vapaata, vaan rankkaa raatamista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se taitaa olla. Minun puolestani kissa voisi kyllä ottaa hieman löysemmin rantein, ja levätä välillä. Ei ole pakko painaa pitkää päivää. Eikun yötä.

   Poista
 5. Myrsky on ihana pihamaan kingi. Mutta kuitenkin niin pehmo, kun tulee sadeveden kastelemana ja tuoksuvana mamman kainaloon. Se on kyllä luksusta, niin kissalle kuin mammallekin.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!