keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen on jo ovella. (Ja tallennustilani loppui)

Sijaiskodin henkilökunta vaihtoi tänään vapaalle. Siis palkkatöistä, ei tästä kutsumusammatista. Monta päivää vapaata, palkkaahan ei tuolta ajalta kerry, mutta kivahan se on (ehkä, toivottavasti) hieman rentoutua. Onneksi Suomi ei pääsiäisen vuoksi hössötä samaan tyyliin kuin jouluna. Pääsiäinen on paljon stressittömämpi juhla kuin joulu.

Ai tuleeko se pääsiäinen tuolta ovesta?

Kortteja pääsiäisenä ei lähetellä samaan malliin kuin jouluna, pääsevät postilaisetkin helpommalla. Sijaiskotiin posti kantoi alkuviikosta pääsiäiskortin Varjoyrtin puutarhasta. Myrtti oli sen ilmeisesti halunnut meillä lähettää. Kiitos, se oli iloinen yllätys! Kortti ripustettiin kuistin oveen.

Aamutuimaan Myrsky jo odotteli eteisessä pääsiäisen saapumista. Mutta milloin se pääsiäinen sitten oikeasti tulee? Milloin sitä voi toivottaa hyvää pääsiäistä? Milloin on se h-hetki?
Jouluna se on jouluaatto, mutta milloin on pääsiäishetki? Onko se silloin kun pääsiäiskukko käy pääsiäisyönä munimassa? Kun olimme lapsia, meillä vieraili pääsiäiskukko. Laitoimme hatun illalla sängyn viereen, ja yöllä kävi kukko siihen munimassa suklaamunia. Voi kuinka meitä lapsia huijattiin! Sillä eiväthän kukot muni! Mutta mukava tapahan tuo on. Ja on se kukko tehnyt edelleen vierailuja luokseni, siitäkin huolimatta että olen kasvanut aikuiseksi.

Tähän olisin laittanut vielä yhden kuvan, mutta kävi sitten näin:

"Hups! Tallennustilasi loppui. Käytät 100 % valokuville varatusta 1 Gt:n kiintiöstä. 
Kuvat tallennetaan Picasa-verkkoalbumeiden tiliisi ja ne sisältyvät kuville varattuun 1 gigatavun ilmaiseen tilakiintiöön. Hankkimasi lisäsäilytystila jaetaan useiden Google-tuotteiden kesken. Lisätila lasketaan ilmaisen kiintiön päälle."
Eli se oli lähdettävä ostoksille.  

Sijaiskoti palaa blogin ääreen, kunhan prosessi on ohi ja pääsen takaisin latailemaan kuvia. Sillä eihän blogia voi pitää ilman kuvia. Tai voi, mutta minä haluan kuvallisen blogin.

Translation: "It may take up to 24 hours to process your new storage."

16 kommenttia:

 1. Pääsiäinen on tosiaan siitäkin kiva, että on paljon pyhiä, muttei sitä kauheaa etukäteishössötystä. Miten ihmeessä onnistuit saamaan tilan täyteen. Kun juuri kerskuin laskeneeni, että oma tilani riittää 79 vuodeksi. Julkaisen kuitenkin paljon kuvia. Tosin pienennän kuvien resoluution 72 dpi ja pienennän myös niiden mittasuhteita, eli pikselimäärää. Kävin myös poistamassa turhat kuvat (ei kuitenkaan julkaistu) picasawebalbumistani. No, eihän se lisätilakaan ole kallista, eikä vaivalloista hankkia. Mutta 24 tuntia!!! Siinä alkavat varmaan jo vierotusoireet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi, vasta minä naureskelin Blogistiikkaa postauksellesi täällä koneen ääressä, kuinka se voi edes olla mahdollista että tila täyttyy... Ja nyt minulle kävi näin:/
   Itse en pienentele kuviani, melkein päinvastoin. No, ostos on nyt tehty, ja kortilta on veloitettu 5$ + joku pikkulisä. Ja tilaa on nyt kaksikymmenkertainen määrä!!!

   t. Nim.merkki Pientä vierotusoiretta kenties havaittavissa...

   Poista
 2. Minultakin on tila loppunut kerran ja nyt makselen iloisesti vuosittaista 5 euron summaa. Enkä pienentele kuvia. Ehkä pitäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa helpotus että en ole ainoa. Luulin että tila loppuu vain muotibloggareilta ketkä suoltavat päivänasu kuvia blogiin päivittäin useamman kappaleen verran. En aio alkaa pienentämään kuviani, 5€ on kuitenkin niin pieni summa tästä bloggaamisen ilosta, sen voin kyllä maksaa.

   Poista
 3. Kaksikymmenkertainen määrä! Nopean laskutoimituksen jälkeen se riittäisi minulle 1580 vuodeksi nykyisellä postaustiheydellä ja kuvamäärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että kaksikymmenkertainen määrä riittäisi minulle -edes vuodeksi:D

   Poista
 4. No voi hööh! Olen monestakin blogista lukenut tallennustilan loppumisesta. Itse olen alusta asti pienentänyt kuvia, alussa hyvinkin pieneksi... ja mulla on edelleen käytetty vaivaiset 2 % tilasta. Eli jos olen nyt blogannut 4,5 vuotta niin voin kai vielä blogata samalla tavalla 225 vuotta? Toisaalta, kun tämä tilan loppuminen tuntuu tapahtuvan jokaisella yllättäen ja minulla se luku ei ole muuttunut kahdesta prosentista yli vuodessa mihinkään, epäilen, että he ovat unohtaneet laskemisen kohdallani ja joskus, esimerkiksi ensi viikolla, minullekin tulee yllättävä ilmoitus tilan täyttymisestä? Kuka tietää.
  Toivottavasti 24 h kuluu mahd pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittämätöntä! 4,5 vuotta ja tilaa käytetty 2%? Ja meitsi saa sen loppumaan alle vuodessa...
   Joku täällä on nyt tuhlaajatyttö!

   Poista
  2. Nooo kun netissä resoluution ei tarvi olla enempää kuin 72 (pix/inch) ja laitan lisäksi kuvat valmiiksi siihen kokoon mikä mulla on tän tekstipalkin leveys, niin ei ne vie tilaa paljon pantteriakaan.
   Mun kuvia ei valitettavasti siten saa klikattua yhtään sen suuremmiksi... mutta eipähän sitten kaikenmaailman kaapparihuijarit hyödy mun kuvien varastamisesta mitään... siis jos joku välttämättä haluaisi varastaa kuvia kissoista tai pusikoituneesta pihasta :-D Mutta kun kuvaan ammatiksenikin, niin en halua ottaa riskejä.

   Poista
  3. Tämäpä oli hyödyllinen vinkki, tästä täytyy ottaa opiksi. Kiitos sinulle Saila:)

   Poista
 5. Minäkin ihmettelen tätä tilan loppumisasiaa, kun se tuntuu aina tulevan yllättäen. Minulle ei ole vielä kyllä tullut. Minäkin pienentelen kuvia, ettei tila heti loppuisi. Mutta ei tuo viiden euron lisämaksu kovin pelottavalta vaikuta. Kuvittelen, että isot kuvat (isoresoluutioiset) hidastavat blogin avautumista. Mutta en ole kyllä huomannut sellaista käytännössä.
  Kyllä se pääsiäinen ihan kohta Myrskylle koittaa. Huomennahan on jo kiirastorstai, ja se on pääsiäiseen valmistautumista ja osa pääsiäisaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkohan jotenkin joutunut seurannan alle tässä tila-asiassa? Ken tietää.
   Täällä ollaan jo laitettu tiput nokkimaan rairuohoja ja koristeita viritellään vielä esille. Ehkä otimme jo varaslähdön pääsiäiseen eilen: Maisteltiin mämmiä, ja hyväähän se oli, pitkästä aikaa.

   Poista
 6. Jaahas, että olipas hyvä varoitus uudelle bloggeristille. Mietinkin sitä, että picasa säilöö kaikki kuvat joita ei edes julkaise ja joku ohjepalsta neuvoi deletoimaan koko palvelun. Hmm, mietin täällä. Ja koitan pienennellä ja poistaa käyttämättömät kuvat....
  Juu ja oikein hyvää pääsiäistä, eikös jo ainakin kiirastorstai ole ihan sitä ittteensä. Vai alkoiko se jo tikkutiistaista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai alkoiko se palmusunnuntaista...?
   Ehkä ei kannatta hirveästi olla huolissaan tilan loppumisesta. Jos sitä itsekin poistaisi käyttämättömät kuvat, se voisi auttaa asiaa. (Vieläkään en ymmärrä kuinka tässä näin kävi!)

   Poista
 7. Ikkunalaudalla kukkien kelta,
  rairuoho versoo jo lautaselta.
  Pajujen oksissa silmut uudet,
  suklaamunissa salaisuudet.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!