maanantai 16. huhtikuuta 2012

Hyvän mielen haaste

Hyvän mielen haaste kulkeutui tänne sijaiskotiinkin, kaunis kiitos siitä kuuluu Koratian Cisulle ja Totolle. Onneksi sijaiskodin postiluukussa ei ollut tukosta, niinkuin Tuutusen basaarissa ja haaste pääsi perille. (Toki mahdollinen tukos olisi täälläkin hoidettu, joko henkilökunnan tai Myrskyn toimesta.)

 Haasteessa oli kehotuksena lista asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Haasteeseen kuuluu jakaa ainakin kymmenen asiaa jotka tuovat hyvää mieltä. (Jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää.)

Myrskyn hyvän mielen asioita:

1. Kevään tulo. Se tarkoittaa enemmän ulkoilua ja ihmettelemistä, ja se jahtikausi! 
    (Henkilökunnalta tämä muutos vaatii sopeutumista.)

2. Ruoka-ajat. Ne ilahduttavat aina.

3. Extra-herkut. (Henkilökunnasta toinen on helpompi nakki näiden jakamisen suhteen.)

4. Runsas juomatarjoilu. (Henkilökunta selventää tätä: Kissalla on ruokailupaikalla kaksi juomakuppia. Itseasissa toinen on lasi. Lasista juominen näyttäisi olevan coolimpaa kuin kupista. Juomaa on tarjolla myös olohuoneen ikkunalaudalla.
 
5. Terassikelit. (Lisää juotavaa on saatavilla ulkona.)

6. Pelit ja leikit. 

7. Hemmotteluhetket. Eli turkin harjaus. (Henkilökunta yrittää tällä toimenpiteellä ehkäistä irtokarvojen leviämästä kaikkialle, myös kissan mahaan.) Sekä silittely ja rapsuttelu.

8. Torkut. Oli sitten iltapäivä, aamupäivä, alkuilta, keskipäivä... 
 
Iltapäivätorkuilla sijaiskodin sängyssä.

9. Kuistin lattialämmitys. 
(Kuraiset tassut kuivuvat hetkessä, ja lattialla on lämmin paikka -vaikka niille torkuille.)

10. Nöyrä ja palvelualtis henkilökunta. 
(Jos kissa haluaa yöllä ulos, se hyppää tyynylleni, herään välittömästi ja kysyn: "Mitä pikkuinen? Onks joku hätänä?" Tämän jälkeen kissa jatkaa matkaansa ovelle. Jos en heti jaksa nousta, toistuu sama hyppäys ja tyynyllä tassuttelu, kunnes jaksan nousta. Talvella pakkasilla jouduin valvomaan ja odottamaan kunnes kissa tulee sisälle. Nyt on jo helpompaa.)

Haaste kuuluu antaa eteenpäin ainakin viidelle bloggaajalle. Täytyy kertoa heille että he ovat saaneet haasteen ja mainita haasteen antaja postauksessa (ja linkittää, jos blogi on julkinen).

(Tämän samaisen haasteen olen lukenut aika monesta paikasta, kukahan sitä ei vielä ole saanut?) Haasteen lähetän eteenpäin Elinalle ja kissalapsille, Täplätytöille, Lululle-Lealle-ja-Lotalle, Junnulle sekä Kissaklaanin Rambolle ja Iinekselle.

11 kommenttia:

 1. Lohdullista kuulla, että muillakin kissoilla on nöyrää ja palvelualtista henkilökuntaa. Kaikille en kehtaa kertoa, miten prinssi hyppyyttää minua, mutta ah, niin ihanasti pyytäen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi meitä sorrettuja! Pehmoisen tassun alle olemme joutuneet. Mutta ehkäpä se on sitä mitä rakkaudeksi kutsutaan?

   Poista
 2. Kiitokset haasteesta. Vastasimme juuri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa hyvä vaan:) Tulemme kurkkaamaan teidän tyttöjen hyvän mielen juttuja.

   Poista
 3. Hyvin tuttuja olivat nämäkin kissamaiset hyvän mielen jutut! :) Meilläkin on monta vesikuppia, eikä yksikään niistä ole matala peruskuppi. Terassilla ei ole juomatarjoilua, mutta saunassapa on, usein silloinkin kun sauna ei ole lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauna rules ok! Ja vesikuppina ämpäri, se on ehkä paras vesikuppi ikinä. (Tai, no ainakin suurin.)

   Poista
 4. Mikähän tuossa juomisessa on niin erityistä, että ruokapaikalla olevan peruskippo ei kelpaa. Meillä yksi vesikippo aina tistipöydällä ja se on koko kolmikon suosiossa. Henkilökunnan vesilasit on ihan parhaita.
  Hauskoja hyvänmielenjuttuja, osa niin tuttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeintä kissan elämästä taitaa olla ruoka, juoma, uni, leikki, hellyys ja turvallisuus. Ykkösenä taitaa olla tuo ravinto...

   Poista
 5. Hyvin kissamaisia hyvän mielen asioita. Meidän Ruska voisi varmaan allekirjoittaa ne kaikki. Paitsi että meillä henkilökunta ei ole älynnyt hommata lattialämmitystä kissan mukavuudeksi, edes kylpyhuoneeseen. Eikä päästä matsästämään ulos muuten kuin narun päässä, niin että Ruska saa tyytyä leikkihiiriin. Mutta vesitarjoilua meilläkin on runsaasti. Joskus on tiskejä likoamassa ja muutenkin hyvällä tuurilla voi tiskialtaasta löytää vettä, joka on paljon parempaa kuin omassa kupissa. Ja aina välillä kylpyhuoneessa on kokonainen ämpärillinen kukkienkasteluvettä hapettumassa. Siitä vasta kiva on juoda, isosta ämpäristä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos :) Me vastaillaan huomenna! ^^

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!