tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kissa kuumalla katolla

Eilen satoi lisää lunta, ja niin tänäänkin. Illalla onneksi kirkastui, ja kiristyi. Pakkanen siis. Minnehän se kevät katosi? Kesä tuntuu vielä kovin kaukaiselta. Saaripalstan Saila useasti ilahduttaa lukijoitaan kauniilla kesäkuvilla. No, me täällä sijaiskodissa yritämme samaa. Tai ainakin muistelemme erästä kesähetkeä.

Kissa kuumalla katolla on elokuva vuodelta 1958. Se perustuu Tennesee Williamsin samannimiseen, Pulitzer-palkinnolla palkittuun näytelmään. (Lähde: wikipedia)

Alla olevat kuvat ovat kuitenkin vuodelta 2011, ajankohtana heinäkuun viimeinen viikonloppu. Ja kuvassa on kissa kuumalla katolla.Tosin kuva saattaa olla hieman vaikeaselkoinen. Kissa on siis pesemässä itseään kuistin katolla. Aurinko on tehnyt temppujaan ja peltikatto näyttää mielestäni ikkunamarkiisilta. Sijaiskodin pihalta kuva on kuitenkin otettu, vaikka alareunassa oleva kyltti neuvoo american kielellä milloin pysäköinti on kiellettyä.

Myrskyllä on siis kulkureitti sisätiloihin kuistin yläpuolella olevasta rakosesta. Sen vuoksi kissa hengailee katolla. Aukko on nyt talven ajaksi suljettu. Kesä kun tulee, Myrskyn kulkureitti avataan taas ja se saa itse päättää milloin se haluaa tulla sisälle tai mennä ulos. Kesää ja lämpimämpiä ilmoja odotellessa, toimii henkilökunta ovimikkona kissalle.

Tervetuloa mukaan uudet lukijat: elämää ja elämämyksiä sekä kati!

Translation: Cat on a Hot Tin Roof

6 kommenttia:

 1. Meillä myös odotellaan kovasti kesää ja vapaata kulkureittiä halujen mukaan. Henkilökunta odottaa vapautusta ovimikon hommista. Varsinkin tuo aamuisin puoli viideltä hoidettava vuoro tuntuu raskaalta. Mutta ensi kuussa jo on oma ovi auki.

  VastaaPoista
 2. Oivoi, mekin toivotaan niin paljon kesää. Varsinkin kun tänä kesänä lomaa on kokonaista neljä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä. Ja loma. Tuntuu huimalta ajatukselta noin pitkä loma. Olet onnekas!

   Poista
 3. Kiittää ja kumartaa tervetulotoivotuksista! On siinä kissalla hienot oltavat kun saa kesät vapaana kulkea ja muuna aikanakin on henkilökunta auliisti ovia availemassa. Katto muuten näyttää kuvassa ihan markiisislta ensin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä sitä ei kissan hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen tekisi...

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!