maanantai 2. joulukuuta 2013

Taas otsikoissa

Myrsky

Eilen myrskysi. En ole vielä oppinut sitä, että kun täällä maalla tuulee kovasti, saattavat sähköt mennä poikki. Näin kävi eilen, edellisestä kerrasta oli vasta kaksi viikkoa. Ja siihen sähköttömyyteen kannattaa varautua. Kynttilöitä ja riittävän suuri vettä täynnä oleva vesiastia. Viime viikolla tomerana tyttönä siivosin ja päätin tyhjentää vesitankin: "Ei nyt viitsi turhaan seisottaa tätä vettä, ei tätä tarvita. Tulee vielä astiaan limaa ihan suotta." Vähänpä tiesin.

Kissa ei sähköjen puuttumista noteerannut. Kesken Myrskyn ilta-aterian talo pimeni, mutta se ei tahtia haitannut. Raksujen rouskutus jatkui. Myrsky on kovaksi keitetty kaveri, se ei suotta hermoile. Sain Myrskyn ensimmäiseltä perheeltä kissan nuoruuskuvia, luvan kanssa laitan niitä tänne.


Myrsky on siis kohdannut näitä puita kaatavia luonnonvoimia ennenkin. Perheen talon päälle kaatui joskus puu, ja olihan sitä tutkittava. Tänä aamuna jäivät myrskytuhot kissalta tutkimatta, ulkoilu pakkasessa ei houkutellut. Odotettavaa on että muutama puu on mennyt nurin. Kaksi viikkoa sitten Eino kaatoi meiltä puita yli viisikymmentä runkoa.


Ja se kynttilöiden polttaminen täällä maalla ei siis tarkoita sitä että nyt fiilistellään ja hymistellään. Se tarkoittaa sitä että sähköjä ei ole. Ja se ei ole kivaa. Toivottavasti tällä viikolla ei puita mene enää nurin. Mukavaa joulukuun ensimmäistä viikkoa kaikille!

Translation: Stormtracker Myrsky.

22 kommenttia:

 1. Myrrsky ja myrsky :). Nero katsoo turvallisimmaksi vatäytyä henkilökohtaiseen myrskysuojaansa tälläisillä ilmoilla. En tiedä missä se yönsä vietti, mutta ulos oli pakko päästä iltapalan jälkeen. Rutiiniksi on muodostunut varata vettä kun on odotettavissa ukonilma tai myrsky. Illalla sähköt olivat on/off kaikenaikaa. Toivottavasti puut säästyivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky halusi kyllä eilen illalla ulos, tyhmä mamma ei päästänyt. Ja kyllä minäkin vielä opin näihin myräköihin varautumaan:D Onneksi sähkökatkos oli yöllä joten se ei ihmeemmin nukkujaa haitannut. Sähköt palasivat sitten kolmen jälkeen aamulla.

   Poista
 2. Kova oli myrsky. Toivotaan, että tuhoilta vältyitte. Ja sitten on se toinen Myrsky, joka on aina niin ♥

  VastaaPoista
 3. Voi noita myrskyjä! Toivottavasti kiintiömyrskyt on nyt tältä talvelta pidetty. Onneksi Myrskyä eivät myrskyt haittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, toivottavasti talvimyrskyt olivat tässä.

   Poista
 4. Heh, olet niin ihana kanssasisar tässä proosallisessa asenteessa! Kiitos siitä. Kynttilät on tosiaan ihan jees, mutta lähinnä ne ovat sitä varten että välillä ei ole sähköjä, eikä niihin AINAKAAN liity mitään tonttulauluja tai hämäränhyssyhymistelyjä, aargh!
  Nuori Myrsky-herra ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eipä kestä! Taidamme olla aikalailla samaa kaliiperia:D

   Poista
 5. Meillä meni sähköt iltakahviaikaan OMG! N. 15 min sähköttömyys oli hauskaa ja sitten aloin pelätä talon viilenemistä, no onneksi sähkö palasi, huh.
  Ihanat kuvat ihanasta, karvaisesta Myrskystä ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähkökatkos oli tällä kertaa vain kuusi tuntia ja se ajoittui yön ajaksi, joten ei niin paha.

   Poista
 6. Sähköttömyys maalla on kyllä rasittavaa, varsinkin jos vesi tulee kaivosta sähköpumpun avulla. Tosin siitä huolimatta meillä kotona kynttilät olivat tunnelmointiin, sähkökatkon aikana käytettiin taskulamppua :) Olen siis varsin tyytyväinen siitä, että asun kaupungissa, enkä edes huomannut, kun sähköt menivät yöllä poikki (radiokello tiesi kertoa, mihin aikaan).

  Nuori Myrsky on ollut kyllä hurja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Kynttilät valaisevat yllättävän hyvin ja se otsalamppu on näillä kulmilla kova sana, oli sähköt tai ei:D

   Myrsky on ollut varsin peloton kaveri koko ikänsä!

   Poista
 7. On myrsky ja Myrsky ;) Jälkimmäinen on paljon mukavampi! Meilläkin tuuli eilen kovasti, mutta ei mennyt sähköt, mutta me ollaankin kaupungissa.

  VastaaPoista
 8. Ennen aina tartti tällasten kelien jälkee ajella maalle katteleen vahinkot. Nyt homma hoituu vaik makoilee sänkyssää. (Ne uuet kamerat) Meil oli yöllä 7 tuntii (maalla) sähköt poikki, kaupunkin keskustassa ei pahemmin katkoi tuu. Ei ne katkot mua maalla ollessa haittaa, mä oon aina niihin varaantunnu...

  Kyllä säki totut, jos et muuten, ni Myrsky ja myrsky varmaan opettaa... :D

  VastaaPoista
 9. Huomasitko, ainakin texti-tv:ssä oli "skandinaviaa uhkaa hirmumyrsky" eli otappa ne kynttilät taas lähietäisyydelle..

  VastaaPoista
 10. Täytyy todeta, että sä Myrsky oot kyllä mahottoman etevä tasapainotaituri. Ei luista tassus ja häntäkin on niin pörhäkkänä tuulipurjeena, että.

  Ihme ja kumma, meillä ei katkenneet sähköt, vaikka tavallisesti ollaan ilman valoo ja lämpöö myrksyillä (kih hih). Sitä varten meille tehtiin keittiöön puuliäsi, että saahaan ees ruakaa ja kahvia, me ei noita kyl tarvita, mut tykätään kyl kölliä liäden eessä lämmössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se lämpö haittaa yhtään näin talvella. Sitä ei voi olla liikaa.

   Poista
 11. Myrskyä ei myrskyt häiritse :) maahtaako olla osuutta siihen se että Myrsky on syntynyt myrsky yönä ja siitä myös nimensä saanut :) peloton hurmuri joka tapauksessa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan taatusti tällä asialla on suuri merkitys. Myrsky on hurmuri, sen me molemmat tiedämme ♥

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!