keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Jos se ei olisi sinun kissasi

Niin se olisi saanut opetuksen!

Näin henkilökunta tokaisi minulle eräänä aamuna. Iltaisin henkilökunta ja kissa jäävät katselemaan televisiota ja minä menen ajoissa nukkumaan. Edellisenä iltana Myrsky oli mourunnut kovasti, se olisi halunnut päästä pihalle mutta lupaa ei tullut. Kissa pyrki pihalle aivan tosissaan. (Aiemmin illalla se hyppäsi puoliväliin ovenkarmia, siitä en ensin puhunut henkilökunnalle mitään.)

"Konsertoin toisin sanoen."

Illalla oli kuulemma ollut todellinen tahtojen taistelu. Myrsky raapi ovea ja kissa sai tiivisteen irtoamaan. Ulkoilman tuoksuja pääsi virtaamaan kissan nenään ja se sai kissan haluamaan ulos kahta kauheammin.

"Rämpytän tiivistettä anoen."

Minä lupasin hoitaa oveen uudet tiivisteet. Totesin vain että nämä irronneet taisivat olla huonosti kiinnitettyjä. Sanoin myös että kyllä kissaa saa komentaa (ihanko sillä olisi mitään merkitystä) mutta käsiksi ei saa käydä.

Myrskyllä on nyt tapana rämpyttää tiivistettä jos pihamaa houkuttelee. Joskus se auttaa, joskus ei. Näin meillä täällä maalla vuonna 2013. Toista se oli vuonna 85 kukkaloistossa Amsterdamin.

Translation: Desperately.

27 kommenttia:

 1. "Konsertoin toisin sanoen...:D"
  "Kuinkahan pitkälle Myrsky näin
  pääsee tiivistettä rämpyttäin?"

  VastaaPoista
 2. Konstit on monet! Ovea raapiva kissa vie kyllä hermot...

  VastaaPoista
 3. Ei siis edes tiivisteen rämpyttäminen auttanut? Johan on kummallista henkilökuntaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee rämpyttää vielä kovemmin jos se auttaisi!

   Poista
 4. Hauska postaus! Vaikkakin sama asia, mutta ilman tiivisteen rämpytystä, on meilläkin päivänpolttava asia. En tiedä kumpi on ärsyttävämpää mouruuminen vai raapiminen.
  Meillä kissoja komennetaan sanallisesti, itse vastametelöidään lehteä rapisuttamalla, houkutellaan kissa leikkimään tai käytetään suihkepulloa. Punainen laservalo vie kattien huomion ehkä helpoiten ja sitten sitä jahdataan niin kauan kuin henkilökunnan kädet jaksavat liikkua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tuo lehden rapisuttaminen voisi olla kokeilemisen arvoista. Minä ostin joskus laservalon, korkein odotuksin, mutta sitä ei noteerattu millään tavoin.

   Poista
 5. Voi että, meilläkin on tiivisteet vaihdettu muutamaan kertaa eteiseen vievistä ovista, öhöm, siis poikien suosiollisella avustuksella.
  Ihana päämäärätietoinen Myrskypoika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, sinäkin olet hankkinut huonolaatuista tiivistettä mikä ei pysy paikoillaan:D

   Poista
 6. Toivottavasti Myrsky ei vain keksi, että uutta henkilökuntaa ei tarvitse totella! Siitä vasta tahtojen taisto syntyisikin (nimimerkillä kokemusta on, vaikkei uudesta henkilökunnasta olekaan kyse; Mamin kultamussukka vain ei suostu tottelemaan kuin Mamia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottelevatko kissat ketään;) Ehkä joskus, toisinaan taas ei!

   Poista
  2. Eivätpä nuo taida, paitsi pentuina, joten kuten :D

   Poista
 7. Onpa siellä tahtojen taistoa! Kissat on kyllä usein ärsyttävän jääräpäisiä! :)

  VastaaPoista
 8. Meillä ulospääsy onnistuu aina. Sellaista tilannetta ei olekaan, etteikö kissa saisi puhuttua henkilökuntaa ympäri. Viime yönäkin (ennen yöpuulle menoa) piti käydä kaksi kertaa valjaissa tarkistamassa pihan tilanne, kettu oli liikkunut siellä jäljistä päätellen. Puetaan, laitetaan valjaat, mennään ulos, tarkastetaan jäljet, viisi minuuttia, ja mennään takaisin sisään, riisutaan valjaat ja ulkovaatteet sekä etsitään hyvä asento sohvalla. Tunnin kuluttua sama uudelleen, jäljet olivat nyt ilmestyneet toiselle puolelle pihaa ja ne piti käydä tukimassa, viisi minuuttia ja taikaisin sisään. Mutta kissalle tämä tuntui olevan kovin tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerolla on maailman paras ja omistautuvin henkilökunta!

   Poista
 9. Myrsky Normaali taitaisi olla ihan valmis ulkoilemaan itsekseen! Tuo vuosi 85 on aika rakas, kirjoitin silloin ylioppilaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme jo hieman harjoitelleet sitä. ja Myrsky on rohkeampi kuin minä...

   Poista
 10. Voi että, hinku voi joskus yltyä kovaksi! :)

  VastaaPoista
 11. Hah hah haa, meitä oikein naurtaa toi Myrskyn nauharämpytys. Sä oot musikaalinen, Myrsky mai män.

  VastaaPoista
 12. Kissa kyllä tietää, mihin kannattaa tarttua kynsillä kiinni, jotta saisi tahtoaan läpi - tiivistekin käy. ;)

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!