lauantai 14. joulukuuta 2013

Hirveä!

Meillä syödään viikottain hirveä. Siis me ihmiset sekä koirat. Myrsky ei hirvestä piittaa.


Tarjottu on, mutta se ei maistu. Henkilökuntaa tämä hieman ihmetyttää. Hirvihän ei kuulu kissan saaliseläimiin, joten minun mielestäni tämä ei ole mikään ihme jos Myrsky ei lihaa kelpuuta.


Kun kerran tuli hirvistä puhe, niin laitan pari kuvaa tehokkaasta hirvien hakukoneesta, karhukoirasta Jalosta. Perinteisesti karhukoirat ovat ruumiinrakenteeltaan keskikokoisia, jänteviä ja melkein neliömäisiä: Rungon pituus on vain hieman korkeutta suurempi. (Lisää faktaa karhukoirista löytyy täältä.) Jalo on sen sijaan on rakenteeltaan hoikka ja pitkäraajainen, melko laikamainen siis. Ei niin "vanhan ajan karhukoira" kuin Arttu-vanhus. Jalo on mielestäni melkoisen kookas, siis ainakin minun rinnallani.


Hirvet ovat tältä vuodelta nurin. Tänään vietämme hirvijahdin päättäjäisillallisia. Illan menuun kuuluu hirvittävän hyvää hirveä ja punaviiniä. Hyvässä porukassa.

Hirvittävän mukavaa viikonloppua kaikille!

Translation: Freezer Full of Good Meat.

30 kommenttia:

 1. Hirvittävän ihanalta kuulostaa! Viihtyisin varmasti seurassanne herkutellen, vaikka en kaatojutuilla pääsisikään kerskumaan.
  Luulen, että kissoissa on eroavaisuuksia. Meillä Musti rakastaa kaikkea riistaa ja lammasta, voimakkaan makuisia lihoja, mutta Ransu ei niiden päälle ymmärrä yhtään. Viime viikolla meillä kävi juuri pari jänistä nylkenyt Kaj-Ingmar, joka tuoksui Mustista niin hyvältä, että piti puskea ja puskea, kiehnätä ja kehrätä. Eikä jänispaistia silti herunut, Kaj-Ingmar oli järkyttävässä epätietoisuudessa vienyt sisäelimet metsään ketuille. Kyllä häntä harmitti ja hetken hän harkitsi hakevansa ne sieltä Mustille. Jäniksenmaksa ja -sydän ovat Mustin herkkua! Ransu ei varmaan edes tajuaisi, että niitä voi syödä.
  Onneksi meille tuli viime viikonloppuna taas yksi peurankaatoporukka saareen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoissa on varmasti eroja, onhan meillä ihmisilläkin omat makumieltymyksensä. Joku tykkää jostain, toinen taas ei voi joitain sietää. Ehkäpä seuraavalla kerralla Musti saa maistiaiset? Sillä pupu on hyvää, sen tietää Myrskykin.
   Ja peurat nurin vaan!

   Poista
 2. Voi hirviää, taasko se on metsästänny! Vaan ompa mahtavaa, sä käyt kaupassa ... metsässä! Voi kun saisikin hirvisoppaa :) Voe Myrsky, et kyllä ymmärrä ny herkun päälle.

  VastaaPoista
 3. Eipä syö minunkaan viisi kissaani hirvenlihaa, on se sen verran voimakkaan makuista. Eetu-koira kyllä on syönyt aina naapurilta saadut lihanrippeet, mutta tänä vuonna ei senkään maha enää kestänyt,. Ikää on jo yli 12v ja alkaa olla vanhuuden vaivoja. Söi kyllä lihat ja järsi luita, mutta hetken päästä oksenteli kaiken pois. Eetussakin on paljon karhukoiraa monen muun rodun lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useasti vanhoilla koirilla alkaa olemaan jo herkkä vatsa. Kevättalvella 15-vuotias vanhus sai maistaa hevosta ja se oli Artulle ihan liikaa. Toivottavasti Eetu jaksaa vielä porskuttaa ja nauttia elämästään!

   Poista
 4. Myrsky jättää mamman lihat mammalle, eihän mammakaan koske Myrskyn lihoihin. Siis jyrsijöihin ja muihin. :)

  VastaaPoista
 5. Ei meilläkään kissat ole hirvenlihasta pahemmin innostuneet.

  Mutta Jalo on komea kaveri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maku saattaa olla liian vahva. Mutta myös tottumuskysymys?
   Sen lisäksi että Jalo on komea, on koira myös erittäin ystävällinen ihmisiä kohtaan. Hyväluontoinen kaveri.

   Poista
 6. Voi eih, olen kateudestä hirveän vihreä, kunpa saisikin hirven tai peuran lihaa :) Lapsuudenkodissani (myös) kissat olisivat syöneet loputtomasti riistaa.

  Jalo näyttää oikein raamikkaalta ja alimmaisessa kuvassa sinä näytät oikein tyytyväiseltä :) Toivottavasti teillä on mukavat päättäjäiskekkerit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän on ollut oikein fiksuja kissoja! Riistan syöminen saattaa olla myös tottumuskysymys.

   Kiitos, meillä oli ihan huippukiva ilta:)

   Poista
 7. Joko Jalo on hyvin kookas tai vaihtoehtoisesti Minna hyvin siro :)Hirveätä hirveä, ei maistu meillekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koolla on väliä! Raamikkaan parimetrisen miehen rinnalla Jalo näyttää ihan normikokoiselta koiralta.
   -Vai ei hirveä hirvi maistu teillekään:D

   Poista
 8. Onpas Jalolla kokoa! Komea hirvenmetsästäjä!
  Ei meidänkään Viirulle hirvenliha kelpaa - mutta Ladylle kyllä;)
  Toivottavasti oli kivat peijaiset teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo on komea poika ♥
   Ilta oli todella kiva uusine makuelämyksineen:)

   Poista
 9. Me oltas kyl hirrrrveen onskuna tommosesta lihaköntistä ja varsinkin, jos se olis luussa kiinni. Mut ei kaikkien tarvii tykätä kaikesta, vai mitä Myrsky?

  Kuule, sun (sijais)mammas näyttää onnelliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Kaikesta ei tarvii tykätä. Pitäisi muka maistaa, mutta edes sitäkään halua tehdä. Ei oo pakko jos ei haluu. Niin.

   Ja joo. Kyllä se mamma on onnellinen.

   Poista
 10. Jalo on tosi iso tai sitten sinä olet tosi pieni. Luulen, että ensimmäinen, vaikka hoikkahan sinä olet : ) Ongelmahan on siinä, että Myrsky ymmärtää puhetta ja kun sanot, että "ota, hirveä", niin eihän se uskalla : D
  Jaa, siellä sitten on ikkunatkin pesty ja leikkuulaudat kunnostettu ja minä tässä vaan kirjoittelen enkä ole joulusiivousta tekemässä...
  Toivottavasti teillä oli oikein hauskaa päättäjäisillallisilla : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan kissalle puhua toiseen malliin, jospas sitten maistuisi:D Ja Jalo on oikeasti kookas koira jsillä minä olen ihan normimittainen vaikkakin hoikanpuoleinen ihminen. Ja se joulusiivous on vielä aloittamatta. Tässä on vain hieman puhdistettu ja kunnostettu uutta kotia. Saattaa se joulusiivous jäädä tekemättä!

   Poista
 11. Helpostihan kissa hirven kaataa ;)

  VastaaPoista
 12. Anna jauhelihaa, ni ehkä käy ku meillä: Laitoin kissoille lautasellisen j-lihaa hirvestä. Saara ajo muut kissat hitoille keittiöstä ja ku menin kattoon et mitä hittoo se siel kissa riehuu ni se ajo mutki (!) pois keittiöst ja muristen söi lautasellisen jauhettuu hirvee. Oli muutes isol kissal massu pulleena ku pikkukisulla!!

  VastaaPoista
 13. Kyllä minulle maistuis, tosin kypsennettynä. Ihan kateeksi käy kun teillä on pakastimillinen hirveä. Ruska sen sijaan ei edes ymmärtäisi, että sellaista voi syödä, ei varmaan vaikka liha olisi jauhettua, kun ei ymmärrä tavallista sikanautaakaan ravinnoksi. Ei ehkä pienempi Rauhakaan. Komea Jalo, aika kookkaalta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on työtä tehty sen eteen että pakastimesta sitä löytyy. Ja Jalo toimi tärkeässä roolissa sen hankkimisessa:)

   Poista
 14. Onpas komea koira tuo Jalo! Ilmeisen taitava työssään myös, koska hirveä pukkaa pöytään joka viikko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteistyöllä ne hirvet jahdataan, porukassa on voimaa:)

   Poista
 15. Toisen Hirveen Hyvä Hirvi on toisen Hirvee Hirvi =) , onneksi kaikkien ei tartte tykätä kaikesta!

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!