lauantai 24. maaliskuuta 2012

Onko särkee vai ei?

Viikolla sijaiskodin henkilokunta kävi pilkillä, ja kalansaalis edelliseen kertaan verrattuna oli huomattavasti suurempi. Henkilökunta ylpeänä kutsui kissan paikalle todistamaan saalista.

Kutsuttiinko minua?

Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, saaliskaloja oli enemmän kuin kolme kappaletta.


Onkos täällä särkeä? Se on parempi kuin affena.

Tosiaan, Myrsky syö särkeä mieluummin kuin ahventa. Sama on huomattu Vilma-kissan kanssa. Särki on maukkaampi kissan suussa kuin ahven. Tosin nyt talvella, viikkojen tauon jälkeen upposi se ahvenkin Vilman kitaan.

Rutilus Rutilus punaisine silmineen.

Montako kalaa kissa sitten söi? Myrsky, joka on aina kovin ahnas, veti sisuksiinsa kolme kalaa. Toisin sanoen, kissa otti kolmen kalan kumarat. Ja sen huomasikin. Kissa melkein sammui istualleen sänkyyn. Tosin, sängyssä kun olimme, se ei ollut niin vaarallista.

Myrsky ja kolmen kalan kumara.

Muistammehan kaikki sanonnan vaatimattomuus kaunistaa? Tuossa saattaa olla perääkin, mutta täytyy kuitenkin muistaa että liika vaatimattomuus on täysin turhaa. Joten kerrottaneen että bloginpitäjä osallistui tänään metsästysseuran järjestämään pilkkikilpailuun. Omat sarjat miehille, naisille ja lapsille. Lisäksi otettiin huomioon kilpailun suurin sekä pienin kala.

Kuinkas siinä sitten kävikään:

Naisten sarjan voitto. Kilpailun suurin kala.

Pokaali irtosi neljällä kalalla, yhteispaino 277g. Kilpailun suurin kala painoi tänä vuonna 171g. Viime vuonna miehet kiskoivat avannosta haukia, nyt semmoisia ei saatu narrattua ensimmäistäkään. Voittajan on helppo hymyillä. Ja voitto tuli täysin tuurilla, ei taidolla. Pilkkinä oli hopeasiipi.

Translation: Winner Takes It All!

21 kommenttia:

 1. Wautsi! Onnea kovasti :)

  Itse en ole koskaan käynyt pilkkimässä, eikä kissat ole meillä koskaan syöneet tuollaista tuoretta kalaa.

  VastaaPoista
 2. Onnea mestarille! Laskeskelin, että jos Myrsky pisteli kolme keskikokoista särkeä se vastaa ihmisen nauttimana noin 3 kg särkiä. Ei ihme, että mirri köllähti petiin vatsansa viereen. Nyt iski syyllisyys, asumme järven rannalla enkä kuitenkaan kalasta Nerolle vaan haen kaupasta pakasteseitiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä suotta syyllistä itseäsi. Ahti ei aina anna saalista, joten kaupan pakastehylly on varmempi ratkaisu. Sekä nopeampi.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Pokaalia en omaksi saa, se on kiertopalkinto. Ja se täytyy itse viedä kaiverrutettavaksi.

   Poista
 4. Vautsipautsi onnea!
  Tuttua tuo pullean pötsin kanssa sammuminen. Musti rakastaa tuoretta raakaa maksaa ja silloin kun se sitä saa, syö se niin paljon kuin napa vetää ja sitten masu piukeana sohvalle pötkölleen.
  Isännän elkeet ♥
  Niin on Myrskylläkin ♥
  Tosi hieno kuva tuo silmä-lähikuva, siinä on niin tuore kala, voi että, lurps lurps! Eiku rutilus rutilus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ahneuksissaan kissa ne kolme kalaa söi.
   Mutta mikäpä siinä. Syöminen on yksi elämän parhaimpia nautintoja:)

   Poista
 5. Hei,täällähän on oikein kolliblogi,ihanaa,meidän junnukin teki oman versionsa,tervetuloa tsekkaa sinne♥,tulen uudelleen tänne!..

  VastaaPoista
 6. En tiennytkään, että kissat tykkäävät särjestä. Myrsky on niin kaunis kissa, että voisi katsella vaikka kuinka kauan ja mikäs hänen on ollessa, kun emäntä vetelee kalojen lisäksi pokaaleja! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korostan, että voitto tuli ihan tuurilla, ei taidolla. Ja miehet painivat ihan omassa sarjassaan, voittajan saalis oli yli kilon verran kaloja...

   Poista
 7. Onnea pokaalista! Jos se ei ole kiertopalkinto, niin sen voisi laittaa vaikka Myrskyn vesikupiksi? Kyllä kolmen särjen syöminen pokaalinsa ansaitsee sekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Loistava idea tuo vesikuppi. Harmi vaan, pokaali on kiertopalkinto...

   Poista
 8. Voihan jeepuli Myrsky! Tuommoisen miäkin söisin jos saisin, vaikka se tuijottaakin :) Söisin ainakin neljä. Myrtti täällä vaan huuteloo <3 Ja onnea, komia on pokaali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Myrtti! Mahtaisitkohan oikeasti neljä kalaa syödä? No, kalan koostahan se tietysti riippuu...

   Poista
 9. Onnea! :) Pilkkivoittopokaali olisikin jo aika kissamainen vesikuppi! :D

  Mua on alkanut kiinnostaa kalajutut, kun mies kalastaa jonkin verran ja mökillä kissat saakin aterian useimmmiten suoraan järvestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kalastaminen on ihan kivaa. Joskus, silloin tällöin ja sopivina annoksina. Kesällä mato-ongella käyminen sunnuntaisin on melkoisen rentouttavaa puuhaa.

   Poista
 10. Hieno saavutus. Onnea! Ja Myrskykin pääsi osingolle.

  VastaaPoista
 11. Johan on ollut pilkkionnea!

  En yhtään ihmettele Myrskyn särki-innostusta. Särki on turhaan roskakalan maineessa. Ruotoinenhan se on, mutta todella maukas - olen syönyt särkeä graavattuna, keitossa ja kalapullissa. Kolmen särjen ateria on aikamoinen saavutus kulinaristi-Myrskyltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneapa hyvinkin:D

   Taitaa kissoilla siis olla jotain ymmärrystä hyvän päälle! (Ja ahnas, kovin ahnas se on...)

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!