tiistai 27. maaliskuuta 2012

Myrskyn kyselytunti. Del 1

Milloin grillikausi alkaa?

Tässä eräänä päivänä naapurin pihasta leijaili savua sijaiskodin pihalla ulkoilevan Myrskyn kuonoon. Kissa, älykäs yksilö kun on, tunnisti sen välittömästi grillissä palavien puiden savuksi. (Naapurit siellä paistoivat makkaraa ja muita lihaan verrattavia tuotteita.) Se herätti kysymyksiä kissan korvien välissä. Palattuaan sisälle kissa esitti kysymyksen: Milloin sijaiskodin pihalla aletaan grillaamaan?Sijaiskodin pihalla tosiaankin grillataan kerran-pari viikossa, mutta se on kesäajan puuhaa. Vaikka kesäaikaan siirryttiinkin, ei grillaaminen hankien keskellä oikein houkuttele. Henkilökunta kehottikin kissaa käymään tarkastamassa tilanteen, että miltä grillin luona oikein näyttää.

No mä käyn katsomassa.

Lunta riitti grillin ympäristössä. Kissan mielestä henkilökunta voisi hieman avittaa neiti kevättä ja lapioida lumen syrjemmälle grillin luota.

Täällähän on lunta vaikka muille jakaa!

Pois lapioitavan lumen lisäksi kissa teki havainnon omenapuun oksasta mikä oli lumitaakan alla romahtanut. Se pitäisi raivata pois. Olisi syytä ottaa saha käteen ja laittaa katkotut oksanpätkät vaikka grilliin. (Eivät ne oikein märkänä pala, mutta kissa halusi neuvoa henkilökuntaa.)

Onneksi on puut valmiina.

Henkilökuntaa harmittaa kovasti omenapuun oksan katkeaminen. Mutta minkäs teet. Omenapuut ovat jo kovin vanhoja ja hieman villiintyneitä, eikä kyseisestä yksilöstä juuri satoa saada. Mutta ne ovat niin kauniita! Katkenneiden sireenien vuoksi ei vuodateta kyyneleitä, mutta ne omenapuut...

Vastaus kissan kysymykseen oli seuraavankaltainen:
Sijaiskodin pihalla grillataan sitten kun lumet ovat poissa. Ehkä vappuna. Tai jos henkilökunta oikein ryhdistäytyy ja lapioi lumet syrjään, saatetaan grillipuuhiin ryhtyä hieman aikaisemminkin.

Translation: Question. Answer.

10 kommenttia:

 1. Myrskyllä on lempeän isännän elkeet. Tiedustellaan eikä käsketä. Hauska kuvasarja puuhakkaasta Myrskystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri. Myrskyn ei oikeasti tarvitse käskeä, syystä että kissalla on erittäin palvelualtis henkilökunta:D

   Poista
 2. Ei muuta kuin lapio käteen vaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on tehtävä, henkilökunta saa avittaa neiti kevättä. Ja samalla saadaan annnos hyötyliikuntaa. (Ja mikä parasta, viimeisiä lumenluonteja tänä keväänä!)

   Poista
 3. Hauska Myrsky :) Siitä vaan grilli tulille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökunnalla on kyllä pieni epäilys grillissä olevien puiden kuivuuden suhteen...

   Poista
 4. Aina sitä saa olla sanomassa mitä nyt pitäisi tehdä, ei minkäänlaista oma-aloitteellisuutta, hö. Seuraavan kerran kun alkaa herkkutuoksut leijumaan, otat lihaköntin hampaitten väliin ja lähdet tervehtimään naapureita :) t Myrtti

  VastaaPoista
 5. Ei muuta ku hihat heilumaan,ja nythän on kevät,lumet ensin pois ja sitten....GRILLIKAUSI avaukseen,siitä se lähtee<<<!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli jo toinen kehoitus lumenluonnin suhteen, joten ei kai muu auta. Olettaisin että pihalla henkilökunta tarkenee ilman hanskojakin, joten tekosyyksi ei kelpaa että hanskat ova hukassa!

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!