maanantai 12. maaliskuuta 2012

Kyrmyniskainen, hitaahko, piikikäs

Mikä se on?

Se on ahven. Tiesittekö että ahven on suomalaisten kansalliskala? Minä en sitä tiennyt ennenkuin vasta tänään. Ja nuo ominaisuudet, "kyrmyniskainen, hitaahko ja piikikäs" ovat kuulemma perisuomalaisia ominaisuuksia, ainakin sitä mieltä on Suomen luonnonsuojeluliiton pitkäaikainen tiedotuspäällikkö. Tiedä sitä sitten onko asia ihan noin. Itse kyllä olen joskus melkoinen kyrmyniska. Ehkä piikikäskin, ainakin ärsytettynä. Hitaus ei tosin kuulu ominaisuuksiini, vaikka myöhässä usein olenkin. Pyörällä ajan kuitenkin nopeasti!

Kovin on pieni, tuumii Myrsky.

Henkilökunnan edellisen pilkkireissun saalismäärä ei ollut kovin kehuttava. Eivätkä saaliiskalat kookkaita. Kotiin ne oli kuitenkin tuotava, sillä kotona odotti nälkäinen kissa mikä oli syytä ruokkia.

Ai sait vain kolme kalaa?

Yksi ahvenista oli vielä hengissä, ja sekös kissaa kummastutti.


Hei! Sen silmät liikkuu!

Vaikka kuinka kuvia kopioisi, kääntäisi ja vääntäisi, saalismäärä ei siitä kasvanut. Pilkkireissun saldo oli kolme kalaa sekä keuhkojen täydeltä raitista ilmaa.

Translation: Fishing Through the Ice. Ice Fishing.

8 kommenttia:

 1. Hah! Vähän on Myrsky aliarvioivan näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökunta tekee parhaansa, mutta minkäs teet jos Ahti ei suo antejaan!

   Poista
 2. Kyllä Myrskyllä on oikeat kissanpäivät kun tuoreet kalat tuodaan kotiovelle. Pitäisiköhän tehdä Nerolle avanto, että hän pääsisi talvikalastamaan :)

  VastaaPoista
 3. Mahtaako Myrsky kuitenkin odottaa, että henkilökunta myös perkaa nuo ahvenet. Nehän on täynnä ruotoja... Jospa hän ihmettelee, kun hänelle tarjotaan tuollaisia perkaamattomia.

  VastaaPoista
 4. Ahven, nam nam! On muuten kalassa ja kissassa samanlaiset raidat:D

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!