lauantai 3. maaliskuuta 2012

Hankikanto

Tänään olikin vallan loistava päivä. Auringonvalon suhteen, heti aamusta. Öinen pakkanen oli jäädyttänyt lumihanget, ja hanki kantoi kissaa. Toisin kuin keskiviikkona. Silloin upposimme molemmat. Sain päähänpiston kun kävin Parolan asemalla. Sieltä eksyin tänne ja siellä neuvottiin tuomaan sireeninoksia sisälle lämpimään. Oksien luvattiin viheriöivän parissa viikossa.

Muistin sitten pihan vanhan sireenipuskan mikä katkesi lumikuorman alla, siitä voisin surutta katkoa oksia sisälle.

Voi pojat, kylläpä häikäisee! Tarvitaankos täällä apua?

Tuumasta toimeen. Lapio käteen, ja kissa lähti mukaan apumieheksi.


Hei kuule, odota vähän! Mun maha ottaa kiinni!

Tarkemmin ajatellen...

...hae sinä vaan ne oksat.. koska...

...mulla jäi ne lumikengät kuistille...

Sain katkottua oksia, niissä olikin jo pienet pulleat silmut. Kissan mielestä oksia haettiin sitä varten että niillä voisi leikkiä:

Yes! Let´s play!

Kissan pettymykseksi vein oksat sisälle, ja ne näyttävät hyvältä. Ja viikon kuluttua vielä paremmilta. Muistan että isoäitini toi keväisin ennen pääsiäistä sisälle koivunoksia, jotta niihin tulisi hiirenkorvat. Minä koitan nyt näitä sireeninoksia, tämä oli ihan uutta minulle.


Aurinkoisen keväistä viikonloppua kaikille!

Translation: Walking on Snow.

10 kommenttia:

 1. Onneksi tuosta läheltä piti tilanteesta selvittiin, ja Myrsky ei jäänyt masustansa jumiin :D !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auttajia olisi tarpeen vaatiessa löytynyt, mutta Myrsky hoiti tilanteen itse!

   Poista
 2. Onpa hankea. Just tommoisissa hankijumitilanteissa masuvilloista on iloa - ei tule vilu. Ekassa kuvassa Myrskyn kirsu kiiltää hienosti. Nenän päälle pitäis saada vielä aurinkolasit, niin ei pojan tarvitse rypistellä silmäkulmia. Tiikereillä on tosin naururypytkin valmiina:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanget ovat jo tuon kuvan otosta huvenneet, mutta vielä niitä riittää. Olen miettinyt että mitenköhän kirkaalta tämä valo kissan silmiin oikein tuntuu, kun sitä melkein hangen tasalla taapertaa, eikä ole niitä Ray Baneja kuonolla. Kaikki se heijastus lumesta...

   Poista
 3. Sireeninoksat näyttävät lupaavilta kevään tuojilta. Myrskyllä on jännää seikkailla lumessa ja siristellä auringossa. Meillä vaan ollaan vielä sisäkissoina... Tuntuu että nyt varmaan lumi haihtuu ja sulaa suhinalla, toivottavasti. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Myrsky näyttää ekassa kuvassa hieman epäilevältä: siis haetaanko me oikeasti oksia koristeiksi? Miksi?! Toivon, ettei Myrsky keksikään kysymykseen mitään vastausta tai ainakaan sellaista, että siksi, että kissa voi syödä oksia. Meillä on kokemusta oksanpätkiä kakovasta ahmattikissasta, enkä ole sen jälkeen uskaltautunut kevätoksien hakuun, vaikka mieli tekisi.

  Aikamoiset hanget kyllä! Ehkä voit vetää Myrskyä pulkalla, niin hänen vatsavillansa saavat olla rauhassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihanko tosi? Oksia syövä kissa? Tuommoista en tullut edes ajatelleeksi:D Ainakin toistaiseksi oksat ovat saaneet olla rauhassa. Täytyy seurata tilannetta. Hyvä kun kerroit!

   Poista
 5. Kevät tulee kovaa vauhtia, mahdollisesta takapakista huolimatta. Todennäköisesti jonkinmoinen takatalvi varmaan tulee, mutta näistä päivistä on syytä iloita:)

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!