keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Keväthepuli

Kissojen keväiset kokoontumisajot taitavat olla yleismaailmallinen ilmiö. Tai mouruamiset, tai kiima, tai reviirinvartionti, kissa pistoksissa, tai miksikä sitä nyt kukin haluaakaan kutsua. Oireita on moninaisia. Kissa juoksee vailla päätä ja häntää, täysin sekopäisenä. Tästä esimerkkinä vanhempieni kissa Vilma. Tämä tapahtui eilen.

Tai sitten kadotaan ulos pihamaalle tuntikausiksi siten, että ihmiset alkavat huolestua. Näin teki Musta Prinssi Nero, mutta tyynesti palasi takaisin ruokakupin ääreen.

Keväthepulikin on kuvaava sana. Tosin hepuleita voi olla montaa eri lajia. Nimitettäköön oiretta keväthepuliksi mikä iski tänään sijaiskotiin.

Ai hepuli vai? Ai mulla?

Se alkoi jo puoli neljältä aamulla. Kissa nukkui jalkopäässäni ja heräsin siihen että jalkani olivat aivan puuduksissa. Pitihän asentoa korjata. Ja siitäkös kissa innostui. Se kävi tarkastamassa ruokakupin sillä aikaa kuin itse kävin vessassa. Nöyrästi annoin sille muutaman raksun ja kehotuksen tulla takaisin sänkyyn. Niin se tekikin. Mutta tyynyn viereen. Olen oppinut että se on kissan viimeinen keino saada minut ylös sängystä aukaisemaan sille ulko-ovi. Joten nousin ja päästin kissan pihalle. Ja sitten minä valvoin. Tunnin kuluttua sain sen sisälle. Ja sänkyyn. Tunniksi. Tunnin kuluttua taas pihalle. Ehdin vielä torkkua tunnin verran ennen kellonsoittoa.

(klik!) Tuskin koskaan!

Kissa taas sisälle, ja nyt aamupalalle. Me molemmat. Tein lähtöä töihin, odotin että se olisi rauhottunut sänkyyn. Näin ei tapahtunut. Piti leikkiä. Lopulta livistin paikalta. Henkilökuntaa jäi vielä kotiin viihdyttämään kissaa. Kissa ravasikin lelun perässä puolet aamusta, kunnes hetkeksi torkahti. Ja taas jatkui hepuli. Puolenpäivän jälkeen sain tilannekatsauksen, kaikki ookoo. Hepuli ohitse.

Vielä loppuun yksi neuvo. Älkää tuijottako yllä olevaa kuvaa liian pitkään. Se voi aiheuttaa päänsärkyä. Kuten myös kissan hepulikin. Siis henkilökunnalle.

Translation: Sometimes Cats Go Crazy.

12 kommenttia:

 1. ... samanlaisia keväisiä hepulioireita havaittu täälläkin päin ;D ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja teillä on "oireilevia" yksilöitä KOLME kappaletta! Sinulla on siis kolmin verroin kestämistä...

   Poista
 2. Pientä hepuliä täälläkin, mutta vain pientä! Ei tädit enää oikein jaksa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni hepuli päivässä pitää Helmin väsymyksen poissa!

   Poista
 3. Kissat saavat joskus talvihepuleitakin, syyshepuleita ja kesähepuleita. Ulkona liikkuvilla kissoilla on varmaan monipuolisemmat mahdollisuudet toteuttaa hepulointitarvettaan kuin sisäkissoilla. Toivottavasti Myrsky ensi yönä ei hepuloi vaan antaa henkilökunnan nauttia hyvistä yöunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nyt ei tullut hepulia, tuli vain "normi"herätys. Ja onneksi tuntia myöhemmin, puoli viideltä...

   Poista
 4. Voi kun nyt meillä meneillään oleva kausi tosiaan olisikin vain keväthepuli. Kissa on aivan päästänsä sekaisin ja aiheuttaa juuri kuvatunlaista ravaamista ja muuta palvelua - ja sitä sydämentykytystä. Ja samaan aikaan se on kuitenkin ihanan huvittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ihanaa, ainakin silloin jos ei ole minnekään kiire ja on aikaa leikkiä kissan kanssa.

   Poista
 5. Niin tuttua. Miten sitä onkin joutunut näin tassun alle. Nautin talvella siitä, että saan nukkua aamuisin tarpeeksi. Kevään etenemisen myötä karvaherätyskello toimii viimeistään kuudelta kun Neron on lähdettävä töihin. Odotan innolla lämpimiä säitä, silloin kissa saa kulkea mielensä mukaan sisään ja ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta pehmeän tassun alle♥ Ja vapaaehtoisesti! Minäkin odotan lämpimiä kelejä, mutta se taas tarkoittaa sitä että kissa ei nuku samassa sängyssä kuin minä. Viime yönä Myrsky oli selällään, puolikierteellä ja maha näkyvissä jalkaani vasten. On niin ihanaa nukkua yhdessä kissan kanssa, vaikka siinäkin on miinuksensa.

   Poista
 6. Aaargh, kissojen keväthepulit :D Meillä taas kevään kunniaksi huudetaan öisin ja revitään pahvilaatikkoja hyllyistä jne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Aarggh. Onneksi täällä ei sentään huudeta!

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!