perjantai 2. joulukuuta 2011

Sijaiskodin niksinurkka

Pimeys on vallannut koko Suomen. Pohjoisimmissa osissa Suomea vallitsee polaariyö. Ei hätää. Pian on joulu, ja lumipallonheiton päässä siitä on vuodenvaihde. Valo etenee, ensin kukonaskelin, sitten kunnon harppauksin. Ehkä se intoutuu leikkimään saapasjalkakissaa, tai se kiskoo jalkaansa seitsemän peninkulman saappaat ja ottaa kunnon kirin. Tästä ei ollut tarkoitus tarinoida yhtään mitään, vaan kertoa siitä niksistä.

Asiaan. Eräänä tämän syksyn pimeänä hetkenä minulle tuli mitta täyteen. Kävin hakemassa polttopuita piharakennuksen takaa. Ensin en löytänyt toimivaa taskulamppua. Jouduin tyytymään kissalle ostettuun lamppuun. Mihin kissa taskulamppua tarvitsee? No ei mihinkään. Siis tarkennus: Nyt syksyllä teimme työpaikan kanssa kesäretken Kouvolan China Centeriin (Luit aivan oikein: Kesäretki syksyllä. Moneen kesään emme ole tehneet retkeä, nyt oli sopiva aika sille.) Sieltä ostin pienen led-lampun, missä on myös punapiste. Illumination & laser pointer. Made in China. Siis kissalle huvitukseksi. Mutta kiinnostiko sitä juosta punapisteen perässä? -No ei tietenkään.
Jouduin siis puunhakureissulla turvautumaan kissan lelulamppuun. Pidin sitä toisessa kädessäni, toisella kannoin puukoria. Silloin tein päätöksen. Ostan kunnollisen otsavalaisimen. Näin tein. Uudessa lampussa riittää valovirtaa vaikka muille jakaa. Se soveltuu eritoten ulkokäyttöön. Mutta sopii käytettäväksi myös sisätiloissa. Ja tässä se sijaiskodin niksi tulee.

(Valokuvausteknisistä syistä lukulamppu on kuvassa päällä, ei anneta sen pilata illuusiota.)

Jos rakastat sängyssä lukemista, mutta et halua häiritä vieressä torkkuvaa liiallisella valolla, niin ota silloin käyttöön otsalamppu. Huom. Otsalamppu mahdollistaa lukemisen myös sähkökatkon aikana.

(Tämän blogipalvelun tarjoaa Blogger. Ja malli on simple. Miksi ihmeessä en itse kykene siihen. Se ei vain onnnistu. Tolkutan itsellen: Keep it simple! Mutta ei vaan mene meikäläisellä jakeluun... Joskus tuntuu siltä että jaarittelen aivan liikaa, ja pohdin ja mainitsen epäolennaisia juttuja. Mutta ehkä se sitten on minun tyylini. It´s just me. Ja se täytyy hyväksyä. )

2 kommenttia:

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!