maanantai 12. joulukuuta 2011

Kuka sitä lunta oikein tilasi?

Olisihan se lumentilaajan pitänyt ymmärtää että jos toivoo lunta, niin sitä ei  tule vain pari hassua senttiä valostuttamaan joulukuuta. Sitä joko tulee liian vähän, aivan älyttömän paljon, tai se sataa räntänä maahan. Tai sitten se märkä ja painava lumi jäätyy ja pyörällä on hankala ajaa kun tiellä on kaikenmaailman uria ja lumikasoja. Piharakennuksen katolta oli tullut viikonloppuna lunta alas autotallin oven eteen. Ja jäätynyt siihen niin ettei ovi auennut. Onneksi olen kuitenkin riittävän riuska ja neuvokas tyttö, joten selviydyin siitä kovasta kasasta. Ai kuinka? Hakkasin sen metallisella haralla pois tieltä. Hara oli jäänyt pihalle lojumaan eikä sitä oltu laitettu varastoon talvisäilytykseen. Kukakohan onneton tunnustaa tekemättä jättämisensä? Ihan varmasti se en ollut minä.
*huoletonta viheltelyä*

Mitä mieltä Myrsky on lumesta? Mikähän voisi olla oikea totuus? Ei se lunta suuremmin rakasta, mutta ei sitä myöskään kavahda.

Jaa, se on lunta satanut.

Tuskin lumi kauhean mukavalta tassujen alla tuntuu. Talven jälkeen olemme viisaampia asian suhteen. Sen olen kuitenkin huomannut, että Myrsky on varsin sopeutuvainen kissa. Eikä se ole pitkävihainen, eikä se kanna kaunaa. (Tarkoitan tässä kesällä ja syksyllä käytyä matolääkitystaistoa.)

Tää on sitten talvi.

Eikös tämä nyt ole jo nähty? Mennäänkö sisälle? Tule aukaisemaan ovi!

Niin, minä en sitä lunta tilannut. Olisin ollut ihan tyytyväinen kuiviin ja paljaisiin pyöräteihin. Enkä minä täällä kiukuttele yhtään. Se nyt vaan on maanantai. Ja pienoinen maanantaiangsti.

8 kommenttia:

 1. Mutta kyllä tuo lumi kauniilta näyttää!

  VastaaPoista
 2. Me tilattiin. Tais tulla vaan väärään osoitteeseen, kun täällä ei ole lunta mitenkään liikaa näkynyt.

  VastaaPoista
 3. Maanantaiangsti :-D Se on tuttua täälläkin, vaikka teenkin töitä kotoa nykyään, ihmeellistä kyllä.
  Myrsky näyttää reippaalta ja järkevästi asioihin suhtautuvalta, vähän niinkuin meidän Musti. Eikä Mustikaan kanna kaunaa yhtään. Ihania nämä pehmokissapojat <3

  VastaaPoista
 4. Mamma: No joo, toisaalta kyllä. Mutta nyt tiistaina lumi on jo märkää ja kosteaa. Melkeinpä loskaa.

  Tasha: Vaikuttaa siltä että lumi katoaa täältäkin. Mutta aivan varmasti lisempää on luvassa. (Lisempää on muuten Tuutuselta opittu kaunis sana)

  Saila: Hyvää tekoa ne ovatkin, ne pehmokissapojat♥

  VastaaPoista
 5. Myrsky askeltaa niin maaratietoisesti lumella tuossa ekassa kuvassa. Myrskyn turkki on sen verran paksu (kolminkertainen villa ja joukossa selvasti pidempia, hopeanharmaita karvoja), etta han parjaa hyvin talvikeleilla. Meidan Otto oli tyypiltaan ja rakenteeltaan _hyvin paljon Myrskyn kaltainen, mutta pojalla oli supersilkkinen ja selvasti ohuempi turkki, joten talvikeleilla Otto minimoi ulkoreissut.

  Lisempaa!(olen tyoreissussa eika taalla UKssa ole skandeja, sorry) Hieno ja kiinnostava sana. Murresana? En ole mikaan assa suomenkielessa, mutta veikkaisin kannakselais-, etelakarjalaismurteita? Taytyy kysya Tuutuselta, olen olettanut etta Tuutti on Tampereen/Pirkanmaan tyttoja.

  VastaaPoista
 6. Myrsky: Unna Tuutikki on tosiaan Hämeen helmiä, mutta kansalaiset alkujaan idästä. Unna puolestaan on tietenkin oppinut kansalaisiltaan, kuinka ihmisten kanssa haastellaan. Varsinaisen murresanaston kanssa tuolla ei kuitenkaan ole tässä tapauksessa tekemistä, mutta myönnettäköön, että "lisempää" on kenties savolaista kieroutta ja sanoilla leikkimistä ;)

  VastaaPoista
 7. Otto: Kiitos kommenteista sinne kauas! Otto ilmiselvästi teki talviulkoilun suhteen itselleen hyvän valinnan. Sillä eihän ole pakko jos ei halua? (Tai ainakaan kissojen ei ole pakko.)

  ella: Suomen kieli kaikkine murteineen on rikkaus. Olen alkanut viljelemään tätä "lisempää" sanaa aina sopivissa tilanteissa. Se on vaan niin hauska. Myrskykin asuu Hämeessä, mutta metsästää Etelä-Savon riistanhoitopiirissä. Blogin pitäjä on karjalaista sukujuurta, molempien isoäitien puolelta. Eli osittain siirtokarjalaisten jälkeläinen. Johtuneeko kiintymys mustavalkeisiin pystykorviin suonissa virtaavasta karjalaisesta verestä, tiedä sitä sitten...

  VastaaPoista
 8. Hamalais-karjalainen Tuutti, on selvasti poiminut rusinat pullasta kummaltakin heimolta. Ilmankos han onkin niin fiksu, filmaattinen ja jotenkin suvereeni:D Jep, kansalaisilla selvasti on haastamisen taito verissa (tata ei lansisuomalaiset nyt ymmarra:). Oton matte uskoo vahvasti, etta maailma olisi parempi paikka, jos enemman haasteltaisiin!

  Taytyy tsekata tuo "lisempaa", aivan mainio! Lyon vetoa etta sanan alkupera on Kannaksella, Viipurissa tai Etela-Karjalassa. Kysyn viela murre-eksperttikaveriltani.

  Myrsky operoi siis Etela-Savossa, asuu Hameessa ja myoskin elaa siirtokarjalaistaustaisessa kodissa, wau! Tata voisi kutsua supisuomalaiseksi moniheimokulttuurisuudeksi:)Blogin pitajalla on hienot sukujuuret! Oton mattenkin isoaidit (ja isoisat) olivat entisen Viipurin laanin alueelta, molemmin puolin nykyista rajaa Haminan seudulta rannikolta Viipuriin saakka. Isoisan puolelta loytyy myos itahamalaisia juuria Iitista. Hamalais-karjalaisuus on valttia:)

  Ja karjalankarhukoirissa on sita jotakin, karjalaista luonnetta ja otetta asioihin.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!