lauantai 17. joulukuuta 2011

Viljelysuunnitelma uusiksi

Sijaiskodin henkilökunta ei suinkaan ole ostanut tai vuokrannut peltoja, eikä ole ryhtymässä viljelemään maata. Normaalipäivätyötä ei siis olla jättämässä. Kyseessä on niinkin yksinkertainen asia kuin kissanruohon viljely. Ilmeisesti kissan ruoansulatuksen kannalta vihreä heinä/ruoho on hyvä asia. Kissanruohon hankkimisen voi tehdä monella tapaa. Kaupasta saa ostaa paketteja missä on mukana kaikki ainekset. Lisätään vain vesi. Tai jos haluaa päästä helpommalla, voi ostaa valmiiksi kasvatetun puskan. Tai sitten tehdä asian vaikeimman kautta.

Viime adventtina kun kävin katsomassa karhukoiria pyysin josko saisin ottaa mukaani vähän vehnänsiemeniä. Niitä liikenikin. Vehnänjyviä oli säilöissä tonneja, joten pieni kourallinen ei tehnyt suurta lovea jyväjemmaan. Lajike mitä sain oli Quarna. Kuulemma melko uusi vehnälajike, leivontalaadultaan erinomaista. Kysyin että kuinkahan tiheään niitä pitäisi laittaa, ja kuinka syvälle? Siinä vaiheessa kun aloin kuulemaan maanviljelijän pohdintaa hehtaareista ynnä muusta, minun korvani lopettivat kuuntelemisen. Kissanruohon kasvattaminen on kuitenkin eri asia kuin vehnäpellon viljely suorakylvökoneella!

Olisko vähän tuoreempaa tarjolla?

Sunnuntaina laitoin ensimmäisen satsin multiin. Maanantaina seuraavan. Sijoitin ne takan reunustalle, oletin että siinä on riittävän lämmintä. Parin päivän kuluttua sain poistaa muovikelmun astioiden päältä. Vehnä oli noussut oraalle.

Kuvat heinää jäystävästä kissasta otin tiistaina. Nyt maassa ei ole enää lunta, joten viheriää ruohoa on sille tarjolla ulkona.

Onko se mun ruoho jo purkissa kasvanut? Mä haluun tuoreempaa!

Mielestäni viljelykokeiluni ei oikein onnistunut. Se jäi mielestäni liian harvaksi. Pitää varmaan tehdä uusi viljelysuunnitelma. Maanviljelijä oli kuitenkin toista mieltä. Hänen mielestään vehnä oli noussut huomattavan nopeasti. Suotaisat kasvuolosuhteet takanreunalla siis. Harvaksihan se jäi. Kissalle laitoin sitä tarjolle perjantaina.

Toistaiseksi viljelmällä on ruokaillut Pentik-niminen sorkkaeläin.

Kissa ei ole vielä innostunut. Seurataan tilannetta. Aion laittaa uuden viljelmän pystyyn, ja siihen laitan siemeniä vieri viereen. Jyviä minulla on vaikka muille jakaa. Haluaako joku?

3 kommenttia:

  1. Ihana pihatiikeri siellä ruovikossa!
    Minulla on aina kissanruoho (tällä hetkellä käytän kaupasta ostettua ohraa) aika harvaa. Eihän sen taritse mitään pääsiäisruohoa olla, mutta olisihan se ehkä esteettisempää. Kissa ei estetiikkaa katso (tai niillä on jokin oma estetiikantaju). Harvakin käy. Kai Myrsky käy tuosta napsimassa joskus kun huvittaa, tyypillisenä kissana ei tietenkään osoita innostumisen merkkejä heti. Älä luovuta! Selvä maanviljelijägeeni sinulla on.

    VastaaPoista
  2. Saila: No niin. Eihän sitä tietenkään heti voi mahdollista kiinnostusta samantien näyttää. Täytynee seuraavaan viljelykseen laittaa ohraa ja vehnää sekaisin, jos sillä olisi suurempi menekki?

    Mamma: Joo, ja versot puskevat pituutta ihan hulluna. Auringonvalo tekisi niille hyvää.. Kuten meille kaikille.

    VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!