tiistai 29. marraskuuta 2011

Sijaiskodissa askarrellaan

Välillä sijaiskodin eteisessä askarrellaan. Tai vaihtoehtoisesti nakerrellaan, joskus jopa virkataan. Eriasteisella menestyksellä. Kissa on enemmänkin kuin tervetullut mukaan, jos sitä suinkin huvittaa. Tällä kertaa askartelumateriaalina oli paju.

Kissa testaa materiaalin kestävyyttä.

Pajunvitsat olivatkin kissan mieleen. Sillä välin kun toinen henkilökunnasta keskittyi suunnitteluun ja toteutukseen, toinen viihdytti kissaa.

Kestävää on. Sitkeyskin lienee riittävä.


Askarteleminen on kivaa!

Pajusta henkilökunta rakensi kartion, mihin sitten viriteltiin valosarja. Sijoituspaikka pihalla tuotti ongelmia. Viimein paikka löytyi. Tälläinen siitä sitten tuli.

Kuva otettu viime viikolla, kun maa oli hetken aikaa valkeana.

Vaikka nyt on pimeääkin pimeämpää, niin ei kannata masentua. Kannattaa ajatella asian kääntöpuolta. Ei tarvitse tehdä lumitöitä. Ei tarvitse ajaa pyörällä puolen metrin lumihangessa. Matkanteko hidastuu huomattavasti jos maassa on lunta. Jos ei ole pakkasta, ei tarvitse lämmittää niin paljon kuin mitä kylmällä kelillä. Ja sitäpaitsi, tätä pimeyttä ei jatku enää kauan. Talvipäivänseisaus on tänä vuonna joulukuun 22.päivä. Sen jälkeen alkaa valo valtaamaan tilaa pimeydeltä.
Myönnetään, että valoa on ikävä. Oi sitä valon määrää mikä kesällä on! Värit piirtyvät ihmeen kirkkaina muistikortille. Ja salamavalo on silloin tarpeeton. Paitsi ehkä vastavaloon kuvattaessa.

6 kommenttia:

 1. Hienon olette tehneet! Ilman Myrskyn apua siitä tuskin olisi tullut mitään ?

  VastaaPoista
 2. Mamma: Kiitos. Kyllä kissan apu on korvaamatonta;) Ennenkaikkea Myrsky on suunnaton inspiraation lähde. Ilman kissaa ei olisi tätä blogiakaan!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana valo-obeliski, ja eläköön Myrskyn inspiroivalle osuudelle!
  Minustakin tämä sää on täysin ok, mitä nyt tuo päivän lyhyys purnatuttaa täälläkin. Mihinkään ei voi kunnolla ryhtyä, kun on heti taas pimeää! Se, että talvipäivän seisaukseen on alle kuukausi on kyllä melkein juhlan aihe. Ainoa vika vain, että koko tämän ajan vielä pimenee entisestään. Onneksi on valot keksitty!

  VastaaPoista
 4. Saila: Kiitokset! Ja kolminkertainen eläköön-huuto kaikille kissoille!
  Olet oikeassa, onneksi sähkövalot on keksitty. Täytyy vaan toivoa ettei raju ja hirmuinen myrsky tule ja katkaise sähköjä:D

  VastaaPoista
 5. Lujuusoppiko tylsää? Myrskylle lujaritesti selvästi maittaa. Ensi viikonloppuna taas peltikatot lentävät, joten valo-obeliskin myrskynkestävyys on nyt testattu. Upea kuva obeliskista. Täällä Oton mattea ilahdutti myös ekan kuvan Myrskyn punaiset pussihousut - varsin valovoimaiset!

  VastaaPoista
 6. Otto: Täytynee ilmoittaa kissa johonkin sopivaan testiryhmään, sillä sen verran antaumuksella se paneutuu asiaan:D

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!