sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Hyvä kasvatus

Saako kissa tulla pöydälle? Minun mielestäni saa. Ehkä kaikki eivät kaipaa kissaa hyörimään keittiön pöydälle kun tehdään ruokaa, ruokaillaan tai pöydän ääressä suoritetaan jotain askaretta. Minua ei haittaisi jos kissa tuttavallisesti hyppäisi pöydälle ja tutkisi mitä on tarjolla.

Myrsky on saanut hyvän kasvatuksen. Se ei juuri pöydälle hypi. Kertaakaan se ei ole ruokapöydän päällä ollut. Tai sitten se on noussut pöydälle salaa, minun tietämättäni. Jos sillä oikein ruokaa tekee mieli, niin silloin se saattaa hypätä keittiön kaapin päälle, tai tiskipöydälle. Näin kävi eräänä aamuna. Keittiön kuivaruokakaapissa on kissan herkkupusseja. Kaivelin kaapista itselleni jotain ihan muuta (sitä treenin jälkeen nautittavaa palauttavaa proteiinilisää urheilijoille ja kuntoilijoille) kuin kissanruokaa. Kissa tietysti luuli, voi reppanaa, että nyt se on herkkupussin vuoro!

Kuulin ilmiselvästi rapistelua ja kolistelua. Saanks mä jotain?

Niin se sitten toiveikkaana hyppäsi kaapin päälle ja sieltä tiskipöydälle. Hyppy oli melko sulava ja äänetön. Se täytyy myöntää.

Mitäs täältä löytyy? Tuleeks tuolta putkesta sitä vettä?
Minne täältä pääsee? Olisiko jääkaapissa mulle jotain? Anna nyt!
Koukkasin kaapista itselleni lihasta kasvattavat protskut mukaan ja seuraavassa hetkessä olin heikko pieni tyttö kollin edessä. Kun toinen niin kovasti pyysi, ei auttanut muu kuin heltyä ja kaivaa herkut esiin.

4 kommenttia:

 1. Niin siinä käy..:)
  Minnillä on suht'koht hyvä kasvatus mutta välillä tietysti lipsahtelee eikä se nyt suuremmin haittaa.

  VastaaPoista
 2. Meillä Cisulla ja Totolla on vapaa kasvatus. :) Pöydälle saa mennä ja muutenkin melkein mitä tahansa muutakin tehdä. Sitä kiellettyäkin, kuten sohvien raapimista, harrastetaan usein. ;)

  Meillä on tuttua myös rapinaan ehdollistuminen. Kaikki rapina tulkitaan kissanherkkujen rapinaksi ja voi sitä epäuskoa, kun kyse onkin välillä jostain muusta. Eilen Toto yritti kaivaa vieraamme takin taskusta koiran herkkutikkuja itselleen. Aika tarkka hajuaisti! :) Toto sitten saikin pienen nokareen koiranruokaa...

  VastaaPoista
 3. Vai koiranruokaa:D Mahtoi olla hyvää!
  Minäkin olen vapaan kasvatuksen kannalla. Myrsky nyt on sattunut saamaan hyvän kasvatuksen, en ole siitä yhtään pahoillani. Kyntensäkin se käy terottamassa ulkona. (No, pari kertaa se on tarttunut nojatuoliin ja ovenkarmiin, mutta niitä ei lasketa miinukseksi)

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!