keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Tiikerin päiväuni

Wikipedia in English selvittää niin kauniisti mitä päiväunet ovat:
"A daydream is a visionary fantasy, especially one of happy, pleasant thoughts, hopes or ambitions, imagined as coming to pass, and experienced while awake."
Kuinka tuon sitten suomentaisi niin että se kuulostaisi yhtä kauniita? En edes lähde yrittämään. Tyydyn nauttimaan noiden sanojen yhdistelmistä. Jotenkin niin rakastan vieraan kielen sanoja ja niiden yhdistelmiä. Ja sitä kaikua mikä niistä jää mieleen.

Daydreamin´
Pikainen haku sanalle päiväunia (siis toisella kotimaan kielellä) tuottaa suurimmalta osaltaan silmät kiinni nähtäviin uniin liittyviä juttuja. Toki joukkoon mahtuu joku pikkutuhmalta kuulostava määritelmä jostain filmistarasta mikä luokitellaan kategoriaan "naisten päiväuni".  (Huom. Sivuhuomautus: Ei kyllä kuulu meikäläisen päiväunien kohteisiin se jamppa.) Hakukoneen tarjoamien tulosten joukossa on suomenkielisen wikipedian artikkeli: Uni. Käynkin katsomassa sieltä kohdan päiväunet. Siellä on taas tarjolla tarinaa silmät kiinni uneksimista.
Uniartikkeli käsittelee myös eläinten unia: "Esimerkiksi kissan on tulkittu uneksivan lähinnä saaliin takaa-ajamisesta ja saaliilla leikkimisestä." (Wow! Myrsky oikeasti näkee jahtiunia!)

Päiväunilla tiikerin kanssa. Nukkuukohan kissa vai näkeekö se päiväunia?
Kumpi kuulostaa kauniimmalta: daydreamin´ vai päiväunilla? Saa itse päättää. Myrsky valitsee molemmat. Minäkin tykkään päikkäreistä. Ne ovat parhautta. Jos siihen vain on joskus mahdollisuus...

Vielä pitää mainita, vaikka kaikkihan tämän varmaan tietävät: Tiikerin päiväuni on myös erään Assam-Ceylon teen kauppanimi "Kvittenin-, seljan- ja hunajan aromeilla maustettu Assam-Ceylon tee. Lisänä irtoteessä kuivattuja mustaseljan marjoja, appelsiinin ja ananaksen paloja sekä malvan ja auringonkukan terälehtiä." Rakas isäni osti sitä kerran lohdutukseksi minulle kun olin flunssan kourissa.

Lopuksi vinkki: Kannattaa käydä juutupessa kuuntelemassa (ei tarvitse katsoa) aiheeseen liittyvä Lupe Fiascon biisi Daydreamin´. Yllätyin positiivisesti!

Muistakaa uneksia välillä niitä päiväunia. Se ei ole enää säädytöntä, eikä missään tapauksessa laiskuutta.

4 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat, ihan kuin tuossa iso kaveri valvoisi vahdissa kun toinen nukkuu <3
  Kissa sängyssä on aikamoinen magneetti. Itsensä saattaa löytää päiväunilta ennen kuin huomaakaan ;-) Tiikerin päiväuni -tee on tosi hyvää, ja loistava nimi myös.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Saila. Täällä ollaan samaa mieltä. Sängyssä olevalla kissalla on suunnaton vetovoima:)

  VastaaPoista
 3. Liityn ehdottomasti päiväunien ihailijaksi! Ne ovat niin nannaa oikeassa kohdassa ja oikean pituisina.

  VastaaPoista
 4. Mamma: Luulenpa, että Naukulassa myös Helmi on samoilla linjoilla:)

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!