tiistai 9. syyskuuta 2014

Kissa, joka on aina kovin ahnas

Sekä pienimuotoinen avautuminen

Huokaus. Tätä postausta olen miettinyt pitkään, mutta ajattelin kuitenkin avautua. Koska tällä asialla on ollut vaikutusta jaksamiseeni ja mielialaani. Postaustahtiakin olen joutunut hiljentämään, koska paukkuja siihen ei aina riitä. Tämä tietysti harmittaa koska blogin pitäminen on rakas ja antoisa harrastus. Ja suuri ilonaihe.

Kun tulin raskaaksi, sain kaupanpäälliseksi kaikennielevän ja lamaannuuttavan pahoinvoinnin. Tätä armotonta ympärivuorokautista krapulaa kesti minulla kolme ja puoli kuukautta. Olin aika pihalla tuon ajan, purin hammasta ja painoin vain eteenpäin. Korkeasaaren retkelläkään en ollut aivan oma itseni.

Pahoinvoinnin luvattiin hellittävän ja loppuvan kokonaan. Keväällä olinkin parin viikon ajan aivan älyttömän energinen ja sain paljon aikaiseksi. Sitten alkoi aamupahoinvoinnin aikakausi ja se jatkuu edelleen. Jostain sain neuvoksi varata yöpöydälle jotain neutraalia syömistä mitä voi mussuttaa ennenkuin nousee ylös. Ja tämän pitäisi sitten ehkäistä sitä pahoinvointia. Kaikkeahan sitä oli epätoivoisena yritettävä.


Voileipäkeksiä siis yöpöydälle. Ensimmäinen yritys: Ei pahoinvointia ehkäisevää vaikutusta. Seuraavana yönä kissa huomasi yöpöydällä olevan cream crackerin ja päätti ottaa siitä osansa. Se niistä pahoinvoinnin ehkäisykeinoista sitten...

Yritän olla "avautumatta" tästä vauvan odotuksesta sen enempää. Mutta elämäni pyörii kuitenkin (ja aika tukalasti) mahani ympärillä joten näitä juttuja tulee jos Myrsky on niihin jollain tavalla osallinen. Muuten yritän hillitä itseäni asian suhteen. Olettehan kärsivällisiä.

Translation: In Sickness and In Health.41 kommenttia:

 1. Ollaanhan me :)
  Tiedän tuon tunteen kun odottaa pahoinvoinnin loppuvan, eikä se vaan lopu.
  Ja toinen raskaus voi olla sitten sellainen, että ensimmäinen pahoinvointiaalto tulee synnytyssalissa....ei taida paljon lohduttaa?
  Mutta usko mua, aika parantaa "haavat" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepi ♥ Minä olen monet kerrat juuri tuota loppumista toivonut, mutta en enää jaksa uskoa siihen. Näillä mennään sitten loppuun asti... (Aamupahoinvoinnin kanssa pystyn elämään, toivottavasti ympärivuorokautinen pahoinvointi ei tule takaisin.)

   Poista
 2. No TOTTAKAI sä kirjotat raskaudesta ja sitte vauvasta. Mä ainaki oon kovasti ootellu niitä tarinoita. Oikee tärisen innosta kun aattelen vauvatarinoita.

  Mulla (lääke)pahoinvointiin auttaa mustikkakeitto. Mä oon pahimmillaan ollu 'rapulassa' 3 vuotta, eikä se oo yhtään kivaa.

  Mutta raskaus ja vauvatarinoita, kiitos, kyllä ne tänne sekaan mahtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Timo ymmärryksestä! Mustikkakeitto täytynee varmaan laittaa kauppalistalle...

   Poista
 3. Tsemppiä Minna! Kyllä tänne raskaus- ja vauvajuttujakin mahtuu. Vaikka kuinka paljon. Sitä paitsi toki me kaikki ollaan kiinnostuneita Myrskyn tulevasta veljestä tai siskosta. Me muuten luullaan, että tulee veli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Naukulaan ♥
   Tulokaan sukupuoli on muuten arvoitus meillekin!

   Poista
 4. Kuulostaapa hurjalta ja kurjalta. Olisipa ihme jos ei elämäsi pyörisi vatsan ja vauvan ympärillä. Minua kiinnostaa kaikki mitä blogiystävät touhuavat ja ihmisten pennutkin ovat erittäin mielenkiintoisia :) Toivottelen parempaa vointia! Meillä on parin komeron lattialla jemmassa näkkileivän pala, mutta ei suinkaan kissaa varten. Jos näkkäri katoaa tiedän, että hiirellä on hampaansa pelissä.

  VastaaPoista
 5. Voi kyllä me kestetään, mehän päästään ihan helpolla sinuun verraten.
  Ja kaikki mikä liittyy Myrskyyn, sinuun tai vauvaan kiinnostaa kyllä.
  Parempaa vointia sinulle.

  VastaaPoista
 6. Voi tota Myrskyä, sun olisi pitänyt laittaa viereen vielä vähän aurajuustoa ja pari viinirypälettä sille ;)

  Ja todellakin vauvajutut kiinnostaa. Tottakai !

  Aikoinaan, kun nuorta aikuista (oli myöhässä 18 päivää) odotin ja tyyppi oli niiin myhössä että mun piti muuttaa Kättärille vahdittavaksi niin siellä oli samalla osastolla äitejä tippapulloissa kiinni pahoinvoinnin takia. Pahoinvointi ei todellaakaan ole helppoa ja vaikuttaa normaaliin elämään ihan valtavasti.

  Ja eihän se nuori aikuinen suostunut syntymään ilman käynnistystä. On muuten ihan yhtä laiska edelleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 18 päivää myöhässä, OMG! Sehän on ihan lainvastaista:D Onneksi en sentään ole tiputukseen joutunut, eli asiat ovat minulla ihan hyvin siihen verrattuna. Sillä olen yrittänyt lohduttaa itseäni:)

   Poista
 7. Hyvä blogiystävä, on ilo lukea kirjoituksiasi, Myrskyllä tai ilman, joten myös vauvajutut ovat mieluista luettavaa.

  VastaaPoista
 8. Kyllä tänne vauvajuttujakin kaivataan, kun kerran vauva on varmasti elämässäsi tärkeintä tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä!

  Kyllä vauvajuttujakin on mukava lukea. :)

  VastaaPoista
 10. Piinaava pahoinvointi on varmasti tosi kurjaa :( Voisikohan siihen auttaa pikkulusikallinen puolukkahilloa, se ei kyllä ole neutraalia.

  Tottakai haluan kuulla vauvajuttuja, Myrskyllä ja ilman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukkaan siis mars! Paitsi kyykistyminen alkaa olemaan tooosi hankalaa:D Mutta yritetään!

   Poista
 11. Kiva kun kirjoitat kuulumisia, omia ja masuvauvan. Vaikkei pahoinvointi olekaan kivaa, edes luettuna.
  Itselleni auttoi pahoinvointiin jokin verensokeria nostattava, esmes hedelmä. Nappailin mandariinejä ainakun vähänkin tuli etovahko olo. Söin niitä siis kilokaupalla raskausaikana, mutta auttoi :) Tsemppiä Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Me Like ♥ Syöminenkin on minulle vaikea laji nykyään, mahassa ei ole ruoalle hirveästi tilaa, joten joudun tyytymään linnunannoksiin...

   Poista
 12. Kirjoita ihan jaksamisesi mukaan Myrskystä, raskaudesta, vauvasta ja muista kuulumisistasi. Toivottavasti pahoinvointi helpottaa pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa kun on niin paljon jäänyt kaikkea jännää kertomatta, jälkijunassa täytyy juttuja sitten laittaa tulemaan.

   Poista
 13. Tottahan toki kirjoitat, mikä mielessäsi on. Ei Myrsky sitä kiellä. Odotuksesi liittyy täysin Myrskyyn. Hän näyttää jopa esimaistavan yönapostelut.
  Olen pahoillani huonovointisuudestasi enkä oikein osaa lohduttaa, mutta lasket varmaan päiviä arvioituun aikaan : )
  Nauroin kovasti punnituskuvalle. Jospa Myrsky ajattelee, että koska muutkin näyttävät "lihovan", se on sallittua : ) Parempaa vointia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mayo ♥ Kyllä lasken! Hyvällä tuurilla vauva on ulkoistettu kahden kuukauden kuluttua, mutta en oikein jaksa uskoa siihen...

   Poista
 14. Kaikki aiheet käy :-), täällä luetaan ja eletään mukana. Vauva on iso juttu elämässä, joten minulle lukijana on kunnia ja ilo, jos haluat kertoa nyt odotusajasta ja sitten pikkuisen tekemisistä.

  Tarun kanssa samaa mieltä, että seuraavaksi Myrskylle juustotarjotin :-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ♥
   Se juustotarjotin saattaa jäädä laittamatta:D

   Poista
 15. Täälläkin luetaan mielelläään myös vauva-juttuja. :)
  Toivottavasti pahoinvointi hellittää jo ennen laskettua aikaa, tai sitten odotat kuninkaallista, niinkuin Englannissakin! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, uskaltaudun siis silloin tällöin näitä kertomaan. Minäkin huomasin iltapäivälehden lööpin ja ajattelin: Siis mitä, onko helppojakin raskauksia?

   Poista
 16. Mekin luemme mielellämme mitä TEILLE kuuluu, ihan siis mistä tahansa! :)

  VastaaPoista
 17. Ensiksi: tsemppiä odotukseesi. En ole itse kokenut pahoinvointia muuten kuin Menieren tautini kanssa (hyh), mutta voin vaan kuvitella, että voimasi ovat vähissä sen kanssa. Onneksi tämä on tila joka menee ohi.

  Lukijasi eivät varmaan pahoita mieltään vauvajutuista, päin vastoin! Olisihan se hassua, kun elämäsi on näin paljon muuttumassa emmekä me tietäisi mitään asiasta :) Voihan Myrsky olla pääosassa jatkossakin, tai mistäpä sitä tietää... Minäkin aina välillä mainitsen Isännät, siellä he ovat menossa mukana. Terveisin 15-v. teinin äiti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja voi surku sinun osaasi, googlasin tuon taudin eikä kuulosta sinun osasi helpolta:(

   Poista
  2. Kiitos Minna, onneksi tautini on aika hiljainen tällä hetkellä (koputan puuta).

   Poista
 18. Meillekin kelpaa kaikki hauskat ja vähemmän hauskat jutut, kissalla tai ilman, samaa perhettä kuitenkin olette, myös koirat käy ;-)
  Itse ensimmäisen pojan kanssa oksensin koko ajan aamusta iltaan ja illasta aamuun viikosta 7 lähtien! Karjalanpiirakoita ja mandariineja meni kilokaupalla parin tunnin välein! Toisen pojan kanssa oksensin alussa ja lopussa, välissä lyhyt tauko ilman oksuja. Mekin veikataan tuosta Myrskylle pikkuveljeä...
  Yksi helpottava tapa, mene uimaan! Siellä vatsa on mukavammin "painoton"! Jos siis pääset ennen oksua altaaseen... Itse en olisi halunut altaasta pois kun tuli niin hyvä olo siellä! Tsemppiä loppumetreille! Ainakin se huono olo jää synnytys-saliin viimeistään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja oi voi. Helppoa ei ole ollut sinullakaan mutta selvisit:) Minä kävin kesällä lammessa pulikoimassa, mutta se tuntui selän puolella jotenkin epämiellyttävältä joten jätän uintireissut väliin. Mutta karjalanpiirakat ovat kyllä hyviä. Ja riisi noin yleisesti ottaen. (Normitilassa kyllä luokittelen riisin koiranruoaksi, hmm...)

   Poista
 19. Tsempit sulle Minna <3 Kuulosta tosi karseelta tuo olotilasi. Nyt vain hellit itseäsi, teet kaikkea kivaa mitä jaksat etkä hermoile postaustahdista. Täällä me olemme ahnaasti odottamassa jokaista raporttia, oli se sitten vatsasta, vauvasta tai Myrskystä. Tai mistä vaan Ja lopussa kiitos seisoo, näinhän se on, viitaten raskausaikaan. En pysty muuten päättämään sukupuolta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko ♥
   Olen kovasti yrittänyt höllätä tahtia, ja on ollut pakkokin mutta kun sitä on niin tottunut tekemään! Ja se välillä syö naista aika pahasti:(

   Poista
 20. Höllää ja lepää tunnontuskitta. Vauveli ja sinä ja no, Myrsky olette tärkeintä. Onkos teillä vanhanajan keinutuolia? Ai että teki hyvää istua siinä hieman takakenossa poikaa odotellessa, selälle ja kylkiluille (potkut) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän lepäillä, mutta koville se ottaa. Ja ottavat ne potkutkin jo koville:D (Anoppilassa koetin keinutuolia, se on kyllä nounou tälle mammalle: Huono olo siinä vain tulee...)

   Poista
 21. Voi harmi tuota pahoinvointia! :( Tiedän miten kamalaa on olla koko ajan pahoinvoiva (ei tosin raskauden takia, vaan ihan selittämättömistä syistä). Kevättalvella joiduin myös tiputukseen, kun oksensin kivun takia 10-30 minuutin välein kaksi vuorokautta. Siihen pahoinvointiin ei auttanut yhtään mikään, edes voimakkaat pahoinvointilääkkeet (ok, niiden voimalla en oksentanut muutamaan tuntiin, mutta pahoinvointi ei kadonnut). Huh, muistelen kokemuksiani kauhulla ja lähetän sinulle erittäin suuret tsempit! Mandariini (satsuma) on minullakin sellainen, jota voi jopa tehdä mieli pahoinvoinnin aikana ja tietysti pitää syödä ihan mitä vaan, mikä alas menee! Olkoon se sitten vaikka sipsit tai suolakeksit tai ihan mikä vaan suoloja sisältävä. Nyt on hyväksyttyä syödä mielitekojen mukaan, joten siitä vaan! :)

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!