sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kenkähaistelu

Kenkähaistelu on kenkien aistinvaraista tutkimista ja arvioimista. Nykypäivän ammattihaistelijat käyttävät koko ajan kehittyvää virallista terminologiaa, jonka avulla kuvaillaan kengissä havaittavia makuja, tuoksuja ja yleisiä piirteitä. Vapaamuotoisessa haistelussa saatetaan käyttää samanlaista terminologiaa, mutta menetelmä ei ole niin analyyttinen ja henkilökohtaiset mieltymykset korostuvat enemmän.


Henkilökunnan serkku poikansa kanssa pistäytyi meillä kesällä kylässä. Vanha kenkähaistelija Myrsky käytti tilaisuuden hyväksi ja iski nenänsä kiinni vieraiden kenkiin. Havaintojakin tehtiin, niin ulkonäöstä kuin tuoksustakin.


Kengistä haisteltiin maatilan tuoksuja: Koiraa, kissaa sekä aavistuksen verran lehmää. Ja tietysti peltoa, metsää ja kunnon äijämeininkiä. Vivahteista löytyi myös aavistus savuista tupakkaa. Kengät haisteltuaan Myrsky päättikin liittyä äijien seuraan.

Translation: Shoe Tasting.

17 kommenttia:

 1. Kengät kertovat paljon, äijistä ja äijille :)

  VastaaPoista
 2. Kenkiä on turvallisempi haistella kuin niiden omistajia. Äijämeininki lienee Myrskynkin mieleen.

  VastaaPoista
 3. Kenkähaistelu, jesss, hyvä Myrsky! Kissojen on hyvä olla selvillä, missä seurassa henkilökunta viettää aikaansa. Minä vastaan meillä tästä, Pipsu hoitaa laukut.
  - Miiru -

  VastaaPoista
 4. Myrsky taitaa samaistua noihin äijiin ;)

  VastaaPoista
 5. Onneksi Myrsky tyytyy haisteluun...

  VastaaPoista
 6. Joo. Pitääkö teilläkin kengät "tyhjentää" ennen jalkaan laittamista? Siltä varalta että niissä olis kissalta joku kiva tuliainen? Vaikkapa hiiri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luojan kiitos, näin ei ole vielä päässyt käymään!

   Poista
  2. Voe, 1 kerta riittää ja tyhjennät sen jälkeen kengät aina. :)

   Poista
 7. Ei sitä todellakaan viitsi kaikkien kanssa kaveerata, kyllä jengissä pitää olla samat intressit kaikilla :D

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!