sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Tässäkö ne nyt olivat?

Aurinkoiset päivät ja varjoon hakeutumiset tältä syksyltä?

Vielä maanantaina aurinko paistoi polttavan kuumasti. Myrsky katsoi parhaaksi hakeutua varjoon. Tässä ne saattoivat olla. Varjoon hakeutumiset. Mutta toivottavasti ei aurinkoiset päivät. Saa paistaa, mutta ei kovin kuumasti.


Sillä hirvijahti alkaa ensi viikonloppuna. Ja koira jaksaa juosta paremmin viileässä kelissä. 


Kävimme eilen ottamassa esimakua tulevaan jahtikauteen. Jalo kävi kohottamassa kuntoa ja kokeilemassa vapaana juoksemista. Koira löysi melko pian emän ja kaksi vasaa ja pääsi toteuttamaan itseään: Haukkumaan sydämensä kyllyydestä. 

Minä tein päätöksen Myrskyn ulkoilusta jahtiaamujen suhteen. Kissa ei pääse ulos aamulla. Sitten vasta illalla kun koira on kotona tarhassa. Kun on turvallista. 

Sijaismamma tässä vain ehkä aivan suotta hermoilee... Mutta koti sijaitsee metsästysmaiden alueella eikä vielä edellisenä iltana tiedetä minnepäin jahti suuntautuuu. Tai minne hirvet ja koira liikkuvat. Turvallisuus ennen kaikkea!

Translation: Sun and Shadows.

22 kommenttia:

 1. Ihana kuva tuo vipa Myrskystä! Hyvä kuvakulma! Uhrauduit meidän takia noin alas :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä! Kyllähän sitä kaikkensa lukijoiden vuoksi tekee:D

   Poista
 2. Varmasti hyvä päätös! Myrsky voi olla toista mieltä, mutta nyt ei Myrksyltä kysytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastalauseita voi tulla, mutta jos mamma jotain päättää niin silloin on toteltava. Nih.

   Poista
 3. Minäki kävin koekävelyllä Milla Maisa ja paukkurauta mukana. Lupasin koittaa kaataa naapurin piikkii, jos karkko tulee näille nurkille. Samalla muistin että tartteekin hakea oranssia päälle. Punikki ei oo enää sopiva väri.

  Toivottavasti saat ainaki sen yhen kaadon!
  Meillä kissat on kaupunkissa ens vkl lähtien. Tiiä kuka hullu koettaa kännipäissää tarkkuuttaa pyssyysä just meijjän kissaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaiset ovatkin poissa pelistä tänä syksynä, oranssia sen olla pitää. Toivottavasti kukaan ei tarkkuuttele kivääriään tuolla tavoin. (Vaikka onhan noita/meitä moneen junaan.) Kaato olisikin ihan huippuhieno juttu!

   Poista
 4. Varmasti hyvä päätös. Turvallisuus ennen kaikkea, toden totta!

  VastaaPoista
 5. Kyä kuule kuomahyvä, on paree, että pysyt sisätiloissa sillonku koirat lähtee mettälle. Et sitten jää jalkoihin ja tassuihin. Joo.

  VastaaPoista
 6. Meinaatko jäädä Myrskyn seuraneidiksi kotiin, vai pääseekö esikoinen mettälle vapaamatkustajana? :) ja taakse taitaa jäädä jo kesä. Onhan huomenna jo syyspäiväntasauskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä kuinka minä jaksan. Toivottavasti jaksaisin ainakin sen puoli päivää. Ja aika harva vauva on hirvihaukulle päässyt kuten me lauantaina:) Vai oli syyspäiväntasauskin jo? Kiva kun kerroit, se olisi muuten mennyt ihan ohitse.

   Poista
 7. Hyvä päätös, turvallisuus ennen kaikkea.

  VastaaPoista
 8. Varmasti hyvä päätös!
  Koirat ovat varmasti intoa täynnä, kuten Minna ja henkilökunta kun pääsevät hirvimettälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja Jalo on nyt ilmojen viilennettyä entistä innokkaampi lähtemään aamulenkille. Kyllä koira tietää mitä kivaa on odotettavissa!

   Poista
 9. Turvallisempaa on olla olematta jahtikissa. Hyvä jättää koirillekkin jotain hommaa :)

  VastaaPoista
 10. Hyvä päätös. Kyllä näissä asioissa kannattaa mennä turvallisuus ja Sijaismamman mielenterveys edellä. Ehtii Myrsky hoitaa työvuoronsa jahtipäivän päätyttyäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten kissan täytyy pitää viikonloppuvapaata:)

   Poista
 11. Turvatoimet on oltava kohdillaan, niin se vaan on !

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!