maanantai 8. lokakuuta 2012

Mörköjä ja punkkeja

Viime viikolla kun kävin illalla eräänä iltana kutsumassa ovenraosta kissaa sisälle, lujahti patiolta joku karvainen nelijalkainen äänettömästi yön pimeyteen. Myrsky oli aivan siinä lähettyvillä. Se taisi olla joku mörkö mikä mikä oli eksynyt sijaiskodin pihalle. Ainakin Myrskyn olemuksesta päätellen. Selkäkarvat olivat pystyssä ja häntä pörhöllään. Vieras kissa oli syysillan pimeydessä hiipinyt pihalle.

Grr... Se oli se mörkö

Henkilökunta on antanut tunkeilijalle nimityksen mörkö. Sen verran pelottava ja vakuuttava on sen olemus. Samainen mörkö vierailee aina silloin tällöin sijaiskodin pihalla. Huhtikuussa Myrsky lauloi kilpaa sen kanssa.

Onneksi pelottelin sen pois.

Myös kesällä samainen mörkö hiippaili pihalla, se ilmestyi hiljaa piharakennuksen takaa. Kuin aave. Se oli sijaiskodin ruohonleikkurin kokoinen. (Tai ainakin melkein.) Varmasti kahdeksankiloinen. Myrsky tekee parhaansa puolustaessaan reviiriään. Mörkö ei ole jokaviikkoinen vieras, ja hyvä niin.

Onneksi mörköjä pääsee pakoon sisätiloihin. Ja sijaismamma on kova tyttö huutamaan ja pelottelemaan möröt pois tontilta.

Nyt voisi vaikka hetkeksi mennä sisälle.

Aivan kaikkivoipainen tunkeilijoita vastaan ei sijaismamma kuitenkaan ole. Eilen kun tulin metsältä oli punkki pureutunut ihooni. Se oli luikerrellut takkini kaula-aukosta sisälle ja jännittävien ja pulssia nostattavien hetkien vuoksi en ollut tuntenut sen kävelyä ihollani. (Kerrottakoon tähän että en viikonloppuna päässyt näkemään eläviä hirviä, ainoastaan elottomia.) Punkki saatiin poistettua, eikä se ollut vielä päässyt imemään verta. Tiukasti se kuitenkin oli kiinni. Täytyy nyt tarkkailla puremakohtaa, tuleeko siihen ihomuutoksia. Jos tulee, on mentävä lääkäriin hakemaan antibioottikuuri. Kissalla ei punkkeja ole ollut aikoihin, vaikka viime viikolla toinen iltapäivälehdistä otsikoikin tyylin: "Pahin punkkikausi vasta tulossa."

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Translation: The Fight Against Bugs And Mites.

13 kommenttia:

 1. Myrsky: Tiäkkö kuule kaima, että meijän Tuisku tekee tota samaa ku säkin, eli pörhistää selkäkarvoja, koukuttaa selkää ja pörhistää häntää. Tai siis eihän meijän Tuiskun häntä pörhisty, ku se ei oo noin pörrönen ku sun häntäs, mutta pörhistyis jos olis, siis karvanen.

  Meijän pihallakin käy Mörköjä. Me haistellaan niiten jälkiä. Näkeen ei olla päästy. Hyvä niin.

  Onneks sijaismamma sai punkin heti pois. Me sympatiseerataan sijaismamma ja lähetetään parannuspuhalluksia. Puuuh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai osaa ne mäyräkoiratkin koukistaa selkää? Teillä sitä selässä onkin mittaa ja pituutta! Pihamaata kannattaakin vahtia tarkkaan niitten mörköjen varalta. Onneksi teitä on siellä kaksi puolustamassa pihaa.

   Sijaismamma kiittää parannuspuhkuista.

   Poista
 2. Ai pahin punkkikausi vasta tulossa? No voi hyvänen aika. Ensi vuodesta varmaan puhuvat, tänä kesänä oli niin paljon punkkeja että ei mikään loppuvuoden punkkipiikki voi siihen yltää!
  Vakuuttava häntäpörrö Myrskyllä, taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ainakin iltapäivälehden mukaan. Lööpin vain luin, en artikkelia. Jospas punkeilla tulee kiirus ottaa kiinnitys ihmiseen/eläimeen nyt ilmojen viilennettyä?

   Ja kyllä. Myrsky osaa pörhistelyn taidon:)

   Poista
 3. Nyt on Myrsky vihainen. Pahin punkkikausi vasta tulossa? Minä kun ehdin jo hyvästellä ne. Kohta alan toivoa yöpakkasia. Kannattaa olla pureman kanssa tarkkana, lähipiirissä on pari borrelioositapausta, sen asian kanssa ei ole leikkimistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanteen niin vaatiessa on kissa oikea myrskyn merkki:D

   Itsekin ihmettelen ettei kissalla ei ole punkkeja enää ollut vaikka se luuhaa ties missä. Ja sitten minä itse saan pureman:/ Pientä hermoheikkoutta on täällä jo havaittavissa... Toivottavasti siitä ei seuraa mitään ikävää.

   Poista
  2. Mitään fataalia vaarahan ei ole jos tarkkailee puremaa ja tarvittaessa saa heti avun.

   Poista
 4. Hui! Me pelätään mörköjä.

  VastaaPoista
 5. Meilläpäin ei punkkeja onneksi liiku, mutta onhan niihin Ahvenanamaalla päässyt tutustumaan. Ei oo kivoja, täytyy joka päivä tsekata vartalot.
  Myrskyllä on hyvät pörhistelyt, kyllä siinä mörkö pelästyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö teillä ole? Aika jännä juttu. Tai siis oikein hyvä ettei niitä teillä ole. Mörkö pelästyi sillä kertaa, eikä sitä ole vielä näkynyt.

   Poista
 6. Toivotaan ettei punkki tuonut mitään epätoivottuja tuliaisia!

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!