perjantai 26. lokakuuta 2012

Kissaparfyymia

"Gisela meni sängylle pitkäkseen, käpertyi kiinni pitkäkarvaiseen kissaan, ja hengitti sen mietoa, puhdasta tuoksua. Kissat, toisin kuin koirat, haisivat aina hyvälle. Hän olisi halunnut kissaparfyymia. Kissa kehräsi, ja sen valkoinen turkki värisi pehmeänä ja kevyenä hänen kasvojaan vasten."
(Hermansson, Marie. Laakso. 2012)


Kuvitus ei oikein mätsää tekstin kanssa. Sijaiskodin kissa ei ole pitkäkarvainen eikä valkoinen, mutta tuoksuu kuitenkin hyvältä. Kissan tuoksussa voi erottaa aistillisen pehmeyden ja raikkauden. Mukana myös pieni ripaus villaisuutta.

Ja kesä on muisto vain. Tänään aamulla oli sijaiskodin pihamaa valkoinen.

Tervetuloa mukaan sijaiskodin maailmaan Pepi, Kisa, Jonna, Heiri ja Sude!

Translation: Eau de Chat

22 kommenttia:

 1. Kuva sopii mainiosti, koska tekee heti mieli nuuskuttaa Myrskyä tuosta kaulasta. Kissat tuoksuvat munkin mielstä hyvälle, ja kaikki kolme omaani hiukan erilaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että! Sinulla on verrokkeja mitä voit nuuskutella...

   Poista
 2. Kissan tuoksu on todellakin hyvä. Tuosta kuvauksesta tuli kyllä kovasti Ransu mieleen, paitsi väristä - mutta on Ransunkin masussa aika paljon valkoista. Tuo pehmeä ja kevyt turkki varsinkin kuvaa oikein täydellisesti, lisäksi Ransulin pitkät karvat kutittavat mahdottomasti!
  Ihana Mysrky kukkaistassu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissan tuoksu, turkki ja tassut, siinä kolme ihanaa t:tä! Ajattelin että jos oltaisiin kissaparfyymia markkinoimassa, kukkaiskuva olisi parempi kuin lumikuva.

   Poista
 3. Varsinkin pesun jäljiltä kissan turkki tuoksuu hienolta. Todella Eau de Chatilta, jota ei (vielä) saa ostaa kaupasta, vaikka saa esim. Clean Linen (vai Cotton) -nimistä tai jotain sen tapaista. Kissan tassut myös tuoksuvat suloisilta, niissä taitaa haista kissan hiki, joka ei siis haise yhtään pahalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa ei voi missään tapauksessa haista pahalta. Ei siis hikikään, eikä varpaidenvälit!

   Poista
  2. Kompataan: Kissojen varpaanvälihiki on ihanan tuoksuista!

   Poista
  3. Mää kans oon samaa mieltä, kissojen taasuhiki on ihanaista!

   Poista
 4. Ensimmäinen asia, jota ihmettelin kissoissa oli juuri tuoksu. Ne tuoksuvat aina puhtaalle, villit pennutkin, jotka asuivat ankeissa oloissa navetan alla. Nerossa on myös metsän tuoksuja: pihkaa ja sammalta. En ole koskaan pessyt Neroa, siitä ei tulisi kuin haavoja. Hän hoitaa itse hygieniansa mallikkaasti. Varpaat ovat ihan parhaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijaiskodissakaan ei ole kissaa pesty, ei myöskään lapsuudenkodin maatiaisia pesty. Urhea on hän ken puuhaan ryhtyy!

   Poista
 5. Tuo on kyllä niin totta. Monet kerrat on tultu nuuhkittua kissaparfyymia niin, että on alkanut ihan aivastuttaa. Nenä täynnä karvoja :P

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana blogi sinulla! <3 Terveiset karvaisille kavereille, tulen piipahtamaan täällä jatkossakin :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heska:) Ja oikein paljon terveisiä teidän sijaiskissalle♥

   Poista
 7. Onkos hän viemässä kukkasta toiselle söpöliinille? Totta: kissa ei tuoksu koskaan pahalle, niitä voi nuuskia ja puskea ja halata mielin määrin : ) Toivottavasi on tautikin hellittänyt Myrskyn hoivassa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni hempeily aina välillä tekee hyvää suhteelle kuin suhteelle! Olo on jo niin hyvä etten malttanut kotona potea, vaan päädyin tänään lähtemään hirvijahtiin(!)

   Poista
 8. Minäkin olen ehdoton kissaparfyymin kannattaja ja pyrin kyllä välttämään kauneusrutiineihin puuttumista. Minulle lienee kuitenkin sattunut jossain määrin tavallista sotkuisempia neitejä, mutta kuitenkin niin hienohelmaisia, etteivät kaikkea ryhdy itse pesemään.

  Eräällä visiitillä tätikissojen luo huomasin kauhukseni, että Lyytin turkki haisi voimakkaasti koiralta (!!). Neiti ei kertonut, mistä oli kyse, mutta hilseili siihen malliin, että arvelin ongelman yltävän ihollekin. Haju ei haihtunut mihinkään muutamassa päivässä, joten Lyydia-neito joutui kylpyyn. Niin hilse kuin hajukin katosivat ja kissaneiti sai pitää salaisuutensa niiden alkulähteestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa mikä haisee koiralle? Kuinka tuo voi olla mahdollista? Erittäin omituista. Onneksi saitte tilanteen hallintaan.

   Poista
 9. Komppaan Tashaa, joskus tulee nuuskuteltua aivastukseen asti. Kovasti tekisi mieli painautua kissaan nytkin, mutta kissa on hukassa imuroinnin jälkimainingeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih! Oletan että Mindy löytyi ja pääsit nuuhkuttelemaan neidin turkkia♥

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!