keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Uskomuksia

Hyvästä hiirikissasta

Tiedän että allaoleva kuva koukkuhännästä on ollut blogissa aiemminkin, (ehkäpä jo kolme kertaa) mutta se kuuluu Saaripalstan Sailan lanseeraamaan "Ihanimmat ikinä" kuvasarjaan, enkä varmaan ikinä kyllästy siihen. Mutta menkäämme itse asiaan.


Syyskuussa ilmestyneessä  Kissojen Suomi -kirjassa eräs luku käsitteli sitä kuinka ennenvanhaan hiirikissat olivat tärkeitä maatalousyhteiskunnalle. Harva enää nykyaikana valitsee kissaa itselleen sen oletettujen hiirenpyyntitaitojen perusteella. Muut asiat menevät saalistustaitojen edelle. Mieleeni jäi eräs asia mikä uskomusten mukaan melkeinpä takasi sen että kissasta tulee hyvä hiirikissa. Kissan häntä taipuu koukulle.
 

Lieneekö tällä seikalla todellisuudessa mitään merkitystä sille millaiset kissan metsästystaidot ovat, sitä en tiedä. Sijaiskodissa ainakin asuu taitava metsästävä kissa, jonka häntä taipuu koukuksi.

16 kommenttia:

 1. Myrskyn kohdalla määritelmä ainakin pitää paikkansa. En ole tullut tarkkailleeksi miten häntä meillä viipottaa. Sen tiedän, että kun kissa haluaa, että seuraan sitä sojottaa häntä sivulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan näitä uskomuksia ja ennusmerkkejä mutta kannattaako näitä niin tosissaan ottaa? Tottahan se kuitenkin on että Myrsky on taitava hiirestäjä.

   Voi hurja. Teillä onkin ihan oma yhteinen sanaton kieli:)

   Poista
 2. Hellyttävä video ja varsinkin se vesilasi. Ihan parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti pojat! Sijaismammalla on videopätkä missä mä litkin vettä mun omasta lasista. Se juttu ehkä nähdään täällä sitten joskus...

   Poista
 3. Tuntuu Myrskylle joskus maistuvan myös teollinen ruoka? Vai tuskin säilytät jääkaapissa hiiriä :) Ihana video!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma. Teollinen ruoka on Myrskyn mieleen siitä ei pääse mihinkään. Se tuoksu, ja se soossi! Teollista safkaa nautitaan kuitenkin harvemmin, ja ehkä juuri se tekee ruoasta niin mieleistä?

   Poista
 4. Kyllähän metsästysmestarille toki joskus pitää antaa myös soosia, hiiret ja puput kun tarjoillaan ilman sitä ;) Ihana video !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru. Roskaruokaa saa aina välillä syödä eikä siitä tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa!

   Poista
 5. Meillä kissat ei tykkää jääkaappikylmästä ruuasta, mutta syövät pääosin valmisruokaa. Tuo videopätkä on niin Myrskyisän ihana, puskut ja teidän yhdessäolo <3 Ja kattaus jaksaa aina hymyilyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko:) Minäkin ensialkuun mietin että kelpaako jääkaappikylmä pöperö, mutta hyvin se tuntuu uppoavan. Onneksi raksujakin voidaan taas säilyttää huoneenlämmössä eikä niitä tarvitse kätkeä jääkaapin uumeniin.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Se on! Tuommoisella koukulla voisi vaikka kalastella, ties mitä sillä voisi saada. Sijaismamman Myrsky on ainakin koukuttanut hyvin...

   Poista
 7. Kieltämättä koukuttava kolli <3

  Onhan näitä uskonasioita: rottakissan on oltava ruma ja hirvikoiralla oon oltava tietynlaiset kitalakimerkit ;) Jälkimmäiseen sanottakoon, että Otolla on oppien mukaan huonoimmat mahdolliset merkit ja niin vain tuntuu hirviä löytyvän haukuttavaksi asti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä Myrsky todellakin on:)
   On se vaan melkoisen jännä juttu kuinka uskomuksilla on merkitystä vielä tänäkin päivänä, ainakin metsästäjien kesken ja juurikin tästä aiheesta: Mistä tietää että koirasta tulee hyvä hirvikoira?

   Poista
  2. Kaipa sitä valintaa on jollain perusteltava, vaikka sitten taikauskolla. Poppaukonhan se vaatisikin ennustamaan, että minkäänlaisia käyttöominaisuuksia pienestä pennunpallosesta erottaa :D

   Poista
 8. Nyt vasta pääsin katsomaan videon, tosin äänettä, kun näitä teknisiä ongelmia riittää. Aivan ihana venyttely alussa ja tietysti muutenkin hellittelyt. Mindy venyttelee samaan tyyliin lähes aina, kun se on tullut eteiseen saapujaa vastaan. Tai sitten se venyttelee rapussa kuin kotonaan olisi.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!