lauantai 27. lokakuuta 2012

Kuukauden asento

Joogalentäjä

"Joogalento kehittää mielen ja kehon yhteistoimintaa. Mielessä esitetään pieni, viaton toive lentämisestä ja keho vastaa hypähtämällä ilmaan. Hypähdys tapahtuu aina spontaanisti ja yllättäen; tekniikka ei toimi käskemällä eikä silloin, kun odottaa tuloksia. Suoritus edellyttää hyvin hiljaista mielentilaa, jonka saavuttamiseen tarvitaan yleensä jonkin verran meditaatiokokemusta (tarvittava määrä riippuu henkilön lähtötasosta)."  (Lähde löytyy täältä.)

Kissa on juuri päättänyt joogalentonsa.

Tämä joogalentäjä-asento tuli mieleeni jo kesällä, mutta vasta nyt sille tuli sopiva rako. Muistan kuinka 1995 eduskuntavaalien aikaan asuin Uudellamaalla ja siellä vaalipiirin oli ehdokkaana eräs omituiselta kuulostava puolue: Luonnonlain Puolue (LLP). Puolue tunnettiin joogalentäjien puolueena. Sitä oli pikkukaupungin tyttö pää pyörällään moisesta ihmeellisyydestä. Joogalentäjät! Vielä hassumpi oli sanomalehti mikä hetken aikaa tipahti luukusta eteisen matolle: Lehden nimi oli Keskari.

Huomennakin on äänestyspäivä, saa nähdä kuinka mielenkiintoiseksi päivä kujakytän kannalta muodostuu. Tammikuinen presidentinvaalien äänestyspäivähän oli suorastaan kujakytän todeksi tullut päiväuni.

Tulipahan melkoisen paljon linkityksiä, jopa ihan liiaksi. Täytynee hillitä linkkien viljelyä tulevaisuudessa.

Tervetuloa toistekin Heska!

Translation: "The Moggy Has Landed."

24 kommenttia:

 1. Vau mikä joogalentäjä teillä sielä! :)
  Ps. Linkittelyä ei ole koskaan liikaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se kehon ja mielen yhteistoiminta mikä kissoilla pelaa!

   Poista
 2. Voi kun sais itsekin otettua tuon asennon, tuoli tässä olis jo valmiina :)

  VastaaPoista
 3. Ihan uusi ja outo tämä joogalentely, menee yli ymmärryksen, enkä ole koskaan kuullutkaan. Mutta Myrskylle näyttää olevan ihan normaali juttu, yhtä normaalia kuin hiiren kaato.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä joogalento meni niin yli minultakin. Taisi olla liian korkealentoista! Myrsky taas hanskaa hommaan kuin homman. Tai ainakin melkein.

   Poista
 4. Hei joo! Mäkin muistan joogalentopuolueen :-D Voi ei! Siihen aikaan olin lisäksi töissä kasvisruoka-luomupuodissa, jonne jotkut opiskelijat tekivät näyteikkunat, tai siis he toteuttivat kai koko sen korttelin puotien näyteikkunat. Meidän ikkunaan he ripustivat leipiä katosta roikkumaan ja ikkunainstallaatiot nimettiinkin välittömästi Levitoiviksi Leiviksi.
  Täytynee alkaa esittää pieniä ja viattomia toiveita. Lottoarvonnan alla sellaisen esitin, mielestäni ihan viattomasti ja kevyesti, mutta lottopotti ei osannut lentää luokseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levitoivaivat leivät:D Pienet ja viattomat toiveet ovat hyviä. Ei kannata suuria toivoa, pienikin toive riittänee. (Lottovoitto ei minullekaan tullut, tosin en uhrannut senttiäkään siihen peliin.)

   Poista
 5. Myrky on kyllä aikamoinen multitaituri !

  VastaaPoista
 6. Kissamme ei näyttänyt eilen ollenkaan noin tyytyväiseltä, kun tavallinen hyppy epäonnistui. Katsoi ensin näinkö minä ja oli sitten niin nolon näköinen ja alkoi haistella ikkunalautaa, että enhän minä tässä mitään yrittänytkään : ) Linkit on hyviä. Kävin katsomassa ne ja Myrskystä oli niin hauska kuva polulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi surku. Täytyy muistaa että harjoitus tekee mestarin!

   Poista
 7. Vahvistamme joogalennon ehdottomasti mahdolliseksi! Sekä minun että Unnan kehoilla on usein tapana vastata ilmaan hypähtämisellä tietyn meditaatiotason saavuttaessamme. Emme tosin kumpikaan tietoisesti toivo hypähtävämme hereille juuri alkaneilta uniltamme, mutta ilmeisesti kyseessä on _erittäin_ pieni ja alitajuinen toive :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teitä lentäjiä:D Älkää sitten pudotko liian korkealta!

   Poista
 8. Kissaelämän Suuria Nautintoja ;)

  VastaaPoista
 9. Missähän mun pääni on tuohon aikaan ollut, kun en muistanut koko joogalentopuolueesta mitään! Kääk, noin mielenkiintoinen juttu. Onneksi sulla oli linkkejä, sain itseni ajantasalle. Myrskyn on niin tyytyväinen asento :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei liene suuri aukko sivistyksessä. Onneksi on olemassa kissa- ja muita blogeja mitkä nostavat sivistyksen tasoa!

   Poista
 10. Muistan kyllä joogalentopuolueen ja jännityksellä odotin heidän lentoesitystään tv:stä. Olin hieman pettynyt, mutta en tainnut sisäistää metodia. Meditaatiokokemusta on runsaasti, mutta lentoon en ole koskaan lähtenyt/päässyt, on jäänyt esittämättä se toive. Unissani lennän kyllä joskus.

  VastaaPoista
 11. Siis pitäisikö olla yllättynyt, että Myrsky osaa kaikki temput?! ;)

  VastaaPoista
 12. Hah, mitä ehdokkaita! Ei ole mitään muistikuvaa puolueesta. Linkit on sivistäviä, ei haittaa kuule ollenkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minua itseäni kävi asia vain hieman häiritsemään.

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!