tiistai 16. lokakuuta 2012

Joko taas?

Vakituiset lukijat saattavatkin arvata mistä oikein on kysymys.
Miksi kissa menee kaappiin piiloon?


Taas sijaiskodissa siivotaan. Mutta ei suinkaan vaatekaappeja!


Vaan huushollia. Ja imurin kanssa.
Kaapissa on hyvä olla passissa ja odottaa tilanteen rauhoittumista.

Onkohan kissassa jotain ennustajan vikaa? Vai tunteeko se viikonpäivät? Maanantaisin on sijaiskodin siivouspäivä. Yllä olevat kuvat otin ensimmäisenä päivänä kuluvaa kuuta. Eilen maanantaina oli taas aika siivouksen. Ennen siivousta tehtiin ruokaa, ehkä hieman kolisteltiin astioita kovaäänisesti. Kissa torkkui aivan rauhallisesti sängyssä. Pieni mekkala ei sitä häirinnyt. Aterioinnin jälkeen äänet hiljenivät, kuului ainoastaan tietokoneen näppäimistön rapina kun istuin koneen äärellä. Vilkaisin sivusilmällä että mitähän kissa puuhaa. Vaatekaapin ovi oli raollaan, Myrsky ujutti itsensä sisälle kaappiin. Jaahas, totesin itsekseni. Kissa meni piiloon. Tuli oikea hetki kaivaa se imuri esiin. 


Yllä oleva kuva on otettu eilen. Osaako Myrsky ennakoida tilanteen? Aavistiko kissa mitä tuleman pitää, näkikö se jonkun profetian vai oliko tämä vain puhdasta sattumaa? Siivouspäivä = maanantai.

Translation: Moggy Is a Prophet.
14 kommenttia:

 1. Myrskyllä on oiva piilopaikka. Kissat ovat hyviä ennustajia. Nero tietää milloin on sunnuntai ja kalapäivä. Myös sellaisina päivinä kun joudun olemaan koko päivän pois kotoa on kalapäivä, psykologisista syistä. Kissa tietää myös milloin odottelen vieraita, silloin on parasta varmistaa ulospääsy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan hakoteillä ei siis oltu tuon ennustuslahjojen suhteen. (Ja täytyyhän kissalle aina välillä lohturuokaa suoda.)

   Poista
 2. Moggy is a prophet. Näin sen on oltava. Kuinka Unnakaan muuten tietäisi, milloin ollaan lähdössä ulos tahi tätilään... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai eläinlääkärireissu tiedossa. Kissoilla on siis yliaistit, se täytyy uskoa.

   Poista
 3. Juu, totta kai Myrsky tietää missä mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissalla taitaa olla kaikki aistit valppaina, vaikka kuinka se näyttelisi välinpitämätöntä!

   Poista
 4. Josko Myrsky ilmaisee noin näppärästi kodin siivoustarpeen ;)

  VastaaPoista
 5. Kissa vaistoaa joistakin pikkuasioista, mitä on tulossa. Käyttäydyt ehkä kuitenkin eri tavalla miettiessäsi tulevaa siivousta? Otat tosi hyviä kuvia Myrskystä. Niitä on ilo katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mayo. Meillä on hyvä suhteet kun tulee valokuvaamisesta kyse: Myrsky on varsin yhteistyöhaluinen. Onneksi se ei pakene paikalta kun kamera otetaan käteen.

   Minä mietin sitä myös, muutosta käyttäytymisessä. Ehkä kissa rekisteröi ne. Viimeistään silloin se tajuaa imurihetken koittavan kun matot häviävät lattialta...

   Poista
 6. Ai sä meet komeroon! Toi onkin oiva paikka pysyä pois imurin tieltä. Ja kuinka noi naisihmiset kiitääkin siivouspäivänä niin nopsaa, että meinataan jäädä jalkoihin.

  Sulla on ylimääräsiä aisteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Kaappiin. Ja onneksi sijaismamma hyvin harvoin siivoaa niitä, ne on tupaten täynnä kaikkea pehmoista minkä päällä tai alla voi torkkua.
   Tuli muuten teidän äipän kirja tänään postilaatikkoon. Arvaatte varmaan mikä novelli luetaan ekaksi!

   Poista
 7. Kissa tuntuu tietävän joskus asioita, joka on omalla ihmisellä vasta alitajunnassa.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!