torstai 23. helmikuuta 2012

Lumivyöry

Toisin sanoen: Lumet tulivat katolta

Minulla ovat päivät menneet sekaisin tällä viikolla. Sattuneesta syystä. Iltaisin on mennyt myöhään ennenkuin on päässyt kotiin, ja sielu on ollut kuormitettuna. Talvikin on tällä viikolla näyttänyt monet kasvonsa. Pakkasta, aurinkoa, plussaa, lunta, räntää, vettä -You name it! Tiistaina tulivat lumet sijaiskodin katolta alas. Kuistin katto natisi lumikuorman alla liitoksissaan, joten henkilökunnan oli kiivettävä katolle lapioimaan lunta alas. Ja sen jälkeen vuorossa oli lumien siirtäminen pois kuistin rappusilta ja kulkuväyliltä. Kissa oli teljetty sisätiloihin sen operaation ajaksi.


Koukkuhäntäkaleidoskooppi.

Eilen kissa pääsi sitten mukaan ihmettelemään (valvomaan) sijaiskodin pihan talvikunnossapitoa.


Ai tämä oli se lumikola...

Kissan mielestä pihatöitä tekevää henkilökuntaa on mukava vaania. Myrsky saakin aina välillä lumikolahepulin. Odotin kovasti että kissa olisi hypännyt kyytiin, mutta ei sitä niin paljon kiinnostanut.


En mä kyllä kyytiin tule, se on varma juttu se.

Tänään plussaa, huomenna taas pakkasta. Ja lisää lunta luvassa. Paljonkohan sitä on metsässä? Lauantaina on riistakolmiolaskenta, saa nähdä kantavatko lumikengät...

Translation: Avalanche!

8 kommenttia:

 1. Aivan samat ongelmat täällä, kuistin katto on lujilla, mutta en ole ehtinyt poistaa lumikuormaa, koska yöllä en viitsi niihin hommiin lähteä. Ja lumikengät otettiin myös esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvallisuus ennenkaikkea! Turha sitä pimeässä lähteä katolle keikkumaan. (Kurkkasin kuvia lumikengistäsi, ne ovat aivan uskomattoman hienot.)

   Poista
 2. Hauska juttu tuo lumikolahepuli. Hauskaa varmaan myös vaaniskella lumitöitä tekevää henkilökuntaa. Voin kuvitella. Meidän kissa jää paljosta paitsi, kun ei voi pitää vapaana ulkona. Emme myöskään ulkoiluta valjaissa talvella. Me jäämme paljosta liikunnasta paitsi, kun ei ole lumitöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihatöiden tekeminen on kivaa:) Ainakin kissan mielestä. Ovat ne minustakin kivoja, jos niitä ei ole liikaa -eikä ole kiirettä niiden kanssa.

   Poista
 3. Myrsky hei, hoida emäntääsi hyvin. Hänellä on selvästi vähän liikaa työpaineita ja sielu on päässyt kuormittumaan. Ei hyvä. Kehrää ja puske häntä jotta hän rentoutuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Myrsky pitää huolta. Puskee ja kehrää. Ja nukkuu samassa sängyssä. Aamulla sen on kuitenkin tultava pariin otteeseen tarkistamaan että olenko hereillä vai enkö. Kissa tulee tyynyn viereen tassuttelemaan. On se ihanaa, mutta nukkuminen olisi vielä ihanampaa kun kellonsoittoon olisi vielä aikaa...

   Poista
 4. Hei Myrsky! Meilläkin tehtiin kattolumitöitä eilen ja me päästiin mukaan. Me oltiin mamman sylissä lipan alla ja katottiin silmät suurina, kun katolta singahteli lunta meidän pihalle, siihen ihan meidän eteen. Ja sit katolta kuulu kauheaa töminää. Me pidettiin kiinni toisistamme ja vavahdeltiin, lumityöt on jänniä!
  t. Cisu ja Toto
  P.S. Meillekään ei oo lämmitetty saunaa pitkään aikaan, harmi!

  VastaaPoista
 5. Siis tuo on tosi jännää puuhaa.
  Kuulkaas Cisu ja Toto, teidän on alettava kovaan ääneen vaatimaan ihmisiä lämmittämään sitä saunaa!

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!