sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Äly ja väläys

Oravankestävä ruokintalauta

Parisen viikkoa sitten kävin ostamassa sijaiskotiin "oravankestävän" ruokintalaudan linnuille. Kuvia vanhasta, edelleen käytössä olevasta laudasta löytyy täältä. Linnut ovatkin ahkeraan käyneet ruokailemassa, päätellen hangelle tippuneista auringonkukansiementen kuorista.
Uuteen ruokintalautaan mahtuu siemeniä paljon, ja se on helpompi täyttää kuin vanha muovinen systeemi. Ja se ei ole oravia varten. Vain pikkulinnuille. Lauantaiaamuna seurasin liikehdintää lintulaudalla. Kukas se siellä olikaan ruokailemassa? Ystävämme kurre!
Vaikutti siltä että oravalle oli katettu juhla-ateria. Bloginpitäjä oli fiksusti ripustanut lintulaudan siten että oravalla oli kätevästi oksa millä istua. Se mahdollisti molempien käpälien käyttämisen ruokailuun. Äly ja väläys! Oravankestävä lintulauta olikin oravaystävällinen. Enää kurren ei tarvitse roikkua pää alaspäin yrittäessään haalia jyviä ja siemeniä käpäliinsä.

Ruokintasysteemille viritettiin uusi sijoituspaikka. Toivottavasti sinne ei oravalla ole asiaa.

Translation: For Birds Only. No Squirrels.

4 kommenttia:

 1. Loistava sijainti oravalle, totta tosiaan! :)

  VastaaPoista
 2. Häikäilemättömiä nuo oravat! Sijaiskodin lintulautaa ryövännyt orava on taatusti 90-luvun KOP:n tosi-on-oravien jälkeläisiä; ne vievät varpulta jouluaamuna (ja muinakin päivinä) siemenet nokan edestä. Oravat selvästi tarkkailevat sijaiskodin tapahtumia, jotta ne pystyvät välttämään kohtaamiset Myrskyn kanssa. Myrskyn kannattaa harkita taktisia muutoksia reviiritsekkausaikatauluihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikatauluista se taitaakin kiikastaa. Tänä aamuna kurre vilisti pihan poikki ja Myrsky livahti ovenraosta perään. Ounou! Ajattelin. Tässähän pitää lähteä töihin. Kissaa ei voi jättää ulos koko päiväksi!
   Otin rauhallisesti, keräilin tavaroitani ja puin ylleni. Olin jo valmiina lähtöön ja kutsuin kissaa. Onneksi se tuli samantien. Jahti ei tällä kertaa kestänyt kauan, mutta ei se tuottanut tulostakaan. Lohdutin kissaa sillä että aina ei voi saalista saada. Seuraavalla kerralla ehkä. Tämä on hyvää treeniä!

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!