lauantai 4. helmikuuta 2012

Älykkökissa ja pöllöhipsteri

Bloginpitäjä oli jo pitkään katsellut maailmaa naarmuisten silmälasien lävitse. Oli korkea aika hankkia uudet näkymälasit. Pitkään nenällä olleissa laseissa ei ollut muuta vikaa, paitsi ne naarmut. Pokamallikin oli kovin mieleinen, mutta kulumia linsseissä oli jo aivan liikaa. Aina silloin tällöin pistäydyin optiikkoliikkeessä haistelemassa tarjontaa kapeille kasvoilleni. Joulukuussa sitten tärppäsi, ja kotimaan verokarhukin palautuksellaan kannusti minua tekemään investoinnin.
Silmälasien valinta onkin vaikea tehtävä. Jostain olen ohjeita lasien hankkijalle lukenut että ostoksille on lähdettävä yksin, ja valittava kehykset oman mieltymyksen mukaan. Neuvoja voi toki pyytää ja kohteliasta on kuunnella mukana olevaa makutuomaria. Ehkä enemmän on annettava painoa optikon ja myymälänhoitajien näkymykselle asiasta kuin seurana olevan kaverin ohjeille. Tärkeintä on kuitenkin katsoa itse peiliin ja tehtävä valinta sen mukaan mikä omia silmiä miellyttää.
Kuvittelin olevani jonkunverran boheemi. Silmälasiostoksilla huomasin kuitenkin olevani melko konservatiivi. Minulla ollut rohkeutta (eikä tosin halujakaan) valita punaisia tai oransseja kehyksiä. Metallisankojen sijaan uskalsin ottaa muovikehykset. Edellisetkin olivat muovia, joten aivan vanhoillinen en kuitenkaan ole.

"Valikoidessani" kissalle laseja, ei malleja ollut kovin montaa. Käyttämässäni kuvankäsittelyohjelmasta löysin kolme vaihtoehtoa. Tässä niistä yksi.

Ilmiselvä älykkö, vai kuinka?

Entäpä bloginpitäjän valinta? Uudet silmälasit ovat olleet sisäänajossa liki pari kuukautta, pikkuhiljaa alan niihin tottumaan. Sitä on vain niin kaavoihinsa kangistunut, tai tarkoitan että oma silmä on niin tottunut laseihin mitä on käyttänyt pian jo viisi(!) vuotta. (Eli oli korkea aika päivittää ne.) Kestää oma aikansa että ymmärtää olevansa tuo rillipää mikä peilistä tuijottaa.
Oliko valinta onnistunut vai ei, se ainakin tuli selväksi että sijaiskodissa sittenkin asuu pöllö! Saanko esitellä, sijaiskodin pöllöhipsteri, kalansilmäobjektiivin läpi nähtynä:

Pöll(h)öhän se siinä!

Ja olit sitten rillipöllö tai et, kissan- tai koiranomistaja, niin huomenna sitten äänestämään, ellet jo ole ennakoinut. Katsotaan ja jännitetään huomenna kenelle työpaikka oikein menee.

Translation: New pair of glasses, for moggy and me.

14 kommenttia:

 1. Hauskat kuvat ja hyvin pukevat lasit (molempia) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma! Kun olin valinnut kissalle lasit ja muokannut kuvat, niin hieman hämmästyin. Lasithan ovat melkein samanlaiset:D

   Poista
 2. Kyllä! Kävin äänestämässä jo ennakkoon, mutta koska olen kaupungissa, pääsin käymään kukkakaupassa ostamassa vaalikukan. Se on gardenia, sulotuoksuinen valkokukkainen, ohikukkinut mutta pari uutta kukkanuppua kehitteillä. Ei ollut mitään tällä hetkellä kukkivaa mitä olisin halunnut ja oli edullinenkin, mutta sitten ajattelin, että eihän sen huomenna tarvitsekaan kukkia kun presidenttikin astuu virkaansa vasta maaliskuussa (vaikoskasenytoli).
  Älykkökissa on nukahtanut työnsä ääreen. Tuo pöllöobjektiivi on niin pöllö, että ... miten tämän nyt sanoisi diplomaattisesti ... kissa näyttää fiksummalta kuin bloginpitäjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Minäkään en muuten tiedä milloin huomenna valittava aloittaa tehtävässään. Ei vielä huomenna kuitenkaan.)

   Varsin diplomaattisesti ilmaistu mielipide bloginpitäjän ulkoisesta muodosta, kiitos siitä:D

   Poista
 3. Hipsterkitty <3 Hipsteriys pukee Myrskyä! :D Mukavat lasit on tosin sijaiskodin "pöllölläkin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ella! Rohkeutta jouduin hieman keräämään että uskallan julkaista tiedon uusista laseista, mutta ne taitavatkin olla menestys:D

   Poista
 4. Sanoisinko että ei pöllömmät kuvat... Hyvää vaalipäivää sijaiskotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula. Nyt pöllökin näkee kirkkaammin, paremmin ja laajemmin:D
   Kisastudio sitten huomenna illalla pystyyn television ääreen, jännitetään kuka kilpailun voittaa!

   Poista
 5. Kuin tehdyt Myrskylle - eikä hassummat rillipöllölläkään ;)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa kun on näitä höpöhöpöjuttuja! Ihanaa kun on komistus-Myrsky, joka tuo iloa, valoa ja älyä tähän alkuvuoden ankaraan aherrukseen. Täällä puolikuntoisella Oton mattella viimeiset kaksi viikkoa on mennyt totaalisesti työjutuille (viikonloputkin, prkl). Pikku hiljaa alkaa helpottaa. Tsekkaan myös noita aiempia postauksia ja tiedän, etten malta olla kommentoimatta, toivottavasti sijaiskodin kissaa pöllömpi henkilökunta ei tästä pahastu!

  Silmälasien päivittäminen on aina yllättävän haastavaa. Vanhoista pokista tulee tuttu ja turvallinen osa naamavärkkiä, ettei itseään pysty kuvittelemaan ilman niitä. Täälläkin olisi jo pokien päivittämisen aika – nämä tämänhetkiset ovat jo kohta nelisen vuotta tuoneet kaivattua älykkösärmää ja terävöittäneet maten kotkankatsetta. Nyt en enää pärjäisi ilman älykköpokia ja tällä linjalla ajattelin jatkaa.

  Olen koukussa Myrskyn klyyvariin ja näissä pokakuvissa se tuleekin hienosti esiin. Ihana pusuklyyvari! Myrsky pokat päässä näyttää samalta kuin Cary Grant, Burt Lancaster, Paul Newman tms silmälaseilla varustettuna. Eli sietämättömän ja luonnollisen komealta.

  Silmälasinpokat ja erityisesti oman ihmisen silmälasinpokat ovat kissoille mieluisia puskukohteita. Meidän Otto oli erikoistunut yllättäviin nopeisiin pokankulmiin kohdistettuihin puskuihin. Ideana oli että juuri sillä hetkellä, kun ihminen pahaa-aavistamatta käänsi katseensa poispäin, kissa kopsautti 8+ kilon kissankropan koko voimalla pokan kulmaan. Ennustan että sijaiskodin henkilöstön uudet pokat osoittautuvat otolliseksi puskumagneetiksi! Erinomainen pokavalinta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan Otto Kulta, sinua jo hieman kaivattukin! Henkilökunta ei suinkaan pahastu kommenteistasi, päinvastoin, niitä on ilo lukea ja henkilökunta muistaa mainita kaikki kehut tuolle sietämättömän komealle kollille:)
   Kiitos!

   Poista
 7. Komeat kissansilmät molemmilla. Lasien valinta on vakavasti puhuen aina vaikeaa. Oikein epämiellyttävää hommaa ja sitten kun menee uusilla laseilla töihin, kukaan ei edes huomaa : )

  VastaaPoista
 8. Kiitos Mayo. Lasien valinta on oikeasti vaikea tehtävä, ja ne ovat sen verran arvokkaita että joka viikko niitä ei vaihdeta toisiin!

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!