perjantai 8. helmikuuta 2013

Vaihtoehtoinen energiamuoto sai sittenkin kannatusta

Joulukuussa henkilökunta viritteli kissalle makuu/tarkkailupaikkaa takan päälle. Heikolla menestyksellä. Kommenttiosiossa lukijat rauhoittelivat ja toppuuttelivat. Kissa menee sinne itse jos se on mennäkseen. Kannattaisi siis olla kärsivällinen. Se saatettaisiin palkita.

Joka päivä odotimme. Olisiko tänään se päivä kun se tapahtuisi? Olimme jo luopua toivosta. Kunnes eräänä iltana se viimein tapahtui.


Kissa kiipesi takan päälle. Henkilökunta huusi: "Nyt se tapahtui, ota kamera!" Ripeä lähestymiseni kostautui. Kohdetta olisi pitänyt lähestyä äänettä ja vaivihkaa. Ja tuulen alapuolelta, jos olisimme olleet metsällä. Myrsky ilmeisesti luuli olevansa pahanteossa ja poistui paikalta siinä silmänräpäyksessä. Kaksi kuvaa sain muistikortille tallennettua, tässä niistä parempi. Jäämme odottelemaan seuraavaa kertaa.

Tervetuloa mukaan Tellervo!

Translation: Moggy Has Decided.

31 kommenttia:

 1. Mainio kuva - tietyissä tilanteissa kissasta on vaikea saada kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ihan en mukaan ehtinyt, tai sitten kissa oli vain nopsempi. Osa hännästä jäi harmittavasti kuvan ulkopuolelle...

   Poista
 2. Toisaalta sitä toivoo, että rymistely toimisi aina vääristä paikoista hätistelyssä, toisaalta ihmisten erheellinen mekkalointi kannattaisi unohtaa, ettei tule turhia karttamisia. Toivottavasti Myrsky ei ole niin kiltti poika että jättäisi takan rauhaan.

  VastaaPoista
 3. Voi Myrskyä. Itsekin tunnun toiminnallani usein viestivän Unnalle, että pahanteosta on kyse. Usein menen vain tarkistamaan, mistä mikäkin rapina on peräisin ja näen vain sängyn alle piiloon vilahtavan mustavalkoisen, joka _ei_ ollut tekemässä _mitään_. Varmasti ei.

  Ehkä uuninpäällinen kelpaa Myrskylle vielä toistekin. Seuraavalla kerralla osaat sitten olla kuin et olisikaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. En tiedä onko Myrskyltä kielletty pöydille hyppääminen sen alkuperäisessä kodissa, sillä täällä pöydälle hypätään salaa ja ruoanhimossa. Juuri muuten ei pöydillä luuhalla. Ja pois pöydältä hypätään jos ihminen tulee tarkastamaan tilanteen. (Vaikka ei tarvitsisi niin tehdä.)

   Seuraavalla kerralla sitten muina ihmisinä saavun paikalle. Ja kameralla varustettuna. Tietysti.

   Poista
 4. Ennen vanhaan kissat kuulemma nukkuivat aina uunin pankolla. Meillkin ä on jotensakin vastaava eli varaava takka niin kuin ilmeisesti teilläkin, mutta eivät Kynsilaukkaajat sinne takan päälle koskaan edes yrirä mennä edes silloin, kun se on lämmin. Lieneekö päällinen sitten liian kuuma vai olivatko kissat viluisempia ennen vanhaan? Eikö olekin outo juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sinun postaamasi kuvat takastanne, oikein ihana lämmönlähde:) Olisiko mahdollista semmoinen että ennen vanhaan uunit olivat ainoa lämmönlähde, ja niitä sähköllä/kaasulla toimivia pattereita/lämmittimiä ei ollut. Ja jos talot olivat vetoisempi kuin nykyisin niin uuni veti kissoja silloin puoleensa magneetin lailla?

   Poista
 5. Ajatus kissasta nukkumassa uuninpankolla kuulostaa kotoisalta ♥. Veikkaan, että sopivan kylmällä ilmalla Myrsky löytää uuninlämmön.

  VastaaPoista
 6. Taitaa nykyisissä kodeissa olla niin lämmintä kaikkialla, ettei tarvitse uunin pankolle hakeutua. Mutta jos se olis ainut lämmin paikka niin sitten varmaan kelpaisi hyvin.

  VastaaPoista
 7. Nonni. Mitäs minä sanoin (mukava ku pääsee kerrankin noin sanomaan). Kyllä MÄ tiesin että sinne se uunin päälle vielä menee.
  -Blackie-

  VastaaPoista
 8. Kyllä on mainio kuva kissasta:)

  VastaaPoista
 9. Hei muuten kuvaaja: vaikka hännänpää jäi kuvasta niin tassun varjo on ----- vakuuttava ------ !

  VastaaPoista
 10. Ihanaa! Kyllä tuosta vielä hyvä paikka Myrskylle tulee. Voi tosin olla, että käy siellä seuraavan kerran kolmen vuoden kuluttua, kun muut kiireet ovat helpottaneet :)

  VastaaPoista
 11. Ihana viikonloppu, kun pääsee lukemaan useampiakin juttujasi yhdellä kertaa. Oravan ryökäle rakennustuholaisena ei ole kiva juttu.

  Myrsky on havainnut, että haluaisitte hänen menevät takan päälle, siksi ei mene. Täysi välinpitämättömyys johtaa tulokseen - toivon : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mayo:)
   Oravien kanssa tulemme täällä kamppailemaan ja vääntämään tassua aika pitkään, näin veikkaan. Ja alistumme kohtaloon mikä tulee uuninpankolle menemiseen: Kissa menee tai ei.

   Poista
 12. Hieno alku! Kyllä se Myrsky sinne vielä uudestaankin menee :) Meillekin käynyt muuten montaa kertaa niin, että kun emäntä on ostanut (taas) uuden pesän kissoille, niin sitä ei huomioida ja sitten kun joku sinne salaa menee, on kameran kanssa lähestyvä emäntä selvä merkki siitä että pesästä tulee poistua heti! :D

  VastaaPoista
 13. On se vaan kumma juttu että siinä käy niin:D

  VastaaPoista
 14. Kunhan ne helmikuun paukkupakkaset saapuvat, löytää kisuliini tiensä lämpöön...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä hieman pelolla odotellaan. Niitä pakkasia, ei kissan lämmön hakuisuutta!

   Poista
 15. Hyvä alku, kun on käyty uunin päällä ensikäynnillä. Kyllä se toinenkin käynti vielä tulee.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!