maanantai 25. helmikuuta 2013

Karva-asiaa

Huono hiuspäivä?

No ei tällä kertaa. Sijaismamma kävi viime viikolla kampaajalla ja huonot hiuspäivät ovat muisto vain. Ainakin hetkeksi. Mutta mikä kuvassa on? Nurkkaan ajattu harmaa villakoira?


No karvapallohan se siinä. Siinä on reilun viikon aikana kertyneiden kissan harjauskertojen saldo kerättynä talteen. Pohjavillaahan tuo karvapallo ilmeisesti suurimmaksi osaksi on. Myrsky on musta-ruskea voittoinen väritykseltään, mutta miksi irtokarvat ovat harmaita

Äitinikin tuskailee mustan kissan harmaiden irtokarvojen kanssa. Vilman lempipaikka on ikkunalaudalla, siinä kissa istuskelee päivät pitkät. Ja ikkunaan ripustetut mustat verhot ovat täynnä harmaita karvoja. Äitini harkitsee ostavansa harmaat verhot, ettei olisi niin siivottoman näköistä. Olisiko siitä helpotusta tilanteeseen, se on toinen juttu se.

Ovatko teidän kissojenne harjauksen yhteydessä lähtevät karvat harmaita? Muuttuuko valkoinen karva harmaaksi? Ja minkä värisiä ovat punaisen kissan irtokarvat, punaisia vai harmaita? Vielä kerrottakoon että sijaismamma muuttui kampaajalla tuhkanvaaleasta punapääksi, ja sijaismamman päästä irtoavat karvat ovat taatusti punaisia, eivät harmaita. Kunnes toisin päätetään. (Sisäinen blondius ei siinä operaatiossa valitettavasti kadonnut minnekään.)

Lämpimästi tervetuloa mukaan Sointu. Olkoon tällä viikolla harmaus kaukana, ihanaa auringonpaisteista viikkoa kaikille!

Translation: Bad Fur Day.


22 kommenttia:

 1. Onpa siinä henkilökunnalla ihmettelemistä kerrakseen. Empiirisen tutkimukseni mukaan olen sitä mieltä, että tuo Myrskypallo on sitä aluskarvaa. Tutkimusta tukee myös huomio, että kun meillä itämaisilta se puuttuu kokonaan, joten ne vähäiset karvat mitä irtoaa ovat kissojen värien mukaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkasti katsoo, voi Myrskypallosta erottaa hieman jotain sävyjä. Pääsävy on kuitenkin se harmaa.
   Teidän perhe on onnekas. Irtokarvoja ei liene niin paljon valloillaan kuin maatiasperheessä.

   Poista
 2. Kollo pohjakarva on harmaata. :)

  Komea karvapallo kuvassa! :)

  VastaaPoista
 3. Harmaassa ei ole mitään vikaa! Sanoo Ransu.
  Mustista irtoavista karvoista suurin osa on myös harmaita, sillä Mustin talvikerrasto on harmaa ja pöyhkeä. Mustat karvat ovat vain silmänlumetta, sillä oikeastihan Musti on tummapigmenttinen leopardi ;-) (voimakkaassa valossa voi erottaa, että Mustissa on pilkkuja!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaassa ei todellakaan on mitään vikaa, semmoiset terveiset Ransulle:) Vai on Musti tummanpigmenttinen leopardi. Eli toisinsanoen pantteri:)

   Poista
 4. Myrskypallo on aivan samanvärinen kuin Verttipallo. Vertti ja Myrskyhän ovat kovin samanvärisiä nutuiltaan :) Samaa olen tosin minäkin ihmetellyt, että miksi nuo irtokarvat ovat noin harmaita. Punaisestä Elmosta muodostuvat Elmopallot ovat vaaleita, eivät ollenkaan punaisia, korkeintaan punertavia. Omituista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Vertti ovat kyllä melkolailla samansävyisiä. Elmopallot vaaleita, mutta eivät punaisia? Tämä on kyllä mieltä askarruttava seikka.

   Poista
 5. Meillä Viirusta lähtevä karva on harmaata - mutta niinhän on Viirukin pääosin. Tosin onhan hänessä valkoistakin, mutta en minä kyllä valkoisia karvoja muista nähneeni. Joka tapauksessa ilman kuivausrumpua ei tässä huushollissa tultaisi toimeen - sinne jää suurin osa vaatteisiin ja tekstiileihin tarttuneesta karvasta;)
  Ja muutamienkin kymmenien vuosien ikäbonuksen suomalla arvovallalla voin lohduttaa: blondin logiikka ei lähde vaikka mitä yrittää. Ja yritetty totisesti on;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko näin? Että kuivausrumpuun jää osa irtokarvoista? Tuommoista ylellisyyttä sijaiskodissa ei ole, kätevähän se olisi. Helpottaisi elämää, ei tarvitsisi kuunnella huomautuksia ylimääräisestä karvoituksesta takin selkämyksessä:D
   (Eli kerran blondi, aina blondi...)

   Poista
 6. Kissalla kuten ihmiselläkään ei alusvaatteiden väri useimmiten näy päällepäin. Meilläkin harjaustuote on tummanharmaata vaikka kissa on todistettavasti musta. Auringonvalossa taas voi huomata, että aluskarva on suklaanruskeaa. Harjaus siis muuttaa kaiken harmaaksi. Ja mitä niihin verhoihin tulee niin ei kannata vaihtaa, tummalla karvat ovat vaaleita, vaalealla tummia, kissat ovat mystisiä eläimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä karva-arvoituksesta tuskin tulee siis selvyyttä. Ja parempi vain siis tarttua tarraharjaan kun tulee verhoista kysymys:)

   Poista
 7. Jospa Myrksy yrittää naamioida irtokarvat jonkun muun tuotoksiksi?

  VastaaPoista
 8. Meilläkin mustavalkoisella Fabu-pojalla oli harmaa pohjavilla ja punaisilla lapsilla on vaalean punertava pohjavilla. Melkoisen mystistä :)

  Meillä harjaannutaan noin kerran viikossa, kiitos furminaattorin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on furminaattori, ihan mahtavaa! Se on varmasti maksanut itsensä takaisin kolmen kissan kanssa...

   Poista
 9. Minulla on musta villakangastakki, joka siis roikkuu naulakossa heti ulko-oven vieressä eikä siihen siis pitäisi päätyä karvan karvaa. Yllätys yllätys, se on jokapuolelta karvainen, harmaan karvainen. Vaikka toinen kissa on harmaan kirjava, tuntuu kummalliselta jos toisen, ruskean kissan karvoja ei olisi takissa ollenkaan. Takki taitaa päätyä roskikseen, minä en jaksa enääää byääääh.

  VastaaPoista
 10. Pesonen on mustavalkoinen ja harjaan tulee harmaata karvaa. Kun aloitimme sisäloisten häädön säännöllisesti kerran kuukaudessa on tuloksena kissalla upea kiiltävä karva, eikä irtokarvoja lähde vaikka kuinka paljon rapsuttelisi ja silittelisi, harjaan lähtee sitä harmaata untuvaista karvaa...

  VastaaPoista
 11. Juuri työpaikan keittiön pöydältä tekemäni löydän pohjalta mietin, että on kiva, kun Mindyn irtokarvat on niin tunnistettavia: jokainen on sellainen seepraraitainen, en sitten tiedä onko se ticked vai agouti vai mikä. Onko Myrskyn yksittäiset karvat raidallisia vai yksivärisiä?

  Mindypallo kuitenkin on harmaa. Omaan silmään Myrskyn tuotos näyttää jopa kovin ruskealta verrattuna Mindyn tummanharmaaseen. Mielenkiintoinen aihe :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on otettu salamavalon kanssa, joten se saattaa hieman vääristää/kirkastaa värejä. Tämä todellakin ON mielenkiintoista.

   Myrskyn irtokarvoissa on sekä raidallisia että yksivärisiä. Enemmän kuitenkin niitä yksivärisiä.

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!