perjantai 15. helmikuuta 2013

Päivän pelastus

Matikka

Johdannoksi: Edellisvuoden matikkakokemuksista voi lukea täältä.

Henkilökunta ahkeroi illat pitkät pilkillä. Saalismäärä on ollut vaihteleva. Joskus kotiin tullaan tyhjin käsin, mutta eräänä iltana kotiin kannettiin kokonaista neljä matikkaa. Samasta reiästä nousivat kaikki. Se olikin ihmettelyn paikka.

"Nuuhkuti nuuhkuti..."

Kissa kutsuttiin katsomaan kalansaalista. Tämä Lota lota on siis erinomainen ja makuhermoja kirvoittava ruokakala. Mutta kenen mielestä, se onkin sitten toinen juttu. Makuja on monia. Eräs pilkillä tavattu mies kehui heidän kissansa hyökänneen kotiin kannetun, vielä elävän matikan kimppuun!

Mitä tekikään sijaiskodin Myrsky? Kohteliaasti se tuli pyynnöstä katsomaan kaloja. Kiinnostus oli samanlainen mitä se osoitti joulukalaa kohtaan. Eli sitä ei ollut. Ja jos suinkin mahdollista, made oli kissan mielestä vieläkin rumempi kuin joulukala. Henkilökunnan peratessa matikoita, kierteli kissa pitkin seinänvieruksia. Varsinainen inhokki siis.

Ei pysty. Voisitko viedä nuo rumuudet pois.

Kissa ja sijaismamma jäivät paitsi tästä herkusta. Mutta jotain lohtua matikasta oli kala-allergiselle bloginpitäjällekin. Kaikessa kauheudessaan se antoi lohtua ja toivoa "rumapäivän" kourissa kärvistelevälle. Katsokaapa madetta. Se on harvinaisen ruma kala. Eihän kukaan ei voi näyttää noin rumalta kuin matikka. Toivoa siis on!

Ruma, rumempi, matikka.

Translation: Feeling Ugly and Unloved? Solution Is Lota lota.

22 kommenttia:

 1. Siinä Myrsky on kyllä ihan oikeassa, että rumahan se matikka on kuin mikä! Ehkä Myrskyssäkin on sen verran esteetikkoa, ettei se pysty noin rumaa kalaa syömään, vaikka maku olisi miten hyvä? Jos henkilökuntaan kuuluu kaksi palvelijaa (niin kuin jostakin syystä oletan), niin on siinä sille matikkaa syövälle osalle ainekset useampaankin herkkukeittoon! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Myrsky onkin esteetikko:) Yksi soppa todellakin keitettiin, pakastin nielaisi loput matikat. Ensin tietysti syötiin mätiä paahtoleivällä smetanan kera...

   Poista
 2. Made on kuulemma herkullista keitossa - en muista olenko itse syönyt. :) Kollokaan ei ole suuremmin kalan ystävä - minä tykkään kalasta.:)

  VastaaPoista
 3. On ne kyllä rumia ja suuria, melkoinen saalis. Meillä olisi saattanut kelvatakin, Nero tykkää kovasti kalasta. Tosin raakaa kalaa en ole uskaltanut antaa, mutta sen asian kissa on hoitanut kalastamalla itse. Pilkillä hän ei kylläkään käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on kyllä käsittämättömän taitava kalastajakissa, niitä taitoja olen ennenkin ihmetellyt.

   Poista
 4. Olipa aikamoinen saalis.
  Ruma todellakin. Kyllä sitän on joskus syöty, mutta harvennin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nousee sitä ilmeisesti järvestä myös muulloinkin kuin talvella. Tämä matikkapilkki taitaa olla tammi-maaliskuun juttu.

   Poista
 5. Ruma, matikka, kissakala!
  Matikkasoppa kyllä kelpais, jonkun muun vaan pitäis kyllä nahka nylkeä....ja nahasta muuten saa komeilta lompakoita...siis jos kuka osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissakala, joo. Viikset ja kaikki!

   Poista
  2. Jäin muuten miettimään, että merikrotti taitaa olla kanssa aika hirvitys ulkonäöltään, jää kissakalakin toiseksi...en tiedä olisko Islannissa jäänyt syömättä jos olis tiennyt mitä syö - sekä se, että lunni!!

   Poista
  3. Siis syödäänkö lunnejakin? Ei kai? Ne ovat jotenkin niin herttaisen näköisiä...

   Poista
 6. Nam nam! Olenpa tainnut ennenkin mainita, että matikasta saa makoisia kalapullia :) Matikkasoppa on mielestäni arveluttavampaa, vaikka toki tarjottaessa sitäkin söisin. Mieletön saalis ja vielä samasta reiästä, miten ne ovat sinne kaikki mahtuneetkaan? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on näitä mysteereitä, vain kalamies tietää vastauksen!

   Poista
 7. Karsea kalansaalis! Melkoista metsästystä taas Myrskylässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisen huvittaa tämä touhu, jokaisen saaliit ovat täällä vuoroin näytillä. Seuraavaksi olisi sitten kissan saaliin vuoro:D

   Poista
 8. Komea saalis! Mutta komeampi on toki talon kissa ♥

  VastaaPoista
 9. Miten muka jokin noin rumanäklötys voi olla hyvää? Me ei uskota, joo. Syärään me kyl lohta, paittei äippä, ku hän on allerginen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on teidän äippä ruokavammainen? No, jääpähän teille enemmän purtavaa;)

   Poista
 10. Aikamoisia vonkaleita sekä mateet, että Myrsky.
  "Ensin tietysti syötiin mätiä paahtoleivällä smetanan kera... " -voi mitä herkuttelua ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse saalistettu/kalastettu maistuu tietysti erityisen maukkaalta, vaikka se olisikin ihan peruspöperöä! (Bloginpitäjähän joutui nämä mädit jättämään väliin...)

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!