keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Nyt meni hermot!

Sijaiskodin lintulauta on kokenut kovia. Kävin lisäämässä sinne auringonkukan siemeniä ja huomasin että mökistä puuttui kulmalauta ja kaksi ikkunankarmia. Ensin ajattelin että pakkanen on varmaan ne irrottanut, se on saanut liimaukset murtumaan. Vaan ei. Henkilökunta vakuutti että liimaukset on tehty kaikkien asetusten ja säädösten mukaisesti. EU:n hyväksymillä liimasidoksilla. Syyllinen on orava. Ja se on useasti tavattu rysän päältä.Kurre kuvittelee omistavansa mökin. Eilen se pudottautui omenapuusta mökin katolle ja yritti irrottaa kattoa. (Anna mun kaikki kestää!) Nyt olisivat hyvät neuvot tarpeen. Kuinka pitää orava pois pihalta? Tai ainakin vähentää sen aiheuttamaa ilkivaltaa ja mielipahaa. Sijaiskodin henkilökunta myöntää, että tolppa minkä päässä mökki on, on helppo oravan kiivetä. Olisiko metallinen seiväs sitten parempi? Tuskin, ainakaan seuraavasta videostä päätellen. Linkki aukeaa Youtubeen. Klik.

Oravat taitavat olla voittamattomia. Pahoin pelkään että taistelu on hävitty. Onneksi Myrsky pitää edelleen pintansa. Se on enemmänkin henkilökunta kuka on vaipunut epätoivoon.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Laali, sotatilasta huolimatta!

Translation: Have We Lost the Battle Or Not?              

27 kommenttia:

 1. Mökki kauas puusta, kepin ja mökin väliin riittävän iso liukaspintainen "kaulus", josta orava ei saa otetta. Kauluksen pitää myös olla niin leveä, ettei orava yllä ottamaan kiinni reunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Hanna! Kauluri mietintämyssyyn siis. Muovista valmistettua emme missään mielessä hyväksi. Muovi on meille kauhistus.

   Poista
  2. Ruostumatonta terästä ajattelin lähinnä tuoksi liukaspintaiseksi. Siitä on helpompi puhdistaa linnunkakat yms. Se kestää koviakin pakkasia halkeamatta. On siis muovia hygieenisempi vaihtoehto.

   Sen joutuu varmaankin teettämään. Hyvä paikka tilata mittatilauskaulus, on esimerkiksi ammattikoulun metallitöiden linja.

   Poista
  3. Heti ensimmäiseksi tuli mieleen se muovi, mistähän moinen mahtaa johtua? Rosteri kuulosta hyvältä. Jos sitä ei tarvitse taivuttaa, sen voi leikata itsekin. (Eri asia on löytyykö sitä kotoa...) Nyt täytyy laittaa suunnitelmat pystyyn!

   Poista
 2. Oravallakin on nälkä. Ne ovat uskomattoman taitavia ja niillä on hyvät työkalut. Meillä on luovuttu kaikista lintumökeistä ja laudoista, lintujen rasvamakkarat ja -pallot ovat teräslankahäkeissä. Kyllä orava niitäkin käy maistelemassa, mutta tuhoha se ei saa aikaan. Uutena (kissan) inhokkivieraana ruokailupaikalle on ilmestynyt myös naakkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpa sinä Cheri ajattelevainen ja avarakatseinen. Nälkähän niillä on, kuten linnuillakin. Talipallot eivät ole käyneet meillä kaupaksi. Johtuneeko siitä että linnut ovat tottuneet auringonkukansiemeniin?

   Poista
 3. Nyt en ihmettele sitä, kun isä sanoi, että oravat varastivat puussa roikkuvat linnunruokapallot. Samaa tekivät isot linnut.

  Melkoinen epeli, kun purkaa lintulautaakin!

  Hyvä Myrsky - pidä pintasi! :)

  VastaaPoista
 4. Laita sinne puuhun hiiribaari. Sielt ei saa linnut napattuu ja pian on orava pilvenreunalla.
  Mun mielestä orava on vaan valeppukunen rotta. ;/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Rotta millä on tuuhea häntä.

   Poista
  2. Tuosta hiiribaarista. Sehän on myrkkyä. Ja minulla on rotanmyrkyistä erittäin ikäviä kokemuksia. Lapsuudenkodin kissamme sairastui, kärsi pitkään ja lopulta menehtyi. Myöhemmin naapuri kertoi levittäneensä tontilleen rotanmyrkkyä. Kissa ilmeisesti nappasi ja söi myrkkyä syöneen jyrsijän.

   Tiedän myös tapauksen missä koira söi sairastuneen hiiren. Kohtalokkain seurauksin. Koira ei toipunut. Jotein ei myrkkyjä meidän talouteen. Riskit ovat liian suuret.

   Poista
 5. Ehkä sinun pitää laittaa oravalle oma ruokintapaikka? Myrsky voi varmasti auttaa suunnittelussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hassumpi idea. Kissa voi myös toimia sitten ruokintapaikan valvojana kun se on valmistunut!

   Poista
  2. Tämä on kieltämättä loistava idea. :)

   Laittaisin silti kauluksen kauniin mökin suojaksi. Sen lisäksi voisi laittaa vähän vaatimattomamman viritelmän, johon myös oravalla on pääsy. :)

   Poista
  3. Kyllä se nälkä kurren vatsassakin kurnii. Pitäisiköhän meidän alkaa tykkäämään niistä?

   Poista
 6. Oravasta taitaa olla kyllä kovaksi vastukseksi. Itse hävittiin taistelu ja luovutettiin, joten teistä tulee meitin idoleita jos keksitte ratkaisun ;)

  VastaaPoista
 7. Ohhoh, kovakourainen orava! Aikanaan, kun asuin vielä lapsuudenkodissani, oli vanha keinuhevonen jäänyt talveksi pihassa olevan kuusen alle. Eräänä päivänä näimme oravan istuvan hevosen päällä ja nyhtävän hepan häntää irti. Hetkessä häntä oli kiskottu irti, orava juoksi puuhun ja vei hännän mennessään. Hullunkurinen näky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi surku! Taitaa kaikissa oravissa olla hieman varkaan vikaa...

   Poista
 8. Voi voi. Tää on vähän vaikea paikka mulle. Oravat on kyllä niin ihania, mutta toisaalta - ei toikaan ihan kivaa ole. Kurre on kyllä huligaani. Kevyt_anarkia meiisät on cool, mutta paikkojen rikkominen ei oo yhtään cool.

  Emme pysty sanomaan tähän muutankuin että: Myrsky on komee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistanne:D
   Olemme samaa mieltä kissan komeudesta.

   Poista
 9. Toi kurrevidis on huikee! Meilkin on oravaongelma, ku yks asuu taas meijän vintillä. Äippä ennustaa, että kevään tulleen niitä on monta. Siis m-o-n-t-a!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sille teidän kurrelle pitää antaa häätö, ei muu auta.

   Poista
 10. Linkin takaa vasta mahdoton temppuorava löytyikin. Ei ihme, että Myrskyltä ja henkilökunnalta menee hermot. Meinaako kurre nyt kuljettaa teidän lintumökin osina muualle ja pystyttää sen omaksi pesäkseen jonnekin kuuseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oravalla on tuommoiset aikomukset, voisimme tarjota sille rakennusmateriaalia jotta sen ei tarvitsisi hajottaa lintulautaa.

   Poista
 11. Tämmösiäkin on:
  http://www.youtube.com/watch?v=qIAAoGR3NsY
  Eikös se oravakin ole ihan kiva otus?

  Liz

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!