maanantai 18. helmikuuta 2013

Aamusta päivä alkaa

Ihanaa että aamuisin on jo valoisaa. Ei tosin niin valoisaa että pärjäisimme ilman valoja. Hämäräähän se vielä on, mutta verrattuna siihen mikä tilanne oli kuukausi sitten on melkoinen lisäys valon määrässä tapahtunut.

Aamun jättiläiskissa.

Aamuhämärissä puhelimen herätyskello herättää minut. Kissa on jo tosin saattanut nousta sängystä ennen minua. Se istuskelee sängyn vieressä ja kehrää. Toiveikkaana se odottelee nousemistani. Kissa on hävyttömän virkeä ja reipas aamuisin minuun verrattuna! Meillä on ne rutiinit, niinkuin monilla muillakin kissakodeilla. Tosin ne tulevat nyt kevään mittaan muuttumaan. Tarpeeksi kun ilmat lämpenevät, luuhaa kissa yöt pitkät ulkona ja saan aamulla kutsua kissaa sisälle. Nyt nousemme ylös samoihin aikoihin.

Kaipaa raksuja. Nyt. Heti.
Keittiöön kömmin ilman valoja. Ensimmäinen valo minkä sytytän on liesituulettimen valo. Pimeän yön jäljiltä se on kirkas meidän molempien silmille. Yhdessä siristelemme silmiämme ja totuttelemme valoon.

Minä laitan puuron kiehumaan ja kahvin tippumaan. Kissa kiehnää jaloissani ja kehrää kovalla äänellä. Ruokaa sekin on vailla. Tarjoilen kissalle aamiaisraksut ja teen eväsleivän itselleni sillä aikaa. Syötyään kissa tahtoo ulos. Minä istuudun pöydän ääreen lusikoimaan puuroani.

Virkeää viikkoa kaikille ja tervetuloa uudet lukijat Maahettaret ja kadrish!

Translation: Good Morning.

21 kommenttia:

 1. Kun kissa on herättäjänä on ihmiset aina ajoissa jalkeilla. :)

  VastaaPoista
 2. Kehräyksen täyteinen aamuhetki, mikä toisikaan hyvän mielen yhtä tehokkaasti :)

  VastaaPoista
 3. Ihana Myrsky!
  Sirpan kommenttiin täytyy kyllä sanoa, että ei kaikki ole niin ajoissa ;-) Ransu saa herätellä minua tuntikausia ennen kuin tulen tajuihini ja tähän maailmaan. Minusta tuntuukin epäreilulta, että kissat vetelevät sikeitä pitkin päivää - tälläkin hetkellä ovat sängyssä - ja sitten, kun itsellä olisi parhaat aamu-unet meneillään, niin yksi terroristi häiriköi esim. puremalla nenääni. Musti sentään on kohtelias ja huomaavainen mamman unia kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäreilua, toden totta. Päikkäreitä pitkin päivää, aamulla, keski- ja iltapäivällä. Ja alku- ja loppuillasta. Ja silloin kun tuntuu siltä! Kissat ovat valinneet oikein hyvän osan tästä maailmasta.
   Hatunnosto Mustille moisesta kohteliaisuudesta. Jospas Ransukin sitten vanhemmiten osaa hillitä itsenä! Se on kyllä melkoinen tunne kun kissa kokeilee hampaillaan ihmistä. Minuakin on kokeiltu otsasta ja poskestakin.

   Poista
 4. Vähän taisi Myrskyllä olla unihiekkaa silmissä :) Kehräävä kissa on mukava herättäjä.
  Meillä kattilat ruokitaan kovan maukumisen säestyksellä ja myöhemmin Sulo tulee seurakseni meikkaamaan ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pikkuisen vain. Nopeasti kissa virkistyy, ja yhtä nopeasti painuu takaisin sänkyynkin! Jaahas, tuleekohan Sulosta isona meikkitaiteilija?

   Poista
  2. Miehen kanssa Sulo käy tekniikan nettiluennoilla ja minun kanssa meikkaa eli monitaitoinen katti kasvamassa ;)

   Poista
 5. Meillä Paavo usein herättää ennen kelloa! ;) Toisaalta siinä saa rauhassa heräillä, kun kissa kävelee päällä, koska onhan se vähän miellyttävämpää kuin herätyskellon ääni... Kesää kohden kissa-herätyskello vain alkaa edistää vähän liikaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Kissa-herätyskello edistää hieman liikaa!

   Poista
 6. Ihana toi eka kuva. Meil kissat istuu sängyssä ja heti kun kello on 6, ne alkaa herättämisen. Ne siis osaa kattoo kellost aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä ei olla noin tarkkoja Pientä heittoa tapahtuu, ja se sallittakoon!

   Poista
 7. Aamukomistus, aamupäiväkomistus, päiväkomistus, iltapäiväkomistus....Komistus on kyllä tuo Myrksy mihin aikaan tahansa!

  VastaaPoista
 8. Aamurutiinit ovat tärkeitä. Meillä soi vain karvaherätyskello, se on aika luotettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvakello onkin paljon miellyttävämpi kuin puhelimen herätys!

   Poista
 9. Aamut on kissan kanssa parhaita. Meillä kaikki viisi ovat keskenään niin hyvää pataa aamuisin ja kiehnäävät toisiaan onnellisena. Kun tietää että ruokaa on tulossa, pitää osata olla ihmisik...eikun kissaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi onnellista hurisijaa ja herättelijää... Ihanaa:)

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!