keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Terveisiä takapihalta

Sijaiskodin takapihalla piharakennuksen takana säilytetään polttopuita. Paikka on mielenkiintoinen, ainakin kissan mielestä. Polttopuiden seassa voi lymyillä vaikka mitä. Ja henkilökunnalla on vahva epäilys siitä että jossain siellä sijaiskodin takapihan kulttuuriympäristössä on siileillä koti. (Toisin sanoen paikka on siis riittävän siivoton ja hoitamaton.)


Tässä päivänä eräänä kannoin sisälle yhden pinon pohjimmaisia puita. Puiden joukkoon oli livahtanut joku salakielinen viesti. Tämän päättelimme siitä mielenkiinnon määrästä minkä kissa puukoppaa kohden osoitti.Henkilökunnalle ei selvinnyt mistä oli kysymys, mutta kovasti tämä viesti kiinnosti kissaa. Polttopuiden mukana todellakin kulkeutuu sisätiloihin vaikka mitä, niiden puusta irtoavien palasien ja roskien lisäksi. Joskus sisältä on tavattu hyttysiä, vuodenaikana jolloin niiden ei pitäisi edes olla hengissä. Muistakin ötököistä on tehty havaintoja. Kuulostaa ehkä uskomattomalta, mutta viime sunnuntaina äitiäni pisti polttopuiden joukossa sisälle tullut ampianen!

Translation: Greetings From the Backyard.

18 kommenttia:

 1. Varo Myrsky nenäsi kanssa!
  Eikö sijaismamma voisi ensin turvallisesti tarkastaa puulähetystä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheaa huolimattomuutta henkilökunnalta! Asialle olisi syytä tehdä jotain.

   Poista
 2. Kröhöm - tuota. Jos Myrsky pelkäsi korttinsa joutuneen sytykkeeksi? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ei ikimaailmassa! Tuommoista ei voisi missään nimessä sattua. Kortti on visusti tallessa. (Eikä lähelläkään tulisijaa.)

   Poista
  2. En minä sitä epäilekään, mutta entäs jos Myrksy epäili ? :D

   Poista
 3. Myrsky sai viestin liiteristä :) Meillä on myös viestejä puusuojassa, jopa henkilökunta pystyy haistamaan, että siellä on vieraillut vieras kolli. Uskomatonta, että ampiainen oli vielä hengissä, harvoin saa ampparin pistoja talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä arvasin heti mistä on kysymys kun äitini kertoi asiasta, veljeni ei millään sitä olisi uskonut. Ampiainen oli ilmeisesti niin hyvässä jemmassa ja virkosi päästyään sisälle lämpöön.

   Poista
 4. Huh, aika yllättävää, kun halkojen seasta tuikkaa ampiainen talvella.
  Pitää olla minunkin varovainen, kun halkoja käsittelen, ja pelkään lisäksi ampiaisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt menetä yöuniasi, ei tämä sentään jokapäiväistä ole!

   Poista
 5. Puukasahan on täydellinen aarreaitta :) Ja kunnon aarrejahdissa pitää ehdottomasti olla mukana jännitystä. Vaikka sitten ne ampiaiset ;)

  VastaaPoista
 6. Wau, amppari tammikuussa. pääsisköhän tuolla quinessin ennätyksiin..?
  Aateles, jos ihmisilläkin ois yhtä hyvä hajuaisti :)) Ois tää nettikin hajuversiona. Mutta joo, eeerittäin mielenkiintoiselta vaikuttaa halakokassi :D :D
  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on aina jänskiä juttuja. Tosin ampiaisia ei kyllä kaivattaisi!

   Poista
 7. Meil tuli kerran hiiri puitten seas sisälle. Sen jälkee Milla on kytänny aina vieres ky tyhjennän puut koppaan. Jos pääsis taas sisäl tappohommii... ;D

  Millos se sun kuva valmistuu, eli kasarikuva päivitettynä tähän päiväää??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiri! Aika makeeta, ainakin kissan mielestä siis. Ja aina kannataa olla vahdissa ihan siltä varalta jos tälläkin kertaa kävisi niin:D

   Niin, sanotaan näin että kissa ei ole ollut oikeassa asennossa. Sitä odotellessa!

   Poista
 8. Oho, paras varoa nenua sitten. Ne pistäjät on talviunilla siella puitten välissä ja herää tietysti jos ne sisälle tuodaan, luulevat kevään tulleen. Ja sitten siella on isoja hämähäkkejä! Niitä on kiva jahdata! Hiirikin siellä vois olla. Meidänkin puuvajassa käy vieraat kissat, tai vieraat, naapurithan ne on. Ja sisään tuodut puut tuo kivoja viestejä mukanaan.
  Joo, siitä laulusta Myrsky, se on vaan semmoinen laulu jota hirvet laulavat mieltä osoittaessaan, kun autoja on liikaa niitten kulkureiteillä. Vaihdoin vaan sanat siihen kun on kevätta kovasti ikäva.Osoitan mieltä joka päivä, laulan kovalla äänellä että nyt on aika lumen lähteä jotta pääsen ulos pisulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrskyä ei hämähäkit kiinnosta, se on henkilökunnan mielestä harmi. Henkilökunta joutuu siis itse poistamaan hämähäkit sisältä. Mutta tuo hiiri puiden seassa olisi kyllä melkoinen ylläri!
   Kiva kun valoitit asiaa tuosta laulusta. Sijaismammalla on kyllä ruåttinkielinen sukunimi, mutta ei se toista kotimaista kunnolla hallitse.

   Ja ihan varmasti kannattaa laulaa, ja kovaa!

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!