perjantai 11. tammikuuta 2013

Kiukkusilmäisyyden esto

Mitä se kiukkusilmäisyys oikein on? Kiukkusilmäisyys on vanha juttu. Siitä voi lukea sodan jälkeen ilmestyneestä Pikku-Marjan eläinkirjasta. Eläinkirjaa selailin vanhempieni luona, minä ja veljeni olimme saaneet sen joululahjaksi 1970-luvulla. Runokirja taitaa olla eniten myyty suomalainen lastenkirja. Minun silmäni pysähtyivät kirjaimeen G.


Tulta iskevät silmät! Tuo Goljatti muistuttaa melko paljon Vilmaa. Vilmalla on karva kuin silkkivilla ja silmät keltaiset kuin kulta ja ne iskevät tulta. Ainakin niissä valokuvissa mitkä olen kissasta ottanut. Toinen vaihtoehto on että olen niin surkea ottamaan kuvia Vilmasta ja saan sen silmät poikkeuksetta iskemään tulta. Tämä on minusta erittäin raivostuttavaa. Vai onko Vilma kipakampi yksilö kuin Myrsky koska sen silmät poikkeuksetta loistavat?


Joissain kameroissa, jopa kännykkäkameroissakin löytyy valinta punasilmäisyyden esto tai punasilmäisyyden vähentäminen. Punasilmäisyyden esto ei toimi kissan silmien kanssa. Pitäisi varmaan kameravalmistajien kehittää omat kamerat kissoja kuvaaville ihmisille valikolla kiukkusilmäisyyden esto.

Translation: Fire In the Eyes.

24 kommenttia:

 1. Samaa mieltä kameroiden kehitystyön tarpeellisuudesta kissojen kuvaajille! Onpahan muuten sivumennen sanoen sangen vaikuttava ja upea ilmestys tuo Vilma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma on upea kissa. Ja tulisieluinenkin neiti on. Ainakin päätellen naarmuista mitä isäni käsissä joskus on:D

   Poista
 2. Kuvassa Vilma muistuttaa joulupukkia valkoisine partoineen ja viiksineen :), silmissä tosiaan palaa tuli. Kerätäänkö adressi kiukkusilmäisyyden esto -kamera-asetuksen saamiseksi kissakuvaajille? Kissan silmien heijastinominaisuus on varsin kätevä kissaa etsivälle henkilölle. Portailta osoitan taskulampulla aitanparveen pimeässä ja silmät paljastavat heti onko siellä ketään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai joulupukki! No, jouluisissa tunnelmissa sitä kuvassa ollaankin:)
   Heijastinominaisuus on kätevää pimeässä. Täytyy vain muistaa ettei käytä liian tehokasta lamppua, liiallinen valoteho voi olla haitaksi kissan näölle. (Minulla on tehokas otsalamppu jonka kanssa ei saa katsoa peiliin, eikä eläinten silmiin.)

   Poista
 3. Täytyypä heti kaivaa kirjahyllystä tuo kirja kun pääsen kotiin, en ole muistanutkaan että siellä tällainen kohta on :)

  Täältä osallistutaan mielellään adressiin kiukkusilmäisyyden poisto -ominaisuuden saamiseksi kameroihin. Monta hyvää kuvaa on kiukkusilmäisyys pilannut meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adressia vaan vääntämään, paljonkohan tarvitaan nimiä että jotain alkaisi tapahtumaan?

   Poista
 4. Jospa saisi sellaisen kiukkusilmäisyyden poisto-ominaisuuden kameraan, kissojen silmät ovat hankalat kuvata.

  Ihana runo ja ihana kirja:) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on tosi kiva, mieleeni tuli monta juttua lapsuudesta kun sitä selasin.

   Mukavaa viikonloppua sinullekin:)

   Poista
 5. Ilman muuta kiukkusilmäisyyden esto -toimintoa vaaditaan täälläkin! Voi Vilma, suloinen kiukkusilmineenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloinen ja kipakka likka, tässä oltiin kyllä hyvillä mielin isän kanssa sohvalla. Syytetään kameraa noista kiukkusilmistä.

   Poista
 6. Kissat on niin valovoimaisia tähtiä, että täytyy niiden silmien vähän loistaakin :D
  Mutta Vilma taitaa ollakin varsinainen Diiva!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä se Pepi sitten osaat aina sanoa asiat naulan kantaan, Diiva:D

   Poista
 7. Vai kiukkusilmiä, Vilman älyn valohan se sieltä säteilee! Lyytillä on jostain syystä useimmiten pupillit erityisen laakeina, mikä aiheuttaa valtavasti harmia valokuvattaessa. Samaa ominaisuutta siis kaipailtaisiin kameraan, vaikka Lyytin tapauksessa en lainkaan usko "älyn valo" teoriaan... :)

  "Silmät keltaiset kuin kulta, toisinaan ne iskee tulta" on muuten mielisäkeeni Goljatti-runosta. Kenties siksi se tulikin mieleeni Tuutin ollessa vielä maitopurkkiin mahtuva sähinäpallo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älyn valoa ja viehätysvoimaa!
   Kyllä kaikista kissoista kiukkua varmasti löytyy, se on enemmän tai vähemmän luonteenpiirre. Tasottuu iän myötä tai ei. (Ja iiks, maitopurkkiin mahtuva sähinäpallo♥)

   Poista
 8. No jopas sattui osuvat säihkysilmäriimit ;)
  Vilman kuvia me ei niin usein olla nähtykään!
  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma on kaunotar, kissassa riittää säteilyä vaikka muille jakaa:)

   Poista
 9. Meilläkin tulee noita kiukkusilmiä poikkeuksetta melkein aina kuviin, mutta minkäs sille mahtaa... Ihana Vilma! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vaan ottaa enemmän kuvia ja toivoa että joku onnistuu. Sitä kiukkusilmäisyyden estoa odotellessa...

   Poista
 10. Vilman silmät saavat olla juuri sellaiset kuin ovat. Kyllä kamerateollisuus nostaa kissan kohdalla kätensä pystyyn : )
  Luin muitakin tekstejäsi. Jännä huomio se pellettimatto. Voihan sitä joskus olla todellakin jokin järkevä syy, miksi kissa erehtyy : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se taitaa olla ylipääsemätön ongelma kamerateollisuudelle.
   Vilma ei ilkeyttään sitä tehnyt, se oli ilmiselvä kattimainen erehdys.

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!