tiistai 1. tammikuuta 2013

Mennä vai ei?

Mennäkkö vaiko ei? Tämä on useasti hyvinkin vaikea kysymys. 
Niin ihmisille, mutta eritoten kissoille.


Myrskyllä menee paljon aikaa tuon kysymyksen pohtimiseen. Istutaan rappusilla niin kauan että tassujen lämpö sulattaa lumen. Tai jymähdetään istuskelemaan siihen ovenrakoon. Hoputtaakaan kissaa ei oikein haluaisi. Kesällä päättämättömyys ei ole ongelma. Talvella kylmyys tunkee heti sisään jos ovet jätetään rakosilleen.


Eilen tein poikkeuksen leudon kelin vuoksi. Tein lumitöitä pihalla ja kissa jäi ovenrakoon istuskelemaan. Kolasin koko pihan, hain polttopuitakin. Myrskyllä oli tilaisuus käydä ulkona. Päättikö kissa mennä ulos? -No ei!

Toivottavasti alkanut vuosi tuo jämäkkyyttä ja rohkeutta päätöksentekoon, meille kaikille!

Translation: To Go or Not To Go? That´s the Question.

24 kommenttia:

 1. Meilläkin on ihan tavallista, että istutaan ikkunanraossa katsellen ulos. Luulen, että se vapaus päästä ulos halutessaan on sillä hetkellä riittävä. Teillä on hyvin kaunis pihapiiri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vapaus ja mahdollisuus valita.
   Kiitos Pirkko, mekin tykkäämme pihastamme:)

   Poista
 2. Suloiset nuo tassujen jäljet portaalla :D

  VastaaPoista
 3. Tutulta kuulostaa! Hah. Tänään Ransu halusi kauheasti ulos, no kääntyi ulkorappusilta sitten takaisin sisään. Jos on huono keli, se pyytää avamaan ovea vähän väliä, josko keli olisi vaikka parantunut :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ransu talvikelissä ulos? Ja pienen pieni mahdollisuus että keli on kymmenessä minuutissa kohentunut? Ihailtavaa optimismia:D

   Poista
 4. Kuulostaa tutulta. On hyvä skannata pihaa oven raosta. Meillä voi jättää kuistin oven raolleen, niin että kissa voi punnita päätöstään kauankin. Ilman lauhduttua ulkoilu on maittanut ja torkutkin otetaan ulkona jonnekin suojaan kätkeytyneenä. Teidän ulkorakennuksessa on kaunis väritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on kyllä melkoinen sissi, jos torkkuja ottaa talvella ulkosalla!
   Piharakennuksesta sattui nyt jostain syystä tulemaan tuon värinen, ensin oli hieman totuttelemista mutta nyt on silmä jo tottunut.

   Poista
 5. Meil yleensä kissat livahtaa vauhilla ulos. Tänää ne kukin eriksee kurkkaili ovenrausta säätä ja peruuttivat takas sisää.

  Kaunis on toi piharakennus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kissoilla on varaa valita -että mennäkö ulos vai ei. Harva meistä ihmisistä saa päättää että tänään ei huvita töihin lähteä.
   Ja kiitos!

   Poista
 6. Suloiset tassunjäljet ja ihana sininen hetki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaista herkkua oli olla aamusella kotona tuohon aikaan!

   Poista
 7. Myrsky: Mä en kuule aikailis, jos ulko-ovi jätettäs auki. Mä ottasin ritolat ja ripeesti. Arvaa jätetäänkö ovi auki? Not.

  Mukavia tassutteluja tällekin vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaima, mä ymmärrän sua hyvin. Kannattaisko meidän vaihtaa koteja vähäksi aikaa?

   Poista
 8. Päätöksenteko on tärkeää mutta niin on harkintakin. Ja se ettei suljeta vaihtoehtoja pois, ei polteta siltoja takana eikä ovia paukuteta kiinni. On aina vapaus tulla ja mennä ja mennä ja tulla. Talvellakin tuota vapautta tarvitaan. Mietiskelen minä, että mahtaako Myrsky tuumata näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harkinta ottaa oman aikansa, ihan totta. Ei kannata hätiköidä ja suin päin syöksyä menemään.

   Poista
 9. Voi kuinka ihastuttava kuva edellisessä(kin) postauksessasi. Tekisi ihan mieli halatarutistaa teidän kisua.
  Meillä on se vaihe, kun lumet tulee jytinällä peltikatolta alas, joten en uskalla päästää kissoja ulkohäkkiin. Ne ei välttämättä tajua jos taivaalta tulee autokuorma lunta, vaikka ovatkin nopeita. Ne ei ymmärrä minua : (

  Päättäväistä vuoden jatkoa teille sinne : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mayo! Vai eivät kissasi ymmärrä sinua? Pitää vain olla jämäkkä ja selittää että se on niiden parhaaksi:D

   Poista
 10. Niin kissamaista! :D

  Ja siis kyllähän Myrskyllä oli jämäkkää ja rohkeaa päätöksentekoa; pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen se päätti, että tänään ei kannata ulkoilla! ;D

  VastaaPoista
 11. Tuttua, että kissa haluaisi olla ovenraossa, eikä mennä sisään tai ulos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat näitä kissan aivoituksia, sama meininki oli meillä myös tänä aamuna kun arki koitti.

   Poista
 12. Joo-o, ei passaa hoputtaa ei. Meidän villikissa Misun käytöksestä pystyi kutakuinkin suoraan lukemaan pakkasmäärän; -10 aiheutti tassujen väristystä, -15 jo koko turkin väristelyä. Jos se teki ovella uupparin oli yli -20. jne. :)
  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hoputtaa ei kannata. Se ei ole kohteliasta. Melkoisin hyviä "lämpömittareita" nuo kissat ovatkin. Ja mitä enemmän niillä on ikää, sitä herkemmin niistä näkee lämpötilan muutokset.

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!