lauantai 12. tammikuuta 2013

Monsieur Myrsky

Edellisestä kampaajakäynnistäni on vierähtänyt aikaa melkein puoli vuotta. Tällä viikolla äitini leikkasi hiuksiani. Päätin investoida hyvään hiuksiin jätettävään hoitoaineeseen ja astelin sisään vakiokampaajani salonkiin ostoksille. Juttelimme pikaisesti, pipoani en kehdannut riisua ettei vain ammattilainen näe hiusteni alennustilaa! Kerroin että äitini käytti saksiaan kuontalooni, mutta erään asian jätin mainitsematta: Minulla on oma kotikampaaja!

(Postauksen kuvat on otettu päikkäreiden aikaan, salonki oli silloin auki.)

Myrsky hoitelee siis kujakytän hommien lisäksi kampaajan virkaa. Kissa on opetellut laittamaan sijaismamman hiuksia. Kissa ei kuitenkaan tee värjäyksiä eikä leikkaa, vaan se on keskittynyt tekemään kampauksia ja antamaan päähierontaa.
Tämä kampausten teko on päivittäin toistuva ilmiö. Useimmiten Mösjöö Myrsky avaa salonkinsa öiseen aikaan, mutta harmaasta taloudesta tässä ei suinkaan ole kysymys, pois se meistä. Myrsky hyppää tyynylleni ja alkaa leipomaan. Hiustenlaittoon (leipomishetkeen) kuluu kissalta viitisen minuuttia, joskus enemmänkin.

(En siis suinkaan nuku villatakki ylläni!)

Jos sijaismamman kampaus ei jostain syystä ole Myrskyn mieleen, se tehdään uusiksi. Ja vieläpä samana yönä. Minun ei auta pyristellä vastaan, kuinka voisinkaan? Kissa kehrää tyytyväisenä, viikset väpättävät ja se leipoo tassuillaan. Välillä kampaajamestari tule niin liki kuin mahdollista, tunnen sen pienen hengityksen ihollani. Pois hätistäminen ei tule kysymykseenkään, oli kello sitten kaksi tai neljä keskellä yötä. Erään asian olen päättänyt. Johonkin se raja on kuitenkin vedettävä. Jos kissa ilmoittaa haluavansa tehdä minulle ripsihuollon, niin siihen en suostu.

Translation: Hair Salon Moggy. Specialized In Styling.

35 kommenttia:

 1. Totean jälleen, että voi teitä kahta suloista :) Mulla oli ennen kissa Kalle, josta olenkin teille kertonut, ja hänellä oli sama harrastus. Myrsky kun ei ole kovin sylissäolevaa tyyppiä, voin kuvitella kuinka arvokasta on saada hengitys viereen tuhisemaan. Tuo rajanveto kuulostaa kohtuulliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kissan läheisyys ihanaa (vaikka sitä välillä toivoisi joskus nukkumarauhaakin) ja hetkeäkään en antaisi pois.

   Psst! Kattihaasteessa on menossa Wanha kuva...

   Poista
 2. Myrskystä löytyy yhä uusia taitoja :) Meillä leivotaan myös monta kertaa päivässä, mutta sylissä ja sängyssä rinnan päällä. Enemmän siis hierojan hommia kuin kampaajan. Mukaan tulee tietysti kehräyshoito ja kuolakostutus.

  VastaaPoista
 3. Kun meillä Pesonen haluaa jotakin keskellä yötä, niis se ensin aloittaa vienoilla naukaisuilla, sitten kihnutetaan lattiaa sängyn vieressä, seuraavaksi se rapsuttaa ovea, joka nojaa makkarin kaappeihin, seurauksena paukutus, kun ovet kolisevat. Jos ei vielä tässäkään vaiheessa kumpikaan meistä ota kuuleviin korviinsa kissan vaatimuksia, se pitää pienen tauon, hyppää elegantisti sänkyyn tyynyjen puolelle ja alkaa polkea minun tyynyäni aivan pääni vierestä, niin että hiukseni jäävät alle. Se tukistaa minua!! Tässä vaiheessa yleensä kyllä herään ja lasken lai..eikun kissan ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei kauniisti pyytämällä saa niin sitten on otettava kovemmat keinot käyttöön:D
   (Ja muuten, on tuo kotikampaajan käsittelyssä oleminen joskus hieman kivuliasta.)

   Poista
 4. Myrsky hoitaa homman kuin homman! Monitaituri :)

  VastaaPoista
 5. Tekeekös Myrsky kotikäyntejä : D
  Täällä yks kuontalo tarvis vähän käsittelyä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotikäyntejä ei ehditä tekemään, sijaismamman hiukset työllistävät ihan riittävästi mösjöötä.

   Poista
 6. Oii, Myrskykin tekee kampauksia! ♥
  Mindyn salonki aukeaa useimmiten aamuisin. Tällä viikolla myöhästyin töistä, kun pitkästä aikaa oli kunnon tupeeraus ja hieronta eikä siitä todellakaan voi kesken lähteä. Onneksi läheisemmät työkaverit tietävät omasta kampaajasta, niin erikoiset kampaukset voivat saada edes joiltakin ymmärrystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon tupeeraus ja hieronta, jes! Käsittelyä ei todellakaan voi jättää puolitiehen. (Onneksi työkaverisi ovat ymmärtäväisiä.)

   Poista
 7. Minullakin on oma hovikampaaja Harmi, joka iltaisin mennessäni nukkamaan (tai mennessämme, sillä täällä väliaikaisasunnossa Harmi ei nuku taljalla vaan meidän kanssa sängyssä!) Harmi valmistelee aina hiuksiani seuraavaa päivää varten! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Teiltäkin löytyy ahkera kampaaja. Tämä onkin joillekin (sijais)kissanomistajille kuuluva luontaisetu, ja siitä onkin syytä olla erittäin iloinen!

   Poista
 8. Mösjöö Myrsky! Tiäkkö, että te ootte hirmeen hellyttäviä, kumpanenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njoo, sijaismamma on tuommoinen hölö, se on hölmö kun paljastaa aina kaiken. Välillä melkein hävettää.
   Mutta oikeasti mä on kova kolli, ja mamma on kova kimma.

   Poista
 9. Mösjöö Myrsky! :-D Yllättäviä asioita paljastuu joskus tutustakin kissablogista. Voi että, hiushuolto öiseen aikaan viiksikarvojen kutituksineen ja pienine keskittyneine hengityksineen kuulostaa niin ylisöpöltä!

  VastaaPoista
 10. Ripsihuoltoon rajan vetäminen on varmasti erittäin viisasta :D Mösjöö Myrskyn kampaussalonki on selvästi todella eksklusiivinen ja asiakkaansa tarkoin valikoiva. Sijaismamman on syytäkin olla tyytyväinen asiakkuudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijaismamma ON erittäin tyytyväinen ja kiitollinen asiakkaaksi pääsystä♥

   Poista
 11. Meillä on semmonen Juuso parturi joka pureskelee mun hiuksia. En tiedä mikä siinä touhussa niin viehättää,ehkä se että saa olla mamman lähellä ja se että mun hiukset saattaa olla leikkauksen tarpeessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo voi olla erittäin paljon mahdollista, tai sitten se juttu on se läheisyys:)

   Poista
 12. Suosittelen lämpöisesti pitämään rajan tuossa hiushuollossa, meillä nimittäin Nilsson on vasemman silmän ripsihuoltaja ja vaikka se kauheasti naurataa kutittaa niin luomen kirputus hampialla ei sitten enää olekaan kikatuksen paikka ;)

  VastaaPoista
 13. Kissat varmaan toivovat salaisesti, että ihminenkin olisi kokonaan karvainen : D. Tuon täytyy tuntua ihanalta, kuvatkin sen kertovat.
  Säikähdin kerran kuollakseni, kun löhösin sohvalla ja poninhäntäni roikkui sovan reunan yli. Siihen sitten hyökättiin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokonaan karvaisia, hui kauhistus! En todellakaan kaipaisi itselleni enempää karvapeitettä mitä jo nyt on:D Aivan varmasti täälläkin säikähdettäisiin jos ponnarin kimppuun hyökättäisiin!

   Poista
 14. Minä olen kerran herännyt siihen, kun Kollo nuoli silmäluomiani. :)
  Ihana kissakampaaja :) - minäkin olen kyllä sitä mieltä, että kissa saa tyytyä vain kampausten tekemiseen. Kissan kampaustoimenpiteitä ei kyllä malta keskeyttää ja ihmisen rentoutus hurinan kera kuuluu kampauspalveluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se silmäluomien nuoleminen oli varmaan tuota Cherin mainitsemaa kuolakostutusta:D Ja kampaustoimenpiteitä ei tietenkään voi keskeyttää!

   Poista
 15. Voi että kuinka hauska.....ja varmaan joskus yöllä ärsyttävä.
  Yks edesmenny kissa nukku yönsä aina mun tyynyllä, vatta kiinni mun kaljussa. Kuuma oli välillä, niinku viime yönäki. Kaikki 3 kissaa oli päättänny 'lämmittää' mua, kun makasivat ainaki alku-yön mun päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, joskus hieman ärsyttävää, kesken makeimpien unien... Mutta en valita!

   Ja ajattele positiivisesti: Ei tarvitse käyttää kuumavesipulloa kun sängyssä on kolme kissaa:D

   Poista
 16. Voih, meidän Myrskyllähän on piileviä taitoja <3

  VastaaPoista
 17. Oi, onpa ihanaa saada kotikampauksia Monsieur Myrskyltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, täällä ollaan erittäin etuoikeutettuja asiasta:)

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!