keskiviikko 22. elokuuta 2012

Viestejä avaruuden kohinasta

Aina säännöllisin väliajoin löydän J. Karjalaisen uudelleen. Muistan, että isäni levykokoelmasta löytyi J. Karjalainen ja Mustat lasit yhtyeen LP-levy Doris. Saattoi kokoelmaan kuulua myös Varaani. Myöhemmin sitten tulivat CD-levyt. Välillä minua tulee kirppareilla vastaan J. Karjalainen yhtyeineen levyjä. En ole niitä ostanut, mutta ilmeisesti kannattaisi. Sanoituksissa on sitä jotain.

Biisissä Telepatiaa lauletaan vuokrahuoneesta, mummosta, telepatiasta ja käsivoiteen tuoksusta. Ja ihmeistä ja viesteistä radion kohinasta. Suutelemisesta tähtilampun alla, siinä sängyn laidalla. Tämä biisi toimi inspiraationa tälle kuvalle.


Kuunteleeko Myrsky viestejä avaruuden kohinasta satelliittilautasen avulla? Välittyykö avaruudesta käskyjä kissalle? Saako kissa sieltä tiedon työvuorolistoista? 
Lauantai-iltana Myrskyllä oli erityisen pitkä työvuoro. Se kävi kahdesti yöllä tankkaamassa ravintovarantojaan. Sunnuntaiaamuna nousin ylös yhdeksän tienoilla. Kissaa ei näkynyt. Ei kuulunut. Kävin salilla ja kotiin palattuani odotin tapaavani kissan. Ei vieläkään havaintoja. Pieni huoli hiipi sisimpääni. Vasta puolenpäivän kieppeissä kissa tassutteli muina kissoina sisälle. Ja minä koin ylitsevuotaavaa iloa siitä.

Niin. Kuunteleeko Myrsky viestejä avaruuden kohinasta? Epäilen. Se on naapuri kuka katselee satelliittikanavia. Kyseinen lautanen ilmestyi eräänä päivänä tontin rajalle. Kaiken varuilta vieressä on toinen samanlainen, jos tekniikka sattuu pettämään. Yleensähän nämä lautaset on sijoitettu johonkin korkealle, kuten talon katolle. Tämä alue on jotenkin katveessa ja näkyvyydessä taitaa olla ongelmia. Näistä asioistahan minulla ei ole mitään hajua, sillä sijaiskodissa ei ole enää televisiota. Ehkä tontin rajalle laitettu lautanen nappaa lähetykset paremmin? Jotakuta tämänkaltainen lautasten sijoittelu saattaisi napata päähän, mutta minä en viitsi hermostua moisesta.

Sillä voihan se olla niin että kissa käy kuuntelemassa siellä viestejä. Tuo tontin kulma on yksi kissan lempipaikoista.

Translation: Hearing Voices?

10 kommenttia:

 1. Hmm, ehkäpä siellä on joitakin sellaisia värinöitä? Minua kyllä nappaisi suunnattomasti tuollainen möllykkä tontin reunalla, saattaisin käydä verhoilemassa sen vihreällä teddykankaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lautanen on takapihalla ja sitä ei näy kun katsoo ulos ikkunoista. Luulen että teddyverhoilu saattaisi vääristää viestien ja ohjelmien vastaanottamista!

   Poista
 2. Hmm, sanon minäkin ja olen vähän samoilla linjoilla kuin Saila. Siis onhan tuo aika iso, ainakin kasvattaisin ison pensaan peittämään tuota rumilusta. Mutta kaikkeen tottuu, toivottavasti ei häiritse Myrskyä, ehkä hän kuuntelee televisiolähetyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jopa olla niin että Myrsky on iloinen asiasta! Valkoinen väri on kieltämättä melko erottuva, mutta kunhan hanget korkeat nietokset tulevat, häviää lautanen maisemaan.

   Poista
 3. Joo, saattaisipa ottaa aivoon muakin tuo tassi, mutta parempi sekin kuin naapurini itte kyttäämässä rajalla ;)
  Ehkäpä Myrsky tosiaan kuulee ääniä?

  VastaaPoista
 4. Totta kai Myrksy kuuntelee! Ehkä kuitenkin hiirien syysmenoja. Aikamoisia lautasia olet ihailtavaksesi saanut! Minä haluaisin, ettei harmittaisi, mutta taitaisi harmittaa silti...

  VastaaPoista
 5. Kyllähän kissa kuulee monenmoista, kun kuuloaisti on niin paljon parempi kuin meillä. Ei mikään ihme, jos Myrskykin siis kuuntelee kohinoita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kohinat ovat kivoja, eivätkä pelottavia!

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!