maanantai 27. elokuuta 2012

Pöllyssä

Kuka antaa kissalleen nimeksi Bird? No, ainakin eräässä romaanissa päähenkilön kissan nimi on Bird. Bird tarkoittaa käännettynä toiselle kotimaiselle kielelle myös muutakin kuin lintua. Sanan voi suomentaa myös sanoiksi nainen, pimu tai tavallisesti viehättävä. Tämä tavallisesti viehättävä kuulostaa minun korvissani oikein mukavalta. Oliko kissassa sitten jotain erityislaatuista kun se oli tuolla tavoin nimetty?


"Bird ilmestyi uudestaan paikalle kun Chow Mein poistui mikrosta. Laskin annoksen tasolle, hain ruokakomerosta kissanminttua ja työnsin sen Birdin hiireen. Kissa kellahti kyljelleen, kynsi lelua kaikilla tassuillaan ja nuuhki. 
Sen heikko kohta. Se tykkää olla pöllyssä. Söin seisoaaltani tiskipöydän ääressä kun Bird pyöri lattialla jaloissani ja veti feromonireseptorinsa nupit kaakkoon."
(Reichs, Kathy. Paholaisen luut. 2012)

Tuo Bird vaikutti sittenkin ihan peruskissalta. Pöllyssä missä pöllyssä. Itse luulin aiemmin että sijaiskodin Myrsky olisi streittari. Ettei se käyttäisi nautintoaineita. Erehdyin. Tutustuminen Kong Cat Kickeroohon maaliskuussa sekoitti kissan pään ja laittoin sen kuolaamaan. Ja keväällä kylvin pihamaalle sitä aitokissanminttua, mikä osoittautui varsinaiseksi kissamagneetiksi. Mutta pieni pölly kissalle silloin tällöin sallittaneen?

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille. Kesän viimeisiä päiviä viedään, lauantaina on jo sitten syksy. Ainakin kalenterin mukaan.

Translation: Bird Is So Baked.

10 kommenttia:

 1. Kirja ja kissa, niissä on jotain samaa. Pöllyssä silloin tällöin on kai ok jos ei ole addiktoitunut, eli tulee toimeen ilmankin. Toivottavasti syksy on vain kalenterissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrskyn sijaismamma on erittäin addiktoitunut kirjoihin. Aina on kotona oltava lukemista. Onneksi kirjoja ei tarvitse omistaa, riittää että niitä voi lainata kirjastosta. Kirjastossa onkin käytävä vähintään kaksi kertaa viikossa tarkastamassa uutuushylly -Että löytyisikö sieltä jotain luettavaa. (Nämä ovat mielestäni selkeitä addiktion merkkejä.)
   Myrskyn sijaismamma on siis menetetty tapaus. Kissalla ei ole hätäpäivää.

   Poista
 2. Syksyssä voi olla sellainen hyvä puoli, että saa kissan viereensä useammin!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Siinä tapauksessa täytyy teidän äipän siivota. Tai teidän luuhata lattiat kuono maassa:D

   Poista
 4. Kirjavinkki napattu.
  Pieni sisäinen päihdetyöntekijäni on hiukan huolissaan. Mikä on kohtuullista? Mikä on silloin tällöin? Tarvitaanko siellä jo mini-interventiota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kirjat ovat ihan jees. Tämä oli yhdestoista tätä sarjaa.

   Luulen, ettei mini-interventiota tarvita. (Piti oikein googlata mitä se tarkoittaa.) Kiitos kuitenkin välittämisestä ja huolenpidosta. Ajattelinkin, että kyllä se Pirkko varmasti meitä ojentaa:D

   Poista
 5. Mulla ei ole tullut luettua Bones-kirjoja, sillä olen koukuttunut liikaa sarjaan muuttaakseni "maailmaa" :).

  Mun lukurupeama on tällä hetkellä vähän tasoittunut (viikonloppuna luin kolme Robertsin nopealukuista ja kevyttä romaania). Kissat ovat vähän ärsyyntyneet ainaiseen lukemiseeni, joka on hyvin jaksottaista.

  Usein varaan kirjastosta kerralla jonkun sarjan ja luen sen sitten nopeassa tahdissa läpi. Näin kävi mm. Harry Pottereille, Twilightille, Gabaldonin Muukalainen-sarja on vielä hiukan kesken.

  Lulu ja Lea tosin osaavat asettua strategisesti rapsuteltavaksi, mutta Lotta vain porhaltaa ympäriinsä hippulat vinkuen :)

  VastaaPoista
 6. Siis kokonainen sarja putkeen! Ja nuo Gabaldonit eivät ole mitään ohuita kirjoja... Taidat olla paljon addiktoituneempi kuin minä:D Toivotaan että Lotta tuosta vielä rauhoittuu ja innostuu tulemaan lukuseuraksi joukon jatkoksi:)

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!