lauantai 28. tammikuuta 2012

Pakkanen, siitä suomalaiset tykkää!

Kuka muistaa bändin Papu ja Pojat? Yhtyeellä oli eräs biisi nimeltään "Helle" ja se julkaistiin vuonna 1983. Kappale oli semmoinen (kauhea) renkutus mikä jäi soimaan päässä. Ja aina sopivan säätilan vallitessa, odotellessa tietynlaista keliä, tai kun sää on kuvatunlainen, yhä edelleen, jopa tänä vuonna 2012 tulee sitä laulettua.
Tykkäävätkö suomalaiset pakkasesta? Kyllä, minä ainakin kaipaan pakkasta silloin kun on helle. Pikkupakkasta. Ei ihan tämänkaltaista pakkasta mikä saa putket melkein jäätymään ja "kulkemaan nenät huurussa".

Pakkaspäivänä varpaita ja sormia paleltaa ulkona ollessa, vaihteet jäätyvät fillarissa, matkanteko hidastuu sen vuoksi ja pitää lämmittää tupaa. Se huonoista puolista. Hyviä puolia pakkaspäivissä on auringonpaiste!


Kuule, tassua ihan pikkuisen paleltaa.


Paistaahan se, mutta ei se vielä lumia sulata.

Puunhakureissulle sain houkuteltua mukaani kissan.

Haetaan niitä puita!

Eteneeks tää homma nyt ollenkaan? Mitä sä jäit haaveilemaan?

Mikähän mahtaa olla pienen kissan pakkasraja? Ei se vielä viisitoista ole. Yllättävää kyllä, kissa on ulkoillut tänään jo muutamaan otteeseen. Ei taida olla ihan sokerista tehty tuo Myrsky. Juttelin tästä pakkaskysymksestä isäni kanssa. Vilma ei ole oikein pakkasen ystävä. Isäni joutuu tekemään harhautusliikkeitä ja houkuttelemaan kissaa eräänkin kerran näin pakkasilla saadakseen neidin ulos. Aika huvittavaa! 
Minä olen kyllä sitä mieltä ettei Myrskyn tarvitse mennä ulos jos sitä ei huvita. Sisällä on kuitenkin hiekkalaatikko missä voi käydä. Toisaalta näin talvella henkilökunnan on oltava hieman kärsivällisempi kissan suhteen kuin esimerkiksi kesällä. Vaikuttaa siltä että pakkanen hidastuttaa kissan aivotoimintaa, ja kissalla kestää päätöksenteko kauemmin. Että haluaisiko sitä mennä ulos vai ei. Nyt vai kohta. Yleensä valinta on kohta, siis vähän ajan kuluttua. 


Hae itse ne puut, mä en jaksa tämmöistä soutamista ja huopaamista!

Päätös ulosmenosta tapahtuu kyllä sillä silmänräpäyksellä jos sijaiskotiin tulee lapsivieraita. Ulos on päästävä nyt ja heti eikä kohta.

Translation: Weather: -14 ºC = 6.8 ºF

10 kommenttia:

 1. Bändiä en muista, enkä kyllä kappalettakaan. Toivotaan lämpimämpiä säitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Youtubesta biisi löytyy ken sen tahtoo kuunnella. (Sen voi jättää kyllä kuuntelemattakin, ettei se suotta iskostu tuonne takaraivoon) Sen verran voin valottaa, että laulaja "Papua" lukuunottamatta yhtyeen jäsenet olivat J. Karjalainen & Mustat Lasit -yhtyeestä.

   Poista
 2. Huh huh mitä lukemia ja juuri säätiedotuksen kuultuani ei näytä hellittävän. Normi maatiaiskissa kestää olosuhteita usein yllättävän hyvin. Meillä Musti on sellainen, ettei haittaa pakkanen eikä hellekään menoa yhtään. Viljo (pitkäk. maatiainen) ulkoili myös reippaasti, tosin helteellä vähemmän reippaasti. Sateestakaan se ei piitannut, pörhisti vain itsensä pallokalan näköiseksi niin, että se oli läpimitaltaan noin kaksi kertaa kissanluukun kokoinen mutta ihme kyllä mahtui siitä aina.
  Ransu ei ennen viihtynyt talvella ulkona, mutta se olikin ihan luuviulu. Nyt normaalipainoisena se sietää pakkasta selvästi paremmin, mutta hellettä ei edelleenkään.
  Minulla puolestani on loistava helteensietokyky, suorastaan nautintakyky. Helle ei haittaa yhtään, ei ole ikinä haitannut Etelä-Euroopassa elokuussakaan vaikka olen tehnyt ulkona töitä siellä päivät pitkät. Rakastan sitä tunnetta, että hiki valuu norona pitkin selkärankaa, kuumuus kärventää ihon tuoksuvaksi ja valo häikäisee silmäkulmaa (jota aurinkolasit häiritsevät, siispä en käytä niitä). Epäilenkin, että olen joku albiinokenialainen.
  Tuo biisi kuulostaa sellaiselta mitä en ikinä elämässäni halua kuulla, sillä onnekseni se ei ole (vielä) koskaan soinut minulla päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä kuinka kylmäksi se vielä muuttuukaan. (Tosi kylmäksi, näin olettaisin.) Maatiaiskissat ovat siis varsin sitkeää tekoa. En tiennytkään että Viljokin oli maatiainen. Olen ajatellut että se tunnusti jotain rotua koska oli pitkäkarvainen.

   Luulisi että helle ottaa enemmän voimille niin ihmisillä kuin eläimilläkin. Talvellahan voi pakkasta vastaan suojautua pukeutumalla ja pysyttelemällä sisätiloissa. Helle taas tunkee itsensä joka paikkaan. Minulle viikkoja kestävä helle on yhtä tuskaa.
   Ystävällisenä neuvona, älä ota selvää miltä Papun ja Poikien Helle kuulostaa:D Tietämättömyys on joskus hyvä asia.

   Poista
 3. Meillä kissa istuu ikkunalla takapuoli lämpimässä ja etupuoli kylmässä. Meillä on nimittäin ulkohäkki, johon pääsee ikkunasta. Niin kauan on hyvä, kun istuu siinä, ettei sisälle tule kylmää : D Kuvasarjasi on erittäin viehättävä ja tunnelmallinen ja tekstit sopivat kuviin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mayo. Teillähän on sitten tosi hyvät järjestelyt. Kaikkien kannalta;)

   Poista
 4. Ne on näitä hyväosaisten kissojen ongelmia, kun ei vain osaa päättää: http://www.quickmeme.com/meme/35qxo0/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päättämättömyys, päättämättömyys! (Ja huokaus ja päänpyöritys.) Olipas osuva teksti tuossa linkissä!

   Poista
 5. Ihania pakkaskuvia Myrskystä, erityisesti tyylinäyte siitä, miten pakkasella nostellaan tassuja. Meillä Ruska on sisäkissana koko talvikauden, eikä hänen tarvitse päättää mitään ulosmenemisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula. (Auringonvalo tekee ihmeitä valokuvauksessa näin talvella.) Teillähän pääsee koko porukka helpommalla kun kissa ei ulkoile. Mutta toisaalta, silloin pitää keksiä viihdykettä ja puuhaa sisällä olevalle kissalle...

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!