lauantai 15. helmikuuta 2014

Säpinää sijaiskodin sovituskopissa

Karhukoiran uudet valjaat


Viime viikolla Jalo sai (vihdoin ja viimein) uudet vetovaljaat. Tähän saakka olemme käyttäneet lainavaljaita, mutta nyt meillä on ihka omat. Tilasin valjaat ja vetonarun netin kautta. Päätimme ottaa Jalon sisälle pannuhuoneeseen niiden sovittamista varten. (Jos valjaat pitäisi vaihtaa, ne eivät sovituksen aikana pääsisi kastumaan.)

SÄPINÄÄ 2014!  *klik*

Valjaat olivat oikein passelit. Koska Jalo oli valjaissa ja varmoissa käsissä, päätimme tutustuttaa kissaa ja koiraa toisiinsa. Kuten kuvasta näkyy, Myrsky ei ollut asiasta kauhean iloinen. Samantien kun Jalo tuli sisälle, kissa köyristi selkäänsä ja pörhisti turkkinsa. Myrsky pysyi paikoillaan koko sen ajan (max. kaksi minuuttia) minkä Jalo oli sisällä. Ainoastaan kissan silmät liikkuivat, Myrsky poloinen oli kauhusta kankeana.


Jalo tapansa mukaan kohelsi ja höhelsi, Myrskyä se ei ehkä edes huomannut. Ehkäpä juuri siksi että kissa oli jähmettyneenä paikalleen? Pannuhuoneessa irrotimme valjaat ja veimme koiran takaisin tarhaan. Myrsky oli heti oma itsensä kun koira oli poistunut paikalta. Valjaat on sisäänajettu ja olemme oikein tyytyväisiä. Minulla ja Jalolla on siis yhteinen harrastus metsästyksen lisäksi. Se on hienolta nimeltään canicross, eli kotoisammin koirajuoksu.

Säpinää kaikille!

Translation: Canicross.

36 kommenttia:

 1. Voi Myrskyä, millainen kauhistuttava koirayllätys! Kissa on yhtä "notkea" kuin hiilihanko.

  Teillä onkin Jalon kanssa vauhdikas harrastus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi koiruus poistettiin pian sovituskopista ja rauha palasi sijaiskotiin. Ihan omaksi iloksi me juoksemme, se on tosi kivaa:)

   Poista
 2. Hui kauhistus! Kamala ulkopeto sisällä Myrskyn reviirillä! Vähemmästäkin sitä ruoto ja karvat jämähtää valmisusasemiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Suuri ja hirmuinen Jalopeto tuli sisälle:/

   Poista
 3. Myrskyllä on tehokas puolustusasento ja komea pulloharjahäntä! Oletteko suunnitelleet, että nämä joskus kaveriutuisivat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrskyltä se oli varsin vakuuttava esitys! Ei ole mitään mahdollisuuksia että Jalosta ja Myrskystä kaverit tulisivat, ei sitten minkäänmoista. Tätä emme edes ryhdy kokeilemaan.

   Poista
 4. Devi tahtoi kysyä, miten ne kaksijalkaiset nyt tuollaisia petoja tuo sisälle, Kajsa puolestaan kertoa, että koirat ihan kivoja, varsinkin kun ne tietää kuka on pomo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä lie kaksijalkaisten päässä sitten liikkuikin? Onneksi älysivät että koiran paikka on ulkona!

   Poista
 5. Huikea jännitysnäytelmä, tälle saamme varmaankin jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävyyden hieromista emme suunnittele, mutta oletettavasti näitä tilanteita tulee vielä lisää...

   Poista
 6. Komee on koiruus, tarttee sanoo ja komeesti osaa Myrsky ittesä tupeerata!

  Kun kukaan ei kehtaa kysyä tai sit mä vaan oon joko tollo tai hemmetin utelias, mutta kysyn nyt kummiskii kun niin kovin asia vaivaa mieltä, niin miks teillä muuttu osote sinisestä talosta keltasee??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jalo on varsin komea poika. Mutta niin on Myrskykin. Minä tästä muutosta postasin silloin marraskuussa, olin vissiin turhan kaunopuheinen sitten... Minä siis erosin ja muutin Myrskyn kanssa maalle. Meillä on nyt täällä uusi elämä. Ja uusi henkilökunta.

   Poista
  2. Noin mä sen siitä postauksesta ymmärsin, kiitos kumminkin kun vastasit. :)

   Poista
 7. Hui kuinka jännittävää! Pusuja Myrskylle ja Jalolle kans.

  VastaaPoista
 8. Myrsky on ilmeikäs! ;)

  Myrskyllä on samanlainen lelu kuin Kollolla. ;)

  Komea Jalo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kongit ovat aika suosittuja kissojen mielestä, toisin kuin karhukoirat!

   Poista
 9. Huu, jännää! Ei taida näistä perusjätkistä kavereita tulla, säpinää on sen verran :D Vaan ovatpa komeita ja ihania erikseenkin, siispä rapsutuksia molemmille osapuolille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rapsutuksista ♥ Kaveruus on poissuljettu juttu, sille ei voi mitään. Täytyy vain elää asian kanssa ja järjestää elämä sitten ettei tule ongelmia.

   Poista
 10. Sehän on koira! Miten ihmeessä se Myrsky pääsi teille. Voi juma. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on ja se haisikin ihan koiralle! Luulin että olin pulassa mutta sain sen sittenkin karkotettua...
   t.Myrsky

   Poista
 11. Voi Myrsky! Onneksi toivuit nopeasti moisesta koira"hyökkäyksestä" reviirillesi =)

  VastaaPoista
 12. Komeat valjaat Jalolla.
  Jännä kohtaaminen ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin jännää ja mielenkiintoista, meistä kaikista!

   Poista
 13. No, huh huh, kuoma! Melkoinen jötkälejäbä toi Jalo. Mekin sitä pelättäs, varmalla, tai ainaskin haukuttas kitapurjeet äärimmillään. Joo.

  VastaaPoista
 14. Siis välillä koiran kanssa canicrossia ja välillä kissan kanssa kissanpäiviä yhdessä pötkötellen! Liikunta ja lepo lienevät tasapainossa :)

  VastaaPoista
 15. Myrsky-parka! Sellainen otus tuotu tupasalle! Ihan häntä pörrööntyi! Hyvä että tilanne sitten rauhoittui pian kuitenkin!

  VastaaPoista
 16. Eikö Myrsky edes yhtään sähissyt? Silloinhan kaikki meni tosi hyvin. Nyt oli siis vain säpinää, ei sähinää : D Komea koira!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat olivat ihan hipihiljaa. (Ehkä Myrsky ymmärsi että nyt ei sähinät auta!)

   Poista
 17. Kauniit valjaat Jalolla. Ja Myrskyllä komea häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valjaat olivat erittäin onnistunut ostos. Minun ja Jalon mielestä. Myrsky saattoi olla asiasta toista mieltä, jos tuota häntää katsoo...

   Poista
 18. Jalo on nimensä veroinen. Myrsky kyllä näyttäisi Jalolle kuka tuvassa määrää jos joutuisi tilanteeseen. Sinulla on oma personal trainer juoksulenkeillä.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!