maanantai 25. marraskuuta 2013

Ulos, pihalle!

Valjashalvaus on saatu selätettyä. Ainakin jossain määrin. 
Lupaus ulkoilmasta oli vastustamaton houkutus kissalle.


Yhdessä otimme tuntumaa uuteen pihamaahan.

"Siis pääsenkö mä pihalle?"

Huomatkaa sijaismamman pukeutumiskoodi: Näissä releissä kehtaisi mennä vaikka navettaan. Paitsi että se oli puusavotta eikä navetta mitä varten näin pukeuduttiin. Ja kyllä minusta vielä kätevä emäntä tulee vaikka lehmiä en pääsekään lypsämään!

"Täytyy ihan istahtaa."

Tuo fleksi on lainassa koiralta. Tähän talouteen (vai pitäisikö puhua uusioperheestä) kuuluu myös kaksi karhukoiraa. Niistä kerromme myöhemmin.

"No on täällä lääniä!"

Ensivilkaisulta piha näyttää melkoisen avaralta. Ja suurelta. Myrskyllä tulee olemaan paljon työtehtäviä tällä mäellä. Talo on rakennettu siis mäelle, mitä Kinkamaksi kutsutaan. Minkä nimityksen kujakyttä ottaa itselleen, se selviää ajan kuluessa.

Meillä on maassa jo valkea kuura -blogin päivitys tulee siis hieman jälkijunassa.
Älkää antako sen häiritä. Reippaita ulkoilukelejä kaikille!

Translation: Let´s Go Outside.

33 kommenttia:

 1. Karhukoiria! Ne on varmaan melkein yhtä hianoja ku mäyrkoirat. ;D

  Avara on maailma, Myrsky piäni eiku Suuri.

  VastaaPoista
 2. Oi mikä katse tuossa Oi pääsenkö mä pihalle -kuvassa! Kyllä siinä on selvästi kysymys. Vallan jännittävää, että sieltä löytyy myös koiria. Mitäköhän Myrsky siitä on mieltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky pörhistelee kovasti! Karhukoirat eivät ole ihan mitä tahansa koiria, sillä niillä on melkoinen riistavietti. Kissa kunnioittaa niitä.

   Poista
 3. No on siellä kinkaman kunkku ihmeissään! Ihan selvästi kovin kysyvä ilme, ihan kuten Naukulan mammakin jo totesi.
  Hui, koiruuksia - kuinkas yhteispeli sujuu? Vai sujuuko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteispeli sujuu hyvin. Myrskyn alkuperäisessä kodissa oli monta koiraa, nuorena kissana Myrskyn kaverina oli susikoira. Nämä karhukoirat ovat ulkokoiria, ne asuvat koiratarhassa, joten kuonot vastakkain eläimet eivät tule olemaan.

   Poista
 4. Teillä on kerrassaan todella upeat pihanäkymät siellä näin ihmisnäkökulmasta katottuna. :) Kissan näkökulmasta on varmaan lähinnä pelottavan avaraa, vaan eiköhän se oma piha ala ajan myötä tuntua ihan tutulta ja turvalliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä avara tila onkin haasteellinen. Piilopaikkaa aivan lähistöllä ei ole, ainoastaan yksi suurehko tuija. Toivotaan että tähän totutaan.

   Poista
 5. Hienot on valjaat! Pääseekö Myrsky joskus ihan ilman niitäkin pihalle? Vai uskaltaisiko se edes? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky on pari kertaa ollut ilman valjaita pihalla, ja se on silloin ollut erittäin rohkea. (Minun mielestäni liiankin peloton.) Jopa rohkeampi kuin ilman valjaita. Minua siis pelottaa enemmän kuin Myrskyä! Pian täytyy antaa kissalle vapaus...

   Poista
 6. Kyllä on lääniä,Myrsky tuumaa pääsisköhän tuonne juoksemaan ,kauniit,valjaat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valjaat osoittautuivat loppupelissä sittenkin aika toimiviksi.

   Poista
 7. Jännittävää! Pienen kesyn kotikissan sisällä odottaa hurja metsästäjä irtipääsyä..

  VastaaPoista
 8. Hienoa, että valjashalvauksestakin on selvitty :)
  Nyt Myrskyllä riittää lääniä ja myyriä, toivottavasti rajaselkauksia ei tule muiden kissojen kanssa.
  Karhukoirien kanssa varmaankin käydään metsällä, vai mitä? Onko sijaismamma vaihtanut hirvet karhuihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä me toivomme. Kukaan ei kaipaa rajaselkkauksia! Karhukoirat ovat mitä parhaita metsästyskavereita. Hirviä ei ole karhuihin vaihdettu. Minulla on vain hirvimerkki ammuttuna, karhujahtiin en pääse. (Eikä karhulupia meillä ole.)

   Poista
 9. Kyllä on Myrskyn elämä nyt muuttunut jännäksi! Saalistusmaata riittää vaikka muille jakaa ja sitten vielä ne karhukoiratkin! Paras siinä onkin hetkeksi ihan istahtaa miettimään tuota kaikkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on pieni kissa pikkusen ihmeissään. Ja mamma myös.

   Poista
 10. Teillä ollaan jännän äärellä! Toivottavasti ei tosiaan tule rajariitoja mahdollisten muiden kissojen eikä etenkään koirien kanssa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat pysyvät tarhassa joten näin meillä pysyy rauha maassa. Minä en koe karhukoiria mitenkään uhkaksi, sillä vapaana ne eivät pääse juoksemaan. Paitsi jahdin aikana. Silloin täytyy kissan pysyä sisällä jos ihan lähistöllä metsästetään.

   Poista
  2. Nimenomaan jahdin aikaa ajattelin, vaikka luulisi sitä koirilla silloin parempaakin tekemistä olevan kuin kissaa jahdata. Eihän tarhakoirista muuten vaaraa olekaan. Eikä taida kissakaan sentään aivan "taistelun tuoksinaan" itseänsä vapaaehtoisesti asettaa...

   Poista
  3. Ja jos niin huonosti käy että koira harhautuu, onneksi puita on metsä täynnä. Puuhun pääsee kissa kiipeämään, koira ei.

   Poista
 11. Kyllä teillä on hienot näkymät ulos. Myrskyllä on kohta paljon töitä kunhan vähän tutustuu paikkoihin:)

  VastaaPoista
 12. Siullahan on tosi röneet valjaat. Miuta äiskä huijasi piänenä. Valjaat laitettiin ekaa kertaa päälle ja heti samalla sekunnilla lähettiin ulos. Ja sehän oli niin hauskaa, etten saanut tilaisuutta leikkiä kuollutta valjaiden takia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siulla on käynyt tuuri. Hyvän äiskän ja iskän sait itsellesi. Kaikki keinot ja huijaukset niillä taitaa olla takataskussa:D

   Poista
 13. No on teillä tosiaankin lääniä. Vettäkin (järvi?) näkyy ihan kotiportailta. Kohtahan pääsette vaikka kalastamaan. Hienot valjaat Myrskyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valjaat toimivat -sittenkin! Ja lampi siellä häämöttää.

   Poista
 14. Mukava nähdä, että viihdytte ja valjashalvauskin saatiin selätettyä! Nyt olette oikein vakuuttava parivaljakko mätsäävine punaisine "tuulipukuinenne" :D

  Ps. Myös juttuja niistä mustavalkoisista odotellaan innolla, lienevätkö koviakin hirvitykkejä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou jee, samikset, todellakin! Toinen koirista viettää jo eläkepäiviä, ikää on jo viisitoista vuotta. Hirvihommat ovat mennyttä aikaa, samoin alkaa näön kanssa olemaan. Toinen on vielä innokas ja nuori (neljä ja puolivuotias) uros.

   Poista
 15. Kyllä on Myrskyn valjaat kauniit.
  kiitos samoin mukavia ulkoiluhetkiä. ♥ ♥

  VastaaPoista
 16. Näytttää lupaavalta, Myrsky! Siellä on ojaa ja pellonreunaa jahtipaikoiksi. Mutta kovasti sinua koetellaan, vielä nuo koiratkin. Toivottavasti teistä tulee hyviä kavereita.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!