keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Pieni pala pihamaata

Helpotusta koti-ikävään

Parina ensimmäisenä päivänä uudessa kodissa Myrskyltä pääsi sydäntäsärkevä valitus. Mouru lähti aivan hännänpäästä asti. Päättelimme entisen henkilökunnan kanssa että kyseessä saattoi olla koti-ikävä. Minä sitten kekseliäänä tyttönä kävin sinisen sijaiskodin pihalla lapion kanssa.


Mukaan koukkasin lapiollisen maata. Ja sitä ruohoa mitä Myrsky päivittäin kävi aina maistelemassa. Ämpärin sijoitin keittiön ikkunalle. Kissa tiesi heti mitä varten se oli tänne tuotu.


Ilokseni olen huomannut että ruohotuppo viihtyy keittiön ikkunalla, se jopa työntää uutta vihreää. Kastellessani ruohoa huomasin että ruukussa luikertelee kastikas. Mullan ilmoittuminen ja ruohon menestyminen on nyt taattu.

Tämä "rikkaruoho" ja "kaikki muu show kissan ympärillä" on aiheuttanut hieman hymistelyä uuden henkilökunnan puolelta. Mutta minkäs teet. Kissamammat nyt sattuvat olemaan tämmöisiä. 

Translation: Ein Stück Vaterland.

36 kommenttia:

 1. Ein Stück Vaterland :D Kissat ovat kovin paikkauskollisia, mutta onneksi ne tottuvat myös uusiin oloihin. Pääasia, että mamma seurasi mukana, muu kyllä hoituu ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen luottavainen kissan suhteen. Myrsky on muuttanut elämänsä aikana jo ainakin viisi kertaa, joten eiköhän tämä tästä.

   Poista
 2. Minusta kissat eivät niinkään ole paikkauskollisia, mutta ne suhtautuvat epäilevästi kaikkiin muutoksiin. Onneksi Myrskyllä on mamma matkassa, joten asiat varmasti hiljalleen järjestyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet ovat tuosta paikkauskollisuudesta varoitelleet, mutta minä luotan Myrskyyn. Takaisin vanhaan paikkaan se tuskin lähtee vaeltelemaan.

   Poista
 3. Kerrassaan mahtavaa ajattelevaisuutta kissamammalta, mitä me emme näiden karvaisten otustemme eteen tekisi <3

  VastaaPoista
 4. Mie luulen, että tuo ruohotuppo oli se mikä saa Myrskyn kotiutumaan :)
  Erittäin huomaavaista ja fiksua toimintaa!!

  VastaaPoista
 5. Odotahan kun uusi henkilökunta pääsee seuraamaan jotain vielä erikoisempaa palvelusta mitä kissamammat tuppaa tekemään muruilleen ;) Ihan justiinsa ei tule mieleen mitä se olisi, mutta kun sen tekee - silloin se selviää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, on täällä jo viritelty kissalle väijypaikkoja paperipusseista:D

   Poista
 6. No, nyhän alko kotiutushomma pelittään, ku tuli ruahoo entiseltä kotipihalta.

  VastaaPoista
 7. Niin juuri, mitäpä sitä ei tekisi...Muistan aikoinaan, kun meille tuli ensimmäinen kissamme Lelle. Papa istui kolme päivää nojatuolissa puhumatta sanaakaan osoittaen paheksuntaansa uutta tulokasta kohtaan! Siitä se sitten lähti ja nykyään Papa suorastaan kutsuu Onnia nojatuoliin kaverikseen, ellei Onni jostain syystä ole siihen jo tullutkin!
  Toivottavasti ruoho menestyy talven yli Myrskyn ilona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis teidän Papa on osoittanut mieltään uudesta kissasta! On meno muuttunut sitten noista ajoista. Ja hyvä niin:)

   Poista
 8. Ai ihana, miten suloinen ele :) <3
  Toivottavasti kissa sopeutuu hyvin (ja nopeasti) :)

  VastaaPoista
 9. Lohtua ja rohtoa koti-ikävään. Kyllä Myrsky sopeutuu uuteen kotiin ja pihaan. Tuttu mamma on sentään tukena ja turvana, sehän on tärkeintä kissallekin.

  VastaaPoista
 10. Todella nautinnollinen ilme.
  Hyvin kekkasit avun.

  VastaaPoista
 11. Kissamammat ovat nimenomaan Sellaisia aina viimeiseen tiimaan: huomaavaisia, hyväntahtoisia ja ehdottoman kekseliäitä :) Kaikki kissan ympärillä tapahtuva hyörinä on muutenkin täysin luonnollista, sillä kissa on kiistatta kaiken keskipiste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiken keskipisteenä todellakin on Kissa. Kissa isolla K:oolla.

   Poista
 12. Hyvä! On se heti alusta totutettava uusikin henkilökunnan jäsen oikeisiin toimintatapoihin. Paljon pusuja Myrskylle!

  VastaaPoista
 13. Ihana teko tuo vanhan kotimaan uuteen kotiin tuonti. "kaikki muu show kissan ympärillä" huvittaa, niinhän se elämä pyörii kissan ympärillä ja tulee tehdyksi kaikkea toisten silmissä hupsulta näyttävää. Ja kun tarpeeksi kauan elää kissan kanssa, "syyllistyy" siihen todennäköisesti itsekin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jiuuri näin. Ja kyllä sitä toinen kissaihminen tunnistaa toisensa!

   Poista
 14. Hoh, toihan on ny viel pientä mitä kissan/kissojen etee voi tehä ja tehää!! Katteleppas kaupassa kissanruokaosastolla, kuin siel ihmiset kattelee ja tuumailee, et mitäköhän se kermapersekissa tänää suostuis syömää... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ollaan onneksi vähään tyytyväisiä. Yksi ruokalaji riittää. Tai kaksi;)

   Poista
 15. Pitää pienen kissan koti-ikävää helpottaa! Kaikkien koti-ikävää pitää helpottaa! Ja vielä se uusi henkilökunta tottuu kissatätien omituisiin tapoihin. Paitsi ettei ne ole ollenkaan omituisia, vaan aivan järkeenkäypiä tapoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja hei, miettikääs miten tärkeä oma ruohotuppo on Helmi Naukulalle! Kyllä ruohotuppoasiat pitää hoitaa, niin se on! Huomaavaista muuten vielä se matonenkin ottaa mukaan, että pysyy tuppo hyvänä pitkään! ;)

   Poista
  2. Asiallinen kommentti, oikein paljon kiitoksia tästä:) Ja se mato oli ihan bonusta, siitä en sentään voi ottaa kunniaa itselleni:D

   Poista
 16. Ihanasti huomioit,kyllä myrsky pian tottuu uuteen kotiin:)

  VastaaPoista
 17. Sinun ja Myrskyn suhteesta paistaa suuri rakkaus : ))

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!